Airbag на седалката до шофьора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Airbag на седалката до шофьора

Мнение от zillius » 17 Мар 2007, 23:38

Имам прословутия проблем на повечето Е39-ки, а именно повреден датчик на Airbag на седалката до шофьора, което ми беше установено в Камор ауто преди 2 дена. Разбрах цената за нов датчик, както и парите които искат да ми вземат за работа (120лв труд! :shock: за смяна на датчика- та той в слонски г*з да беше заврян, пак нямаше да струва толкова), но не искам да коментирам това. Та, въпроса ми е знае ли някой къде може да се купи датчик, втора ръка или чух че някой хора са се отървали от проблема срещу 10-20лв. при майстори, които давали нещо на късо датчика и по този начин лъжели компа, че има винаги човек до шофьора и т. н. Молбата ми е, ако някой знае къде и кой или как да си реша този проблем ще съм много благодарен да сподели с мен! :)
Бирата после е от моя милост!!! :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Мар 2007, 13:32

Провери първо дали не е проблема в кабела към седалката!
При мен беше така и то не защото е прекъснат,а просто не правеше хубав контакт и по мивките го бутаха от долу!
Нов кабел е към 60лв,а може да си оправиш и връзката на стария!

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от zillius » 18 Мар 2007, 20:06

В Камор бяха категорични, че проблема идва от неизправен датчик, но може и да си прав, просто връзката и самия кабел да са направили белята. Едвали в сервиза са се навирали отдолу да проверяват кабелите. Проблем е обаче, че аз нищо не ми е ясно - къде е този кабел, как може да се види и да се демонтира или да се провери конектора и т.н. Затова моля ако някой знае добър жичкаджия ,който би ми помогнал да ми каже как да стигна до него или пък тел. да ми даде за контакт. :D

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Мар 2007, 16:26

Кабела е точно под седалката !
Вижда се отпред като легнеш и се вижда и куплунга!ако го вържеш здраво с тиксо /ако е там проблема де/ и ти нулират лампата би трябвало да спре да праи беля.
Демонтажа е като махнеш целата седалка!
ако обаче от тва не се оправи ,начи може да е самия датчик на седлаката или некъде по елктрониката.почни,обаче от най-лесното и евтиното!

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 19 Мар 2007, 22:36

Добре ще проверя куплунга, ама ако се окаже, че проблема е в датчика, какво правиме?
Иска ми се да си реша проблема, без да им давам 120 лв. за труд, пък дори да си платя 180 за нов датчик, затова търся някой който разбира от тези жици! :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 20 Мар 2007, 17:55

pana написа:Пич не се занимавай с глупости просто отиди в Дару Кар на едно тестче за 30лв и те ще ти кажат точно къв ти е проблема и ще ти занулят аербега!!

Грешка. За тези пари пак там ти оправят проблема с една спойка на точното място и забравяш за датчици и прочее тъпотии. Личен опит. Остава проблема че ако се шибнеш и мястото до шофьора е празно еърбега ще гръмне ако си поправил точно този датчик. Датчика на шофьорската седалка е абсолютно излишен за мене щото едва ли някой може да шофира от пасажерската седалка. Но всеки си решава.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lucky » 21 Мар 2007, 18:13

pana написа:Не е точно така този датчик отчита тежеста на седалката по точно ако има седалка с дете не се включва!!!

Кое не е точно така, че не разбрах?! Като махнеш датчика еърбега гърми с или без човек, детска седалка и прочее. Когато е на място и работи е ясно как функционира.
Последна промяна Lucky на 03 Апр 2007, 9:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 02 Апр 2007, 23:03

Добре, в крайна сметка ербега до шофьора свети, когато е активен
(има необходимата тежест), а когато я няма - изгасва? Райт?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMan » 02 Апр 2007, 23:08

Lucky, каква е тая спойка където елиминира датчика?
Знам само за куплунга,че когато се прецака запояват жиците директно към кабела на седалката, искам и аз да го елиминирам, че ме дразни това червено човече.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 03 Апр 2007, 0:42

Karlo написа:Добре, в крайна сметка ербега до шофьора свети, когато е активен?

Еърбега свети, когато има проблем!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lucky » 03 Апр 2007, 9:19

MaxMan написа:Lucky, каква е тая спойка където елиминира датчика?
Знам само за куплунга,че когато се прецака запояват жиците директно към кабела на седалката, искам и аз да го елиминирам, че ме дразни това червено човече.

Не знам но в Дару за некви малки пари знаят. Вече трета година съм с ъпгрейда и си джиткам. Е не знам дали еърбега ще сработи и при кви условия но при тебе щом свети значиш съ сигурност не бачка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 03 Апр 2007, 19:32

Незнам в Камор какво са обявили, но когато закарах колата в Дару за диагностика и се оплаках от светещ
еърбег ми го оправиха без проблем и наи-важното без пари.Може и да са го включили в цената на диагностиката.Въпреки,че никъде не е упоменато изрично в документите.Увериха ме,че всичко е ОК.Единствено може да провериш дали в Камор не те баламосват/че датчика ти е за смяна/ако направиш и една сверка в Дару.Лично мнение естествено.Може да се окаже,че ще минеш само с зануляване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zillius » 03 Апр 2007, 20:44

Веднъж вече ми го занулиха и пак светна след 2 дена, не знам утре ще ходя при бате Борко, да му слагаме оная джаджа дето лъже компа че датчика е наред!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 09 Апр 2007, 19:55

Има една доста обширна тема за тоя проблем вижте я.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29895
Последна промяна emok на 14 Мар 2008, 19:58, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 09 Апр 2007, 19:59

Офф изложих се незнам как се слага линк към друга тема. Темата в която се разглежда този въпрос е "Лапма за Airbags свети" . напишете я точно така в търсачката - както е с грешката и ще видите точно какъв е проблема и как може да се мине с 10 лв.

Следваща

Назад към E39