Въпрос за Е36 Baur
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за Е36 Baur
Искам да попитам някой знае ли подробности точно за този модел.. Бях чул че са няколко стотин бройки ,това вярно ли е ? Ако някой знае повече информация и желае да я сподели с радост бих го изслушал 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- glav4o
- Потребител
-
- Кара: MB W210 270CDI
- Мечтае да кара: USS Enterprise
- Детайли за колата: Ако искаш да ти кажа къде държа и ключовете ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за Е36 Baur
И аз знам, че са 310. Въпреки не голямата бройка явно не се харесват обаче и цената не е като за една толкова лимитирана серия. Трудно се продават на цена много над пазарната за седан или купе.
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Модела се води TC4 и доскоро се мяркаше една такава из Добрич. Трудно може да се намери нещо по-грозно
Има причина някои неща да са доста редки 

Има едно и в моят квартал. Като го видях за пръв път си помислих "Горкия седан, как са го орязали деа", толкова нескопосано изглеждаше...След това разбрах, че има такъв модел 

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Както казват колегите, модела се води BMW Baur Topcabriolet TC4.
В рекламната брошура която имах възможност да видя преди години (е написано мотото на компанията отностно този модел.
А именно - So anders, so endgültig , Ein 3er mit vier Dächern. Stück für Stück lässt sich das Topcabriolet öffnen "Колкото по -различни, толкова по- добре". Трета серия с 4 покрива които могът да бъдат отворени парче по парче. Или казано по български на части.
Мисля че гюрука е ръчен, с 4 позиции .
1. Напълно затворен.
2.Отворен само отпред ( над шофьора и пасажера)
3.Отворен само отзад.
4.Напълно отворен.
Производството започва пред 1992 година и продължава до 1996. От модела са произведени малко бройки. Различни източници твърдят че бройките са били около 500 годишно. Други казват че общият брой е бил около 10000. Но точният брой май е 10 865 за Европа и 3651 изнесени в Южна Африка.
Тук идва един спорен момент който ме изненадва. Прочетох го в Auto Bild classic , а то е че фирмата Баур разработва разни такива тарги модели в Щутгарт, а не в Мюнхен. И моделите не са само на БМВ, ами има и на Ауди, Рено 12 и други.
Също така незнам колко е вярно де, казват че идеята за автомобил от този тип била взаимствана от модела на Ситроен 2V. И е насочен към потребители които търсят кабриолет с 4 врати и 5 места. Двигателите които са използвани за това шаси за 4 - 316I, 318 I, 320 I, 325 I. През 1993 година , цената на 316 I BAUR била 50 000 марки, а на 325 I - 70 000 марки.В България до миналата година май бяха около 4 бройки. Виждал съм едно такова червено ли беше или вишнево в Пловдив. За външният вид е въпрос на личен вкус. За някой е грозен, за мен лично е интересен модел. В мобилето май беше, преди време видях да се продава такъв модел за 14000 лева. Ясно е че купувача ще трябва да е сериозен ентусиаст, търсещ нещо различно.
Иначе има и Е21 Baur - TC1,
E30 Baur - TC3
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
В рекламната брошура която имах възможност да видя преди години (е написано мотото на компанията отностно този модел.
А именно - So anders, so endgültig , Ein 3er mit vier Dächern. Stück für Stück lässt sich das Topcabriolet öffnen "Колкото по -различни, толкова по- добре". Трета серия с 4 покрива които могът да бъдат отворени парче по парче. Или казано по български на части.
Мисля че гюрука е ръчен, с 4 позиции .
1. Напълно затворен.
2.Отворен само отпред ( над шофьора и пасажера)
3.Отворен само отзад.
4.Напълно отворен.
Производството започва пред 1992 година и продължава до 1996. От модела са произведени малко бройки. Различни източници твърдят че бройките са били около 500 годишно. Други казват че общият брой е бил около 10000. Но точният брой май е 10 865 за Европа и 3651 изнесени в Южна Африка.
Тук идва един спорен момент който ме изненадва. Прочетох го в Auto Bild classic , а то е че фирмата Баур разработва разни такива тарги модели в Щутгарт, а не в Мюнхен. И моделите не са само на БМВ, ами има и на Ауди, Рено 12 и други.
Също така незнам колко е вярно де, казват че идеята за автомобил от този тип била взаимствана от модела на Ситроен 2V. И е насочен към потребители които търсят кабриолет с 4 врати и 5 места. Двигателите които са използвани за това шаси за 4 - 316I, 318 I, 320 I, 325 I. През 1993 година , цената на 316 I BAUR била 50 000 марки, а на 325 I - 70 000 марки.В България до миналата година май бяха около 4 бройки. Виждал съм едно такова червено ли беше или вишнево в Пловдив. За външният вид е въпрос на личен вкус. За някой е грозен, за мен лично е интересен модел. В мобилето май беше, преди време видях да се продава такъв модел за 14000 лева. Ясно е че купувача ще трябва да е сериозен ентусиаст, търсещ нещо различно.
Иначе има и Е21 Baur - TC1,
E30 Baur - TC3
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
Последна промяна hristo_t на 08 Окт 2012, 12:52, променена общо 1 път
htt
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Verkauft wurden die Fahrzeuge von November 1992 bis November 1996 in folgenden Motorisierungen:
Motorisierung(от кой вид мотор) Stückzahl (количество продадени бройки)
316i 166
318i 76
318is 1
318tds 1
320i 42
325i 12
325td 0
325tds 9
328i 3
като ги събереш и излизат точно 310 бройки , имам и друг сайт с което мога да докажа че са 310
Motorisierung(от кой вид мотор) Stückzahl (количество продадени бройки)
316i 166
318i 76
318is 1
318tds 1
320i 42
325i 12
325td 0
325tds 9
328i 3
като ги събереш и излизат точно 310 бройки , имам и друг сайт с което мога да докажа че са 310
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
е21 baur видях онзи ден в Бургас. За пръв път виждах такава 21ца и бях ето така
За разлика от е36цата, е21 във вариант baur изглежда доста добре.

За разлика от е36цата, е21 във вариант baur изглежда доста добре.
Последна промяна ogata на 08 Окт 2012, 16:11, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Да в Бургас има такова червено Е21 Baur. Понякога я показват по ретро парадите.
Изглежда по добре наистина, но Е21-цата е с две врати. И от там може би идва по-компактният вид.
3а точният брой не споря. В книгата " Историята на БМВ " пишеше нещо от сорта над 10000, което наистина си е доста бройки за един не толкова популярен и търсен автомобил. Сега колко е достоверна незнам. Миналата година теглих и една книжка от един руски сайт там също пишеше нещо за този модел, но ще трябва пак да я погледна.
Но факт е че Е36 е последният модел на тройката който има версия Baur. С Е46 не са посмели да експериментират.
Изглежда по добре наистина, но Е21-цата е с две врати. И от там може би идва по-компактният вид.
3а точният брой не споря. В книгата " Историята на БМВ " пишеше нещо от сорта над 10000, което наистина си е доста бройки за един не толкова популярен и търсен автомобил. Сега колко е достоверна незнам. Миналата година теглих и една книжка от един руски сайт там също пишеше нещо за този модел, но ще трябва пак да я погледна.
Но факт е че Е36 е последният модел на тройката който има версия Baur. С Е46 не са посмели да експериментират.
htt
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Добре последно знае ли се със согурност колко бройки са ???
в този сайт пак се показва че са 310 !! даже има един Баур регистриран в България -- > http://www.stuttcar.de/modules.php?name ... mit=suchen

в този сайт пак се показва че са 310 !! даже има един Баур регистриран в България -- > http://www.stuttcar.de/modules.php?name ... mit=suchen
Оо чудо, имали сме дори в БГ регистрирано, сигурно Вълка си е махнал Вейрона и е взел бахура...
Тва при мен дето го виждам, е баси разпиляното
Тва при мен дето го виждам, е баси разпиляното

Последна промяна Делян на 08 Окт 2012, 21:12, променена общо 1 път
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Живи и здрави да сте като сте го виждали !!! Но с нищо не ми отговаряш на въпроса 

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Само не знам защо си редактира публикацията !! Както и да е не искам да влизам в излищни спорове . Попитах със сигурност ли са 310 защото имаше мнение че са повече и затова попитах .
Последна промяна alexanderkirow на 04 Апр 2015, 17:24, променена общо 1 път
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3