течност за хидравлика
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
течност за хидравлика
здравийте колеги. каква течност да наливам в казанчетона хидравликата. става въпрос за марка и модел. колата е е-34 туринг. нивомата също се захранва от същата течност 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
CHF11S Pentosin-зелена кутия от един литър, нужни са ти 2,5l навремето го купих за 36лв/л с ддс
ПС На капачката си пише!

ПС На капачката си пише!

Последна промяна Tod на 27 Дек 2007, 23:59, променена общо 1 път
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Tod написа:CFH11S Pentosin-зелена кутия от един литър, нежни са ти 2,5l навремето го купих за 36лв/л с ддс
ПС На капачката си пише!
Това е маслото. Ако сложиш друго започва да вие помпата на сервото. Казвам го от личен опит. А да кажа само че като цяло не му трябват 2.5 л. ами 1800 мл. събира цялата система. Това масло не трябва да се смесва с никакво друго!!!! Първо ти откачат мaркуча и почваш да въртиш волана на ЗАГАСЕН двигател. По 30 пъти от ляво на дясно и още толкова от дясно на ляво, за да се източи хубаво маслото. После ти закачат мaркуча и наливаш. Максимума на системата пак казвам е 1800 мл. демек наливаш докато маслото се покаже от цетката и повече не е нужно. И цената на маслото в магазин за части само на БМВ е 28 лв/л (аз на толкова го купих края на ноември) Ако си от София мога да ти кажа къде е магазина. Понеже е в центъра ми е по-близко този от колкото да ходя до Дару или Камор.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:и атф работи без грешкаbmw.520.24v написа:CHF ти е течноста а не ATF
Бате с атф като скапеш помпата после ще пишеш тука и ще рИвеш. Хората не случайно са написали това масло и не др. Ти как мислиш защо ли са го направили а? С това АТФ пестиш 10-20 лв. сега и след 1 г. утиваш на ремонт за 300+, но всеки прави своя избор.
Можеш да доливаш НО САМО ОТ CHF
Маслото на хидравликата се сменя на 150 000 км. Смята на маслото струва както съм писал по-горе 60 лв. (2 л. масло) + 10 лв. макс за това че майстора се мърля да ти откачи маркуча и после да ти го закачи. Хубаво е да си го смените щото не се знае кога е правено това за последно. (особено ако колата е от Италия)
Всички тези неща ги пиша защото рециклирах курмилна кутия, наляха ми АТФ (червено) и започна да ми вие помпата (с нивомат съм). Сменихме маслото с CHF и всичко заспа. И съм разпитал хората от сервиза на дълго и на широко за хидравликата и маслата. Доливайте АТФ на АТФ и CHF на CHF.
Айде със здраве.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Re: ..
tdk написа:има ли значение марката на маслото или да гледам само да е CHF
Pentosin CHF 11S Hydraulic Oil
така изглежда --> http://www.autobarn.net/ch252-0008.html
Това е маслото ако си с нивомат и никое друго.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:...По 30 пъти от ляво на дясно и още толкова от дясно на ляво, за да се източи хубаво маслото....
ти за тфа ли си станал толкоз едър бре, да въртиш геврека без серво

15 мнения
• Страница 1 от 1