ПРОБЛЕМ СЪС СПОРТЕН ФИЛТЪР

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

ПРОБЛЕМ СЪС СПОРТЕН ФИЛТЪР

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 11:11

Значи става въпрос за 320и М50 купих си конус и днес тръгнах да го монтирам като свалих кутията на оригиналния филтър вътре имаше някакъв дачик,прелича ми на температурен обаче вместо кабели в него влизат два маркуча

[img][img]http://img186.imageshack.us/img186/9632/59663282wt2.th.jpg[/img]

[/img]Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 11:15

Някой знае ли за какво е дачика :?: Ако има някои които си е сложил конус на 320ката ще съм му благодарен ако качи някоя снимка или ми помогне :help:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 15 Май 2008, 11:17

този датчик в кутията само ти го имаш :shock:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 11:32

А стига бе :roll: Седи в оригиналната кутия хванат с едно болче за 10 ключе :!: Интересно ми е ако е дачик къде са му кабелите :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 15 Май 2008, 11:59

и при мен го има този датчик но незнам за какво е
също съм с м50
Брабус - Мечта Водителя

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 12:12

brobot написа:и при мен го има този датчик но незнам за какво е
също съм с м50

А слагал ли си филтър :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 15 Май 2008, 12:13

И аз го имам този датчик !

Наскоро имаше тема за какво е само че немога да си спомня, даже колегите бяха написали че може да се махне или ако се направи HEAT SHIELD да се монтира на него ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 15 Май 2008, 12:24

Проследи къде отиват маркучите и може би ще си отговориш на въпроса каква е функцията на това нещо? Aко не е трябвало да е там, хората нямаше да го сложат.
Що се отнася до тези конусни филтри, аз не бих сложил такъв, понеже така без кутията, филтъра засмуква по-топъл въздух от двигателното отделение, което води до намалена мощност и увеличен разход на гориво. Както всички знаем оригиналната кутия е направена така, че в нея да навлиза въздух с температурата на околната среда, а не от двигателното отделение. Така, че панелните спортни филтри май са по-добър вариант.
Последна промяна agent smit на 16 Май 2008, 3:16, променена общо 1 път

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 12:26

Lacho написа:И аз го имам този датчик !

Наскоро имаше тема за какво е само че немога да си спомня, даже колегите бяха написали че може да се махне или ако се направи HEAT SHIELD да се монтира на него ;)

Страх ме е да не сбъркам работата на мотора :roll: Абе маи си сложих таралеж в гащите с тоя филтър,сутринта ми го донесоха броих 106лв. за него по-добре да си бях взел касетачен

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 12:30

Единия отива точно под дроселовата клапа,другия ми се губи под колекторите,от любопитство отвих един от маркучите потече антифриз.Знам че ако не върши работа няма да го сложат

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 15 Май 2008, 12:41

Термостат, но не главният!
Следи температурата на въздуха и определя дали да се подгрява или не, прохода при дроселовата клапа. :idea:

Изображение
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 12:46

Le Transporteur написа:Термостат, но не главният!
Следи температурата на въздуха и определя дали да се подгрява или не, прохода при дроселовата клапа. :idea:

Изображение

Един пич от про мобил ми каза нещо подобно.До каква степен може да ми повлияе на работата ако го оставя отвън :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 15 Май 2008, 12:55

Знаеш ли откъде е колата, по-точно за къде е сглобка, не мисля че е за нашия климатичен район. Някой да каже на "обикновените " 6-ци има ли подгрев на дросела или няма.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 15 Май 2008, 12:57

колата ми я докараха преди 4дни от Австрия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 15 Май 2008, 13:07

Тъй то...аз съм с панелен спортен филтър..само махам обикновенния...пръскам новия слагам и забравям....та ако не си забелязал на 2-рия ден ме бяха питали какво гърне съм сложил на ис-ката!
Чудно ми е защо някъде в интернет бях чел че конусния е малко по-добър от панелния...обаче между другото като загрее моторя и там как навлиза повече въздух и +това по-топъл спрямо панелния при който при движение вятъра му помага...
Правя си извода така...става въпрос за охладителната система и манометъра който показва температурата на таблото!
Карам градско...температурата винаги стои на 12:00ч. т.е. на нормално положение и никога не минава 12:00ч. колкото и да я ръчкам!
Карам извънградско...когато не я ръчкам и на места където има наклон карам с изключена скорост...температурата показва 10:30-11:00ч. и по тоя начин като подам да ръчкам(да изпреварвам)е малко по-ефективно...
и от там се съобразявам за навлизане на въздух за компресиране въздух/бензин

Следваща

Назад към E36