Удaр при превключване?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Удaр при превключване?
Колеги,като съм спрял на място и колата работи и е изключена от скорост и като тръгна да слагам на 1-ва натискам съединителя няли и путам лоста на 1-ва и се чува едно "туп" потеглям натискам пак съединителя и пак "туп" бутам лоста на 2-ра и пак "туп,туп" и така всеки път,какво е според вас,тампон на задния мост,на скоростите или нещо друго? 

Последна промяна ozBMW на 05 Апр 2013, 19:00, променена общо 1 път
- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Удър при превключване?
Това много лошо ли означава?

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
100% гумено каре. Не са много скъпи.
- bmw_power_1984
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS
колега пригледаиси гуменото каре да не е скъсано че много ме съмнява с тия симптоми които споделяш, на скоростна кутия/кардан връзката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Виж си предния тампон на диференциала. При мен имаше такова удряне и се оказа от него. Гуменото ми каре беше ок.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
По - скоро някой скъсан болт на диффа. Най вероятно тоя който е от долу близа до пиньона 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Като превклчювам по-нежно тропа по малко,ама ако превключвам по-бързо тропа повече,ще погледна тези неща дето казахте 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
При мен е същото, но се усеща само при включване на 1-ва скорост, вече 5 години е така и не ми пречи 

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
boywalking написа:При мен е същото, но се усеща само при включване на 1-ва скорост, вече 5 години е така и не ми пречи

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз така се бях поболял. Мислех си, че не мога да превключвам предавките все още
Тампона на дифа много лесно се проверява с една щанга между магарето и диференциала. Ясно се вижда, когато втулката се е отлепила.

На абсолютно всички коли със задно, които съм карал, може да се постигне това леко Туп. Обикновено при тръгване или при смяна във високи обороти
При по-кофти каране... При внимателно каране, може да се избегне.
Сега... ако се появява абсолютно при всяко превключване, да не е откъснат моста от купето, че при доста Е36ици го има това?
То това си е малко комплексна ситуация...
1. всеки мисли, че това е дрифтачка, кара, кара, и после "нещо стана".
2. гледайки из фейсбук групата какво се продава за Е36, то вече такива здрави коли останаха изключения, а не правило.
3. германки/австрийки/швейцарки, вундаба, аба найн... данке!
Ако не се припознаваш в горните, погледни каре, тампони на дифа и тампони на ск.кутия.
Лекото, почти недоловимо "туп" при първа, доста хора си карат с него. При мен на една от Е36 се самоизлекува като сложих шпера. Т.е. беше от самият диф.

Сега... ако се появява абсолютно при всяко превключване, да не е откъснат моста от купето, че при доста Е36ици го има това?
То това си е малко комплексна ситуация...
1. всеки мисли, че това е дрифтачка, кара, кара, и после "нещо стана".
2. гледайки из фейсбук групата какво се продава за Е36, то вече такива здрави коли останаха изключения, а не правило.
3. германки/австрийки/швейцарки, вундаба, аба найн... данке!
Ако не се припознаваш в горните, погледни каре, тампони на дифа и тампони на ск.кутия.
Лекото, почти недоловимо "туп" при първа, доста хора си карат с него. При мен на една от Е36 се самоизлекува като сложих шпера. Т.е. беше от самият диф.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
И при мен е едва доловимо, и само при 1-ва скорост, но и не всеки път. Когато покажа на някой това нещо и всеки ми се смее...
Трябва да са спряни и музика и парно и да няма шум навън за да се чуе или усети...

Трябва да са спряни и музика и парно и да няма шум навън за да се чуе или усети...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Щом е при превключване няма да е от тампон или болт. Ако е от това ще е и при подаване и отнемане на газта.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
^ Е то тогава не остава от какво друго да е.
Като превключваш скоростите винаги има няква инерция в скоростната кутия от първичния вал, която ти увлича и вторичния вал и съответно кардана съвсем леко тръгва да се завърта. Точно при това леко завъртане се получават тея звуци, ако има заминал тампон, например. Аз съм си правил такъв експеримент, бях в канала под колата и отгоре един приятел на запален двигател натиска съединителя и вкарва първа, после изключва, пуска съединителя и после пак същото упражнение. Всеки път кардана помръдваше. Та моя съвет, колега, е да направиш и ти с един помощник това упражнение и да гледаш/слушаш откъде идва тупкането.
П.П. Оправи си правописната грешка в заглавието.

Като превключваш скоростите винаги има няква инерция в скоростната кутия от първичния вал, която ти увлича и вторичния вал и съответно кардана съвсем леко тръгва да се завърта. Точно при това леко завъртане се получават тея звуци, ако има заминал тампон, например. Аз съм си правил такъв експеримент, бях в канала под колата и отгоре един приятел на запален двигател натиска съединителя и вкарва първа, после изключва, пуска съединителя и после пак същото упражнение. Всеки път кардана помръдваше. Та моя съвет, колега, е да направиш и ти с един помощник това упражнение и да гледаш/слушаш откъде идва тупкането.

П.П. Оправи си правописната грешка в заглавието.
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3