Проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с чистачките
Здравейте. Вече гледах във форума и намерих теми на хора, които са имали подобни проблеми, но все пак моля за help, ако някой може да помогне.
Значи карам колата от около 2 седмици, и честно казано все още нищо не знам за нея.
Та днес имах следния проблем. Намирам се в София и днес в дъжда, както ми работиха чистачките и нещо стана. Едната - от към шофьорското място просто отказа да се движи, докато другата се опитваше да чисти, но явно се получи някакво напрежение, и тя спря. Като слязох да видя какъв е проблема, видях, че тази(счупената)все едно е откачена и си прави свободен ход-напред назад по стъклото. Другата пък (здравата) трябваше с леко усилие да я върна в нормално полжение. След известно време пробвах пак да ги пусна, но започна да се движи само здравата чистачка. Направи половин ход, и пак спря. Резултата е,че сега просто нямам чистачки.
Моля помагайте, ако знаете какъв точно ми е проблема, и ако трябва да ходя някъде, препоръчайте къде... Също ме интересува и финансовата част на нещата.
Значи карам колата от около 2 седмици, и честно казано все още нищо не знам за нея.
Та днес имах следния проблем. Намирам се в София и днес в дъжда, както ми работиха чистачките и нещо стана. Едната - от към шофьорското място просто отказа да се движи, докато другата се опитваше да чисти, но явно се получи някакво напрежение, и тя спря. Като слязох да видя какъв е проблема, видях, че тази(счупената)все едно е откачена и си прави свободен ход-напред назад по стъклото. Другата пък (здравата) трябваше с леко усилие да я върна в нормално полжение. След известно време пробвах пак да ги пусна, но започна да се движи само здравата чистачка. Направи половин ход, и пак спря. Резултата е,че сега просто нямам чистачки.
Моля помагайте, ако знаете какъв точно ми е проблема, и ако трябва да ходя някъде, препоръчайте къде... Също ме интересува и финансовата част на нещата.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за инфото,вече ги прегледах тези теми,и моят проблем ми прилича на твоя със замръзването.
Направо още не мога да повярвам-докато си работят и аут....
Направо още не мога да повярвам-докато си работят и аут....
- umbeliqdelfin
- кандидат ентусиаст
-
Аз имах същият проблем. Пускам чистачките и едната не работи. при мен обаче не беше счупен целия механизъм, а рамото беше излязло от нещо като ябълковиден болт. С поялник намалих отвора и го натъпках обратно с помощта на менгемето. за сега слава богу 1год. без проблем. Иначе целия механизъм е 700 долара май.
- naz
- Потребител
-
- Кара: E91 330XD
- Мечтае да кара: 280hp
!
Понеже станах спец по разглобяването, ще ти кажа, най важното-провери мотора първо на чистачките - той е със четки и най-вероятно някоя се е претъркала и той почва да влачи -както беше моя.
Има и вариант някои шлици да са изядени на рамената дето се захващат чистачките - запои ги или ги навари. А също и можеш да почистиш и смажеш с WD40 и грес целия механизам.
Иначе за мотора не се плаши -стават за подмяна четки от дрелки -има ги на всяка железария/e напасват се с флеха малко де/,имам и здрав мотор такав за продан,ако имаш още въпроси питай!
Има и вариант някои шлици да са изядени на рамената дето се захващат чистачките - запои ги или ги навари. А също и можеш да почистиш и смажеш с WD40 и грес целия механизам.
Иначе за мотора не се плаши -стават за подмяна четки от дрелки -има ги на всяка железария/e напасват се с флеха малко де/,имам и здрав мотор такав за продан,ако имаш още въпроси питай!
- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за помощта. Наистина не съм очаквал такива изчерпателни отговори. Като я видят в сервиза(във Варна имам един мой човек) и ще пиша къде е бил проблема.
Само да доуточня, че два дена преди да стане проблема ходих да ми сменят предно стъкло и от там може да са направили нещо...
Само да доуточня, че два дена преди да стане проблема ходих да ми сменят предно стъкло и от там може да са направили нещо...
- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Открих и проблема.Днес реших да поразглобя малко и да видя за какво става въпрос.Значи проблема беше следния.Рамото на чистачката се захваща за движещия механизъм с един ябълковиден болт.Та тази "ябълка" се е позахабила малко,и рамото се е извадило от нея.Наместих рамото обратно,сложих едно допълнително уплътнение,да не се вади лесно,и всичко е ок.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Re: Проблем с чистачките
Вдигам малко стара тема, но все пак проблема ми е същият. Събота лявата чистачка застана по средата на стъклото, а малко след това спря и лявата. След разглобяване се оказа точно откачено рамото от този ябълковиден болт. Рамото (61618361741) беше доста ръждясало, което е странно, защото около него не се виждаше да е текла вода.
В момента се държи все още, но не искам в някои порой да остана пак без чистачки.
Въпросът ми е как точно се държи оригинално тая сглобка, защото при мен не се разбира много много и дали ако сменя рамото (20 лв) ще си реша проблема, или се захабява ябълката, която като гледам оригинално върви само с целият механизъм за 400лв
В момента се държи все още, но не искам в някои порой да остана пак без чистачки.
Въпросът ми е как точно се държи оригинално тая сглобка, защото при мен не се разбира много много и дали ако сменя рамото (20 лв) ще си реша проблема, или се захабява ябълката, която като гледам оригинално върви само с целият механизъм за 400лв

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
blgrad написа:здр колега мисля че проблема ти е в електромотора и ще трябва да смениш целия механизъм
Здравй колега,мисля че твоя проблем е в твоя електромотор и ще трябва да си смениш управлението !!! Ти кйорав ли си кво е написало момчето???
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Днес след подробно разглеждане на колата и на схемите в ЕТК, се оказа че това което си мислех, че може да сменя е друга част. Ремонта е само смяна с нов механизъм - 380лв
Дайте идея как да вържа рамото, така че хем да се движи, хем да не се откача

Дайте идея как да вържа рамото, така че хем да се движи, хем да не се откача
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега преди години имах същия проблем,явно е често срещан при Е39,рамото се вади от ябълковия болт...Отворих и го наместих рамото пак в ябълката и след не много време,пак се извади и пак увисна чистачката.Накрая купих целия механизам от Дару и така само се оправи,не помня точно,но беше над 500лв.тогава.Мисълта ми е че какво ли не опитвахме тогава..всичко беше временно 

11 мнения
• Страница 1 от 1