Реле за чистачки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Реле за чистачки

Мнение от kopchev » 28 Юни 2005, 8:02

Знае ли някой къде се намира релето за чистачките на Е34 и има ли нещо общо с релето на Е36?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Реле за чистачки

Мнение от dizelboy » 28 Юни 2005, 8:26

kopchev написа:Знае ли някой къде се намира релето за чистачките на Е34 и има ли нещо общо с релето на Е36?

като дигнеш капака на бушоните са описани вси4ките реленца и бушон4ета там ако пак не обърнисе кам някои които има книжка ама идея си нямам дали са като на е 34
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joreto » 28 Юни 2005, 8:43

И аз имам малък проблем с чистачките, понякога работят само на най-високата скорост и когато са на импулс стигат до средата на прозореца и там спират :evil: . Аз намерих едно реле дето е под задната седалка от страната на шофиора, когато го изключип чистачките на работят. Почистих това реле но не ми помогна на проблема :( ........ сега пак си играем на тука има тука няма т.е. работят когато си искат :evil:
W201 - 190E
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 28 Юни 2005, 11:03

Това под задната седалка е конфорт контрола - затваря прозорци, шибидах и заключва врати при активиране на алармата (ако е свързана), управлява скоростта на чистачките в зависимост от скоростта на автомобила (като спреш на кръстовище, чистачките от активен режим преминават в прекъснат), не съм сигурен, но управлява и автоизключването на подгряването на седалките, огледалата и задното стъкло, контролира подаването на ток към периферни консуматори при активна аларма и т.н. Има доста схеми по руските сайтове и проблемите се хващат сравнително лесно.
Niky Georgiev

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Юли 2006, 13:27

Колеги и на мен удеве ми се случи същото ,което казва Joreto Значи от 2 дни спря да ми работи помпичката за предното стъкло,удеве с брат ми го замерихме и установихме,че ток до моторчето не идва изобщо а то е здраво.В следващия момент спряха и чистачките да работят ,като единствено работят на бързата степен и като върна лостчето една позиция надолу те спират там докъдето са били Интересното беше,че се чук "цък" отпред, в момента когато се опитах да задействам чистачките ...

Какво да правя :help:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Юли 2006, 19:08

Оказа се,че ми изгаря предпазител номер 24 ,всеки път когато се опитам да пръсна вода на стъклото :help: Моторчето звъни на верига,но дали все пак няма вероятност да е то причината,ако е блокирало механически, как мислите :?:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

/

Мнение от DEO » 30 Юли 2006, 19:53

ми сложиго на някои колега и ви6 дали при него 6те работи....
а ако намерите кое то4но е зса 4иста4ките сигурно 6те мога да помогна... 100% го имам ама като вас н езнам кое е... ;)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Юли 2006, 22:49

Значи ,проблема е определено в помпичката за чистачките :idea:
Утре или вдругиден ще я сменя и всичко ще е О'К :D
Да знаете, ако ви се случи такова нещо с чистачките в комбинация с неработеща помпичка ,че е от нея :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34