Климатик от 318TDS на 316i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
Климатик от 318TDS на 316i
Възможно ли е? И двете коли са компакт. Гледах в realoem.com и някои от частите изглежда са различни.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Климатик от 318TDS на 316i
PSiderov написа:Възможно ли е? И двете коли са компакт. Гледах в realoem.com и някои от частите изглежда са различни.
Стойката за компресора е друга на 318тдс,освен това кондензатора (радятора за климата пред водния)за 318тдс е с други изводи,в смисъл на дизелите тръбите за климата минават покрай гредата и влизат от дясно ,като си пред колата,а на бензинките от ляво.
Еднакво е прасето за парното и инсталацията,компресора не съм сигурен дали не е същия.
А защо си се залетял за клима от дизел ,като има поне два компката на части във форума които бензин?

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Хммм май съм уцелил, че не става. Уж търсих, но не съм намерил пълен комплект от 316i Compact, а един колега ми предложи от tds и затова питам.
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Намерих един климатик от колега с 318ti, но липсва инсталацията - кабели и тн. Може ли някой да каже какви са тези кабели и чудесии, откъде мога да ги взема и колко горе-долу струват нови, че предполагам трудно ще намеря втора ръка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
PSiderov написа:Намерих един климатик от колега с 318ti, но липсва инсталацията - кабели и тн. Може ли някой да каже какви са тези кабели и чудесии, откъде мога да ги взема и колко горе-долу струват нови, че предполагам трудно ще намеря втора ръка.
Ми нови незнам да ги има,аз за моя климатик като го взимах взех и по голямата част от инсталацията.
Самоче направих огромната грешка да ги отрежа на места и общо взето все ено съм я прокарвал на ново инсталацията.
та вече я знам наизуст дет се вика.
Сега в недяля ще го пълниме да видим дали ще тръгне всичко както трябва.
Ако искаш мога да помогна за инсталацията може и за монтажа.

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Само да разбера колко горе-долу ще са тея кабели и дали мога да ги намеря и го вземам... та ако има нещо ще се обаждам 

- vld
- Старши ентусиаст
-
PSiderov написа:Само да разбера колко горе-долу ще са тея кабели и дали мога да ги намеря и го вземам... та ако има нещо ще се обаждам
А от къде е човека с климатика,
гледай да вземеш наистина всичко ,че после ше падне едно търсене.
1.Компресор със стойката + шайбата на коляновия вал
2.Прасето със парното на него от лявата страна седи закачено управлението на климатика ,под прасето на средната концола има един гумен маншон за оттичане на конденза
3.дехидратор + пресостат
4.Тръбите
5.Кондензатор + перка
6.Клапан за спиране на топлата вода + тампончетата за закрепване
7.Копчето с трите бутона
8.Капаците от външната страна за филтрите

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много за инфото. Определено ще ми е нужно. Иначе климата е от това - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67852
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Никой ли не знае нищо за тези кабели/инсталации
@Kregec - виж в "продава" една от пиннатите теми е за климатици. Колегата rtzankov се занимава с това.

@Kregec - виж в "продава" една от пиннатите теми е за климатици. Колегата rtzankov се занимава с това.
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Един колега ми предлага инсталация, но нито той, нито аз знаем колко горе-долу струва. Имате ли някаква идея?
12 мнения
• Страница 1 от 1