Помощ!Вода в фара...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ!Вода в фара...
Ейсега слизам в гаража и поглеждам
левия фар стъклото на капчици
Направо не можах да повярвам.Вярно е че такъв дъжд валя сряда,четвъртък и петък а колата е била все по улиците ама никога преди не е имало вода в фара.Дали не се дължи на това че сменях мигачите скоро,макар че не съм барал въобще фаровете.Те нямат нищо общо...ама явно нещо е станало.Някой ако се е сблъсквал с проблема да каже 2-3 думи,че много гадно седи тая вода така по стъклото.

фар
бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.
Няма начин да няма начин
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Re: фар
pinko_23 написа:бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.
По-добре не сваляй предното има и друг начин а иначе за конденза пробий някаде една дупчица да влиза въздух и ще се оправи ако не знаеш как пиши на ЛС
НЕВОЛЯТА УЧИ........

Re: фар
furnata написа:pinko_23 написа:бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.
По-добре не сваляй предното има и друг начин а иначе за конденза пробий някаде една дупчица да влиза въздух и ще се оправи ако не знаеш как пиши на ЛС
Кажи кажи тука че и на мене ще ми е потребно май.Ако продължи така да кондензира...Напиши къде трябва да се пробие дупчицата.

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Преди да пробивате дупчици, пробвайте следното: Отзад където се сменят крушките, махате капака и леко изваждате крушката на късите - колкото да може да се проветрява. Пускате икъсите и дългите и де що има да свети, изчаквате десетина минути или докато се изпарят капчиците, после затваряте отзад както си е било и тва е, при мен след това нямаше проблеми. Ако продължи да се появява конденз, значи е разхерметизирано. При мен конденза се появи, щото си сменях крушките на дъжд и явно е влезнала вода, но по посочения начин излезна всичката;)
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Митко Ганчев написа:Преди да пробивате дупчици, пробвайте следното: Отзад където се сменят крушките, махате капака и леко изваждате крушката на късите - колкото да може да се проветрява. Пускате икъсите и дългите и де що има да свети, изчаквате десетина минути или докато се изпарят капчиците, после затваряте отзад както си е било и тва е, при мен след това нямаше проблеми. Ако продължи да се появява конденз, значи е разхерметизирано. При мен конденза се появи, щото си сменях крушките на дъжд и явно е влезнала вода, но по посочения начин излезна всичката;)
Да и така става ама всеки път да сваляш капаци ми е мързеливо пробил съм си дупчица и мирна ми главица

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Кажи къде си я пробил, че вече мислех да купувам нови уплътнения
десния фар не се изпотява, а левия се изпотява ако вали дъжд или я измия и само се замазва отвътре 

- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
Re: Помощ!Вода в фара...
а ако карам постоянно с пуснати фарове без да свалям крушки ще имали същия ефект?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Re: Помощ!Вода в фара...
батекики написа:а ако карам постоянно с пуснати фарове без да свалям крушки ще имали същия ефект?
не
фар
Благодаря за инфото, 6те пробвам и двата метода и ще ви държа е течение.
Няма начин да няма начин
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Писали сме много пъти по тая тема, ама айде пак. Това е проблем на Е36 през цялото време на производството, така че няма универсално и напълно лечение. Всичко изброено дотук има някакъв ефект, но по принцип конденза и изпотяването са безобидни. За 3,5 години два пъти ми е горяла крушка и не го отдавам на влагата. Така че не се плашете толкова. Ако пуска вода вътре във фара някое уплътнение, това вече е дуга работа...
Never mistake motion for action...
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2