спирачни дискове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
спирачни дискове
Като съм на по висока скорост и по рязко натисна спирачката волана започва да се тресе.Казаха ми ,че са ми криви предните дискове,но те са почти нови сменях ги преди около 3-4 месеца.Някой знае ли дали може да е нещо друго или да ги свалям и да ги нося на някой стругар да ги престърже.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ако тресе само на спирачка са криви дисковете, да. Взел си нови , ама не оригинални а най-вероятно някви кучета
ако ги резне стругаря ще изтънеят много и може да се счупят при спиране , което е равно на обръщане през таван
Обърни внимание дали спираш в завой с голяма скорост,така се кривят много лесно

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Еееее как бе колеги, нови дискове да бият ?? Не се ли замисли някой , че това треперене на волана може да се получава от ABS а ?? При мене волана при спиране без ABS е спокоен , но задейства ли ми се ABS а почва хем педала да рита , хем волана да ми трепери !!! Да не би колегата от там да се бърка ??
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Еммммм по пътя на логиката , колегата казва, че при рязко натискане на спирачката става тая работа и колелата блокират ( по точно ABS не позволява да блокират ) !!! И да са криви дисковете, биене според мене ще се получава при по лек натиск, карал съм кола с криви предни дискове и по скоро не ми бие волана , а при еднакъв натиск на педала се получават като пулсации ( като придърпване )!! Нека кажат и другите колеги, но според мене не са виновни дисковете !! Пък и колегата може да провери , нека свали гумата и да почне да върти главината и то ще се види !!! Ако е крив ще се види! По скоро нещо да няма запушване в някоя от тръбичките и едното колело да хваща по късно и така ще се получи придърпване и във волана ( първо в едната посока и като хване другото в другата ) , но аз съм на мнение че ABS а ги прави тия работи.
Нека кажат и другите колега, ама то няма кой знае какъв избор по отношение на причинителите според мен
Нека кажат и другите колега, ама то няма кой знае какъв избор по отношение на причинителите според мен
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
Mисля, че не е от АБС по различно е тресенето на волана пък и спрачката рита когато той се включи,при мен го има и при по-леко натискане на спирачката.Колкото до дисковете взел съм ги от БОШ,по принцип от там пазарувам и съм доволен.Най-вероятно са фабрично криви.Един приятел с Мерцедес беше купил оригинални от Балканстар и бяха фабрично криви.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Емммм колега виж кои дискове са криви и елиминирай кръговете към тях
( дето вика един майтор на село " Защо ти е да спираш с 4 колела , едно е стига
)
Шегувам се разбира се ..
Ако установиш, че наистина са дисковете не виждам какво друго освен смяна !! Стругар би могло , но зависи за какво престръгване говориме( да не изтанеят много )

Шегувам се разбира се ..
Ако установиш, че наистина са дисковете не виждам какво друго освен смяна !! Стругар би могло , но зависи за какво престръгване говориме( да не изтанеят много )
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Това с АБС-а ми звучи малко несериозно
Вероятно си прегрял дисковете и са се изкривили. Това със стругаря звучи обаче доста зле. Вземи си едни нови дискове, не струват милиони пък и със спирачките шега не бива.
П.П. Виж си и джантите да няма някоя крива, но малко вероятно.

П.П. Виж си и джантите да няма някоя крива, но малко вероятно.

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Според мен можеш спокойно да изключиш АБС като виновник за тресенето. Няма как да ти тресе волана когато ти се задейства АБС.
Мисли за вариант дискове и както каа колегата по-горе проблем в окачването на предницата.
Мисли за вариант дискове и както каа колегата по-горе проблем в окачването на предницата.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Колега много зависи къде са ти слагали новите дискове.При свалянето на старите трябва много хубаво да се почисти мястото,защото ако има и една прашинка новия диск не ляга правилно и не след дълго проблема с вибрирането се появява отново.Нови дискове вървят с нови наклатки задължително.Не се доверявай на разни палачори,а си намери сериозен майстор или направи си сам не е никак сложно.Успех и дано да са последните изкривени дискове.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
Май наистина в това е било проблема,свалихме ги ,почистихме ги но ту вибрирането пак го има,много по леко обаче.Та май ще трябва да слагам нови.
Писна ми вече, купих колата преди година и половина и досего освен масло и филтри(и въпросните дискове) нищо не съм сменял сега наведнъж се събраха тампони на двигателя,втулки на носачите,ксенонови крушки,некъв друг тампон,незнам си кво,пак дискове,като дойде сметката ще припадам.
Писна ми вече, купих колата преди година и половина и досего освен масло и филтри(и въпросните дискове) нищо не съм сменял сега наведнъж се събраха тампони на двигателя,втулки на носачите,ксенонови крушки,некъв друг тампон,незнам си кво,пак дискове,като дойде сметката ще припадам.
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5