Климатика се побърка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатика се побърка

Мнение от niko81 » 09 Апр 2008, 11:08

Здравейте, колеги. Значи, тази сутрин климатикът ми просто се побърка. О6те когато давах на контакт преди да съм запалил колата, усетих, че не6то не е както трябва. Бключи се големият вентилатор, който е отпред пред двигателя и от някъде отпред идваха странни бучащи звуzи. Но най интересното предстое6е. Малко след като потеглих, климатикът започна сам да се включва и изключва. И абсолютно не реагира6е на моите опити да го изключа. По едно време като че ли се оправи zа малко, но след това пак почна да ми играе номера. Вече говорих с един майстор и той след 2 часа 6те я види колата. Но исках да ви питам, дали вие имате някакви идеи какъв би могъл да е проблемът. Аз за съжаление ни6то не разбирам от автомобили. Мерси предварително.
If guns kill people, spoons make Michael Moore fat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 09 Апр 2008, 11:23

за дигиталния климатроник ли става въпрос?? Ако да значи е възможно да е от едно малко кондензаторче
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Апр 2008, 11:24

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 09 Апр 2008, 13:48

Здравейте колеги. Да, с дигитален климатроник съм. Зна4и бях току 6то при майстора и тоя иска да сменя zялото табло на климати4ната система :shock: И въпреки това не може да ми гарантира, 4е така проблемът 6те бъде оправен. И ми иска 250 Евро само zа консумативи /Пропуснах да кажа, 4е жибея в Германия/ Мисля да си набавя това конденzатор4е от ebay и да си го сменя сам. Можете ли да ми препоръ4ате някаква спеzиална марка, която е с добро ка4ество. Мерси много предварително :)

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 10 Апр 2008, 10:39

Значи вече открих човек, които може да ми помогне да раzглобим конзолата на климатика и да запоим кондензатора. Само исках да попитам дали има някакво значение, годината на произбодство на колата /1998/ за тоба, какъв кондензатор да купя, или са важни само параметрите. Благодаря ви много предварително, колеги. И може би тука е мястото да се извиня за многото въпроси, които задавам, но наистина ни6то не разбирам от автомобили :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 10 Апр 2008, 11:00

Годината не знам да има значение моята е 12.96 и сложих 0,47 nK (микрофарада) НЕ ЕЛЕКТРОЛИТЕН . Друго означение е к470N, което на практика е същото. Цената му е 14 ст!На френд 97-ма пак сащото!Предполагам че след средата на 95-а когато слагат вече диг.климатроник на всички е едно и също управлението!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318i

климата

Мнение от bili » 10 Апр 2008, 15:33

Колега!Хайде като приключиш със задачата по смяната на кондензаторчето да ми кажеш какъв е резултата, че моя проблем с климатроника е същия. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Re: климата

Мнение от Ivo III » 10 Апр 2008, 21:08

bili написа:Колега!Хайде като приключиш със задачата по смяната на кондензаторчето да ми кажеш какъв е резултата, че моя проблем с климатроника е същия. ;)

сменяй смело :)
ако мига дисплея ... е от кондензатора

ако спира и тръгва вентилатора а дисплея си свети нормално - таралежа :)

бтв: по лесно е отколкото се вижда на снимките
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 11 Апр 2008, 15:22

Здравейте колеги, значи вчера савлих контолния панел на климатика. Малко се узорих с махането на часовника, който е под панела за климатика, но важното е, че успях :D Утре 6те го пратя на един човек, които 6те ми го поправи за 30 евро- дано това да е бил проблемът. 6те ви пи6а, като има някякъв резултат. Исках да ви питам о6те не6то,колеги. Докато не ми работи климатика ре6их да изключа бушони номер 16 и 39, които са за климатика. 6те има ли някакъв проблем за автомобила, ако го направя. В смисъл, да не му се прецaка не6то. Видях, 4е номер 39 е освен за климатика и за няква друга ма6ина, "Zusatzlufter" се каzва на немски. Аз си го превеждам като "допълнителен овъздушител" но представа си нямам какво е това :help: Ами това е за сега, ще ви пи6а пак, дали се оправил като имам някакъв резултат от ремонта.

Потребител
Аватар

климата

Мнение от bili » 11 Апр 2008, 17:11

Не знам при тебе точно как е подредена системата!При мене бушон № 16 е за компресора, № 20 - вентилатора, а ако не се лъжа бушон № 23 е за таблото, осветлението на климата, касетофона и може би други неща :!: :!: При махането на № 23 нито километража, нито оборотомера, абе нищо не действа!!!Аз съм махнал бушона за компресора и няма проблеми!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 11 Апр 2008, 22:11

niko81 написа:Здравейте колеги, значи вчера савлих контолния панел на климатика. Малко се узорих с махането на часовника, който е под панела за климатика, но важното е, че успях :D Утре 6те го пратя на един човек, които 6те ми го поправи за 30 евро- дано това да е бил проблемът. 6те ви пи6а, като има някякъв резултат. Исках да ви питам о6те не6то,колеги. Докато не ми работи климатика ре6их да изключа бушони номер 16 и 39, които са за климатика. 6те има ли някакъв проблем за автомобила, ако го направя. В смисъл, да не му се прецaка не6то. Видях, 4е номер 39 е освен за климатика и за няква друга ма6ина, "Zusatzlufter" се каzва на немски. Аз си го превеждам като "допълнителен овъздушител" но представа си нямам какво е това :help: Ами това е за сега, ще ви пи6а пак, дали се оправил като имам някакъв резултат от ремонта.

и аз се борих .. с часовника .. но отгоре от касетофона по лесно става :)

30еуро за 10 мин .. европейски цени
дано да се постарае и му направи пълна профилактика
като например .. почисти вентилаторчето от прахоляка :)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Потребител
Аватар

климата

Мнение от bili » 12 Апр 2008, 13:44

ЕЕЕйййй!Мамка им мръсници!Като смъкнах управлението видях, че охладителя на процесора го няма!А как е работило досега, не знам :confused: Фатално ли ще бъде ако продължа да ползвам климатроника без охладителя-вентилаторчето!

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 22 Апр 2008, 12:02

Колеги, само исках да ви кажа, 4е климатика ми го поправиха и работи като нов :D И ми излезе много по евтино отколкото ако бях сменил zялата 4аст с нова, както ме посъветва моят майстор. Едва ли трябва да ви каzвам, 4е кракът ми пове4е няма да стъпи при него. Като се zамисля, 4е zа последната 1 година съм му оставил около 1000 евро на тоя, направо ми призлява. Кой zнае колко ме е лъгал до сега :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 22 Апр 2008, 13:18

niko81 написа:.... Аз си го превеждам като "допълнителен овъздушител" но представа си нямам какво е това :help: Ами това е за сега, ще ви пи6а пак, дали се оправил като имам някакъв резултат от ремонта.

Здравейте,
Колега този вентилатор на климатика се ползва когато вентилатора на радиатора(виско или ел. перка) не смогне и трябва допълнително охлаждане. Не знам как е времето при тебе но ако е топло е хубаво този бушон да си седи на мястото си(дано да не ти се повтори). Относно цената на ремонта ми се видя множко, все пак вероятноста на причината е ясна и елеманта който трябва да се поднови е ясен. Но както колегата каза европейски цени ;)
Поздрави

Назад към E36