Airbag на седалката до шофьора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Airbag на седалката до шофьора
Имам прословутия проблем на повечето Е39-ки, а именно повреден датчик на Airbag на седалката до шофьора, което ми беше установено в Камор ауто преди 2 дена. Разбрах цената за нов датчик, както и парите които искат да ми вземат за работа (120лв труд!
за смяна на датчика- та той в слонски г*з да беше заврян, пак нямаше да струва толкова), но не искам да коментирам това. Та, въпроса ми е знае ли някой къде може да се купи датчик, втора ръка или чух че някой хора са се отървали от проблема срещу 10-20лв. при майстори, които давали нещо на късо датчика и по този начин лъжели компа, че има винаги човек до шофьора и т. н. Молбата ми е, ако някой знае къде и кой или как да си реша този проблем ще съм много благодарен да сподели с мен!
Бирата после е от моя милост!!!

Бирата после е от моя милост!!!

re
В Камор бяха категорични, че проблема идва от неизправен датчик, но може и да си прав, просто връзката и самия кабел да са направили белята. Едвали в сервиза са се навирали отдолу да проверяват кабелите. Проблем е обаче, че аз нищо не ми е ясно - къде е този кабел, как може да се види и да се демонтира или да се провери конектора и т.н. Затова моля ако някой знае добър жичкаджия ,който би ми помогнал да ми каже как да стигна до него или пък тел. да ми даде за контакт. 

- Гост
-
Кабела е точно под седалката !
Вижда се отпред като легнеш и се вижда и куплунга!ако го вържеш здраво с тиксо /ако е там проблема де/ и ти нулират лампата би трябвало да спре да праи беля.
Демонтажа е като махнеш целата седалка!
ако обаче от тва не се оправи ,начи може да е самия датчик на седлаката или некъде по елктрониката.почни,обаче от най-лесното и евтиното!
Вижда се отпред като легнеш и се вижда и куплунга!ако го вържеш здраво с тиксо /ако е там проблема де/ и ти нулират лампата би трябвало да спре да праи беля.
Демонтажа е като махнеш целата седалка!
ако обаче от тва не се оправи ,начи може да е самия датчик на седлаката или некъде по елктрониката.почни,обаче от най-лесното и евтиното!
ре
Добре ще проверя куплунга, ама ако се окаже, че проблема е в датчика, какво правиме?
Иска ми се да си реша проблема, без да им давам 120 лв. за труд, пък дори да си платя 180 за нов датчик, затова търся някой който разбира от тези жици!
Иска ми се да си реша проблема, без да им давам 120 лв. за труд, пък дори да си платя 180 за нов датчик, затова търся някой който разбира от тези жици!

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
pana написа:Пич не се занимавай с глупости просто отиди в Дару Кар на едно тестче за 30лв и те ще ти кажат точно къв ти е проблема и ще ти занулят аербега!!
Грешка. За тези пари пак там ти оправят проблема с една спойка на точното място и забравяш за датчици и прочее тъпотии. Личен опит. Остава проблема че ако се шибнеш и мястото до шофьора е празно еърбега ще гръмне ако си поправил точно този датчик. Датчика на шофьорската седалка е абсолютно излишен за мене щото едва ли някой може да шофира от пасажерската седалка. Но всеки си решава.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
pana написа:Не е точно така този датчик отчита тежеста на седалката по точно ако има седалка с дете не се включва!!!
Кое не е точно така, че не разбрах?! Като махнеш датчика еърбега гърми с или без човек, детска седалка и прочее. Когато е на място и работи е ясно как функционира.
Последна промяна Lucky на 03 Апр 2007, 9:17, променена общо 1 път
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Добре, в крайна сметка ербега до шофьора свети, когато е активен
(има необходимата тежест), а когато я няма - изгасва? Райт?
(има необходимата тежест), а когато я няма - изгасва? Райт?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Karlo написа:Добре, в крайна сметка ербега до шофьора свети, когато е активен?
Еърбега свети, когато има проблем!
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
MaxMan написа:Lucky, каква е тая спойка където елиминира датчика?
Знам само за куплунга,че когато се прецака запояват жиците директно към кабела на седалката, искам и аз да го елиминирам, че ме дразни това червено човече.
Не знам но в Дару за некви малки пари знаят. Вече трета година съм с ъпгрейда и си джиткам. Е не знам дали еърбега ще сработи и при кви условия но при тебе щом свети значиш съ сигурност не бачка.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Незнам в Камор какво са обявили, но когато закарах колата в Дару за диагностика и се оплаках от светещ
еърбег ми го оправиха без проблем и наи-важното без пари.Може и да са го включили в цената на диагностиката.Въпреки,че никъде не е упоменато изрично в документите.Увериха ме,че всичко е ОК.Единствено може да провериш дали в Камор не те баламосват/че датчика ти е за смяна/ако направиш и една сверка в Дару.Лично мнение естествено.Може да се окаже,че ще минеш само с зануляване.
еърбег ми го оправиха без проблем и наи-важното без пари.Може и да са го включили в цената на диагностиката.Въпреки,че никъде не е упоменато изрично в документите.Увериха ме,че всичко е ОК.Единствено може да провериш дали в Камор не те баламосват/че датчика ти е за смяна/ако направиш и една сверка в Дару.Лично мнение естествено.Може да се окаже,че ще минеш само с зануляване.
Има една доста обширна тема за тоя проблем вижте я.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29895
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29895
Последна промяна emok на 14 Мар 2008, 19:58, променена общо 1 път
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4