АВТОМАТИК смяна масло и филтър ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

АВТОМАТИК смяна масло и филтър ???

Мнение от payo » 27 Апр 2006, 11:47

Вчера източих маслото на автоматика и свалих картера да сменя и филтъра но не ми е ясно по какъв начин става наливането на новото масло като отгоре не видях никаде де има щека за доливане и как се проверява нивото при работещ двигател или неработещ на този вид кутии 320 Е36 95 година

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 27 Апр 2006, 16:34

Ами аз гледах какво правят майсторите на мойта. От долу на картера на автоматичната скоростна кутия има две пробки - едната е от задната страна от долу (на най-ниската точка) - тя е за източване на маслото, а другата се намира от страни (значи ако си под колата и гледаш към задницата й, т.е се едно към стоповете) пробката се намира от дясната страна на картера - пълненето става през нея (имат един спец. инструмент, като голяма спринцовка с извит накрайник) - значи ако картера е празен, първо наливат докато през тази същаща пробка потече маслото. После се пали колата и се изреждат бавно всички предавки, за да се напълнят добре всички касети на скоростната кутия и след това контролното допълване е когато си на задна, пак от тази същата пробка се долива докато протече!
Дано да съм бил малко полезен - ако нещо в обясненията не е ясно - пиши, пак ще се пробвам!

Потребител
Аватар

Мнение от ivower » 27 Апр 2006, 23:15

:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от payo » 28 Апр 2006, 8:35

точно тази процедура и аз я направих но ми звучеше малко нереално щото ако човек няма канал и специялен инструмент няма как да си долее масло или да му провери нивото. А м/у другото с какъв ATF караш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 28 Апр 2006, 9:00

Ми то в "белите страни" едва ли има някой дето за такива неща ще легне под колата или ще търси канал, за да си го прави сам! Само ние сме си така :lol: Хората там ходят във фирмения сервиз и не се притесняват за нищо. Аз сменях О-пръстените към радиатора на маслото на автоматика в Камор и ги помолих да долеят, щото е нормално малко да изтече - викат наляхме, после отидох при едни обикновенни маслари - нищо подобно, те ми допълниха 0.5 л масло! Иначе карам с Мидланд и съм доволен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d
Мечтае да кара: М3 е92
Детайли за колата: E90

Мнение от BrAmKo » 30 Апр 2006, 13:17

Може да бъркам но маслото на автоматик знам че е вечно... казвам го защото на приятел с е39 520и автоматик като си я вкара колата и смени маслото на автоматика, и сега наскоро отиде в камор ауто и там искаше пак да го смени и те му отговориха че не се сменя и даже поръчаха оригиналното масло което се слага в завода за да може да си стане както трябва а не някакво друго масло кеото майсторите са сложили само за да вземат пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 30 Апр 2006, 14:52

Да има такова нещо,но мисля че това е само за новите автоматици

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от payo » 02 Май 2006, 11:41

това май се отнася само за типтроник а на мойта със сигорност се сменя но не съм сигорен за пробега май беше 30-40 хил.км

Потребител
Аватар

Мнение от kosio-Своге » 04 Май 2006, 13:50

50-60хил. и при всяка смяна задължително гарнитура на капака и фелтър. Специалистите препоръчват Мобил атф.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 28 Ное 2006, 2:12

Хехе вечно. Ако си я караш както трябва поне на 50к км. трябва да го сменяш, ако я караш душмански наполовина. Не съм карал БМВ автоматик но на Кадилак, Мерцедес съм виждал какво е маслото след 150-200к км. и какво е новото разлика има и то голяма. Заводски принципно го дават 150-200хкм. Така , че сменяйте си го на 50-80хкм и да ви е мирно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

масло

Мнение от munio_ » 08 Апр 2008, 19:20

значи колеги искате да кажете,че без този ''шприц'' неможе да се смени маслото така ли?това е много лошо за мен,защото ударих колата и когато разкачвах радиаторите изтече малко а и маслото беше потъмняло т.е. за смяна...по сервизи не ми се разкарва щото там нищо не правят.а и ако ми каже някой от къде да си намеря капак ще го черпя,за разумна сума де,за капака де :mhihi: :help:

Назад към E36