спирачни дискове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d

спирачни дискове

Мнение от plamen0242 » 08 Фев 2008, 18:46

Като съм на по висока скорост и по рязко натисна спирачката волана започва да се тресе.Казаха ми ,че са ми криви предните дискове,но те са почти нови сменях ги преди около 3-4 месеца.Някой знае ли дали може да е нещо друго или да ги свалям и да ги нося на някой стругар да ги престърже.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 08 Фев 2008, 19:29

ако тресе само на спирачка са криви дисковете, да. Взел си нови , ама не оригинални а най-вероятно някви кучета :mhihi: :mhihi: ако ги резне стругаря ще изтънеят много и може да се счупят при спиране , което е равно на обръщане през таван ;) Обърни внимание дали спираш в завой с голяма скорост,така се кривят много лесно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 08 Фев 2008, 19:40

или ако си минал през локва когато дисковете са ти били силно нагорещени ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 08 Фев 2008, 19:43

Еееее как бе колеги, нови дискове да бият ?? Не се ли замисли някой , че това треперене на волана може да се получава от ABS а ?? При мене волана при спиране без ABS е спокоен , но задейства ли ми се ABS а почва хем педала да рита , хем волана да ми трепери !!! Да не би колегата от там да се бърка ??

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Фев 2008, 19:47

треперенето от АБС е нещо съвсем различно
според мен няма как да го объркаш
а това със стругара го забрави по-добре

три четири месеца са достатъчни да се изкривят дискове, които не са оригинални

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 08 Фев 2008, 19:58

Еммммм по пътя на логиката , колегата казва, че при рязко натискане на спирачката става тая работа и колелата блокират ( по точно ABS не позволява да блокират ) !!! И да са криви дисковете, биене според мене ще се получава при по лек натиск, карал съм кола с криви предни дискове и по скоро не ми бие волана , а при еднакъв натиск на педала се получават като пулсации ( като придърпване )!! Нека кажат и другите колеги, но според мене не са виновни дисковете !! Пък и колегата може да провери , нека свали гумата и да почне да върти главината и то ще се види !!! Ако е крив ще се види! По скоро нещо да няма запушване в някоя от тръбичките и едното колело да хваща по късно и така ще се получи придърпване и във волана ( първо в едната посока и като хване другото в другата ) , но аз съм на мнение че ABS а ги прави тия работи.
Нека кажат и другите колега, ама то няма кой знае какъв избор по отношение на причинителите според мен

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 08 Фев 2008, 20:36

абсурдно звучи , то трябваше да има толкова теми по тоя въпрос колкото БМВта с АБС има :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen0242 » 08 Фев 2008, 20:39

Mисля, че не е от АБС по различно е тресенето на волана пък и спрачката рита когато той се включи,при мен го има и при по-леко натискане на спирачката.Колкото до дисковете взел съм ги от БОШ,по принцип от там пазарувам и съм доволен.Най-вероятно са фабрично криви.Един приятел с Мерцедес беше купил оригинални от Балканстар и бяха фабрично криви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 08 Фев 2008, 20:47

Емммм колега виж кои дискове са криви и елиминирай кръговете към тях :mhihi: ( дето вика един майтор на село " Защо ти е да спираш с 4 колела , едно е стига :mhihi: )
Шегувам се разбира се ..
Ако установиш, че наистина са дисковете не виждам какво друго освен смяна !! Стругар би могло , но зависи за какво престръгване говориме( да не изтанеят много )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 08 Фев 2008, 21:58

Това с АБС-а ми звучи малко несериозно ;) Вероятно си прегрял дисковете и са се изкривили. Това със стругаря звучи обаче доста зле. Вземи си едни нови дискове, не струват милиони пък и със спирачките шега не бива.

П.П. Виж си и джантите да няма някоя крива, но малко вероятно.
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 09 Фев 2008, 16:40

На мен така ми тресеше при спиране при висока скорост на Е36-цата и познайте какво..........разбити кормилни щанги :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 09 Фев 2008, 16:57

Според мен можеш спокойно да изключиш АБС като виновник за тресенето. Няма как да ти тресе волана когато ти се задейства АБС.
Мисли за вариант дискове и както каа колегата по-горе проблем в окачването на предницата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 09 Фев 2008, 20:58

Колега много зависи къде са ти слагали новите дискове.При свалянето на старите трябва много хубаво да се почисти мястото,защото ако има и една прашинка новия диск не ляга правилно и не след дълго проблема с вибрирането се появява отново.Нови дискове вървят с нови наклатки задължително.Не се доверявай на разни палачори,а си намери сериозен майстор или направи си сам не е никак сложно.Успех и дано да са последните изкривени дискове.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen0242 » 10 Фев 2008, 1:17

Май наистина в това е било проблема,свалихме ги ,почистихме ги но ту вибрирането пак го има,много по леко обаче.Та май ще трябва да слагам нови.
Писна ми вече, купих колата преди година и половина и досего освен масло и филтри(и въпросните дискове) нищо не съм сменял сега наведнъж се събраха тампони на двигателя,втулки на носачите,ксенонови крушки,некъв друг тампон,незнам си кво,пак дискове,като дойде сметката ще припадам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 10 Фев 2008, 2:47

Според мен е крива джанта ;) Иди си провери джантите някъде :!:

Следваща

Назад към E46