Bosch projector cutoff shield mod + HID + CCFL
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Bosch projector cutoff shield mod + HID + CCFL
Здравейте колеги!
От заглавието се вижда какво ще се опитам да ви покажа в темата. Ще правя и снимки (може би следващата седмица, че пусто в неделя имам изпит в ищуниверситета и ако не го взема ше стана само на ксенончета)
Като цяло изчетох доста теми от чужди форуми и съм сбрал enough материал по темата. Има обаче едно нещо което ме тормози- струва ми се че фарчетата които зех (Бош с лупи и пъпки) са за десен волан. Търсих по кодовете върху тях но не намирам нищо. Това което се виждя ясно е "RL" върху фара при шофера. Ако наистина са за дясна дирекция вярно ли е че ако завъртя прожектора на 15градуса обратно на часовника и си стават за лява дирекция?
Ще пипам и cut-off (ще дам линк към темата от която взаимствам) но не знам само това дали ще помогне за десен кум ляв волан.
Искам да се извиня за малко разхвърляната тема, но съм на работа и пиша от телефона. Тези дни ще я дооформя с линкове и картинки.
Накратко сега питанките са две:
Как да разбера фаровете за десен или ляв волан ли са
Ако са за десен, може ли и как да станат за ляв.
Надявам се да успея да направя интересна тема и да има полза от нея
От заглавието се вижда какво ще се опитам да ви покажа в темата. Ще правя и снимки (може би следващата седмица, че пусто в неделя имам изпит в ищуниверситета и ако не го взема ше стана само на ксенончета)
Като цяло изчетох доста теми от чужди форуми и съм сбрал enough материал по темата. Има обаче едно нещо което ме тормози- струва ми се че фарчетата които зех (Бош с лупи и пъпки) са за десен волан. Търсих по кодовете върху тях но не намирам нищо. Това което се виждя ясно е "RL" върху фара при шофера. Ако наистина са за дясна дирекция вярно ли е че ако завъртя прожектора на 15градуса обратно на часовника и си стават за лява дирекция?
Ще пипам и cut-off (ще дам линк към темата от която взаимствам) но не знам само това дали ще помогне за десен кум ляв волан.
Искам да се извиня за малко разхвърляната тема, но съм на работа и пиша от телефона. Тези дни ще я дооформя с линкове и картинки.
Накратко сега питанките са две:
Как да разбера фаровете за десен или ляв волан ли са
Ако са за десен, може ли и как да станат за ляв.
Надявам се да успея да направя интересна тема и да има полза от нея

- skorpion33
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
Re: Bosch projector cutoff shield mod + HID + CCFL
Колега за втория въпрос хвърли един поглед на тази тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B%F3%EF%E8

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B%F3%EF%E8
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Skorpion, благодаря много ! Остава да си поиграя евентуално с щитчето и да постна снимки!
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Wierdo написа:Skorpion, благодаря много ! Остава да си поиграя евентуално с щитчето и да постна снимки!
Нямаш работа със щита, освен ако не искаш да правиш нещо друго. Както е описано в темата само и единствено отвиваш 3-те болтчета, завърташ от R на L и стягаш обратно ..
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Желанието ми да пипам по щитовете е продиктувано от тази тема: http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... projectors
Както се вижда човека има същите фарове и е показал снимки със и без преработен щит. Факт е и че на непипано щитче снимка има само с халогенна крушка, което не е много показателно. От друга страна с моднато щитче и ксенон хич не е зле (малко ми е мъгла още тая работа с пречупването - на снимката с ксенона е покрит, на тази с халоген не,
ама липсва на стената - пак прави линии). както и да е ... Имам ли шанс да намеря кът офф от е46 ?
Надявам се да помогнете, че сегашните рефлекторки Бош разпръскват светлината като свещник на стена в тъмница - виждаш, колкото да знаеш че си жив

Както се вижда човека има същите фарове и е показал снимки със и без преработен щит. Факт е и че на непипано щитче снимка има само с халогенна крушка, което не е много показателно. От друга страна с моднато щитче и ксенон хич не е зле (малко ми е мъгла още тая работа с пречупването - на снимката с ксенона е покрит, на тази с халоген не,

Надявам се да помогнете, че сегашните рефлекторки Бош разпръскват светлината като свещник на стена в тъмница - виждаш, колкото да знаеш че си жив

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Wierdo написа:снимка на боядисаните рефлектори:
до тук толкова, скоро и снимки със и без cut-off щита и надявам се до края на седмицата вече и резултата от цялата галимация с фаровете на колата.
Това е нещо което обмислям от много време... Но ето че някой се е сетил че може и да се използва част, вместо да се експериментира с ламаринката.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Cosworth написа:Wierdo написа:снимка на боядисаните рефлектори:
до тук толкова, скоро и снимки със и без cut-off щита и надявам се до края на седмицата вече и резултата от цялата галимация с фаровете на колата.
Това е нещо което обмислям от много време... Но ето че някой се е сетил че може и да се използва част, вместо да се експериментира с ламаринката.
Абсолютно си прав. За събаление не можах да се сдобия с щитчета от е46 и си изрязах сам от ламаринка и ги боядисах черни. В краина сметка очаквам същия ефект, но да не дърпам дявола за опашката

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Аз отдавна го изгледах тоя филм, само дето направих равни линии: __ __
На един авер на е34-ката направихме левия равен, а десния го оставихме нормално: __ _/
Снимкииии нямам
На един авер на е34-ката направихме левия равен, а десния го оставихме нормално: __ _/
Снимкииии нямам

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Същата отсечка я прави и стоков фар с лупа, а това дали е _ _ или _/ се регулира на стенд.
И за къв чеп заглавието на темата е на английки, нещо фешън ли е, кво ли

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
що не ги оставиш да се наиграят на спокойствие с фаровете
тва със стенда не трябваше да им го казваш така или иначе сега е направен умопомрачителен тунинг и ще започне да се обяснява как китайското ксенонче свети аха аха кат селис

Аз не съм против играта с фаровете, въпроса е, че в случаят нещо не виждам файдата
А иначе за китайския ксенон мога да поспоря, щото моите 20 годишни фарове, почистени, регулирани и с китайче на 4300 светят повече от е39 фейс с фабричен ксенон(поне от на мой приятел с такава), тествано. Единствения плюс на фабричният ксенон е, че от бмв слагат задължително измиване и че уж издържат повече( не съм много убеден).
Ташак е китайския ксенон, когато е на рефлектор, колкото и банално да звучи.

А иначе за китайския ксенон мога да поспоря, щото моите 20 годишни фарове, почистени, регулирани и с китайче на 4300 светят повече от е39 фейс с фабричен ксенон(поне от на мой приятел с такава), тествано. Единствения плюс на фабричният ксенон е, че от бмв слагат задължително измиване и че уж издържат повече( не съм много убеден).
Ташак е китайския ксенон, когато е на рефлектор, колкото и банално да звучи.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:Същата отсечка я прави и стоков фар с лупа, а това дали е _ _ или _/ се регулира на стенд.
Искаш да кажеш, че на стенд от това:

можеш да постигнеш това:

Ако не друго, то поне ми харесва как стой пръснатия рефлектор отвън (абстрахираме се и от нуждата от полиране):

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
еми принципно черният рефлектор стои добре, но иначе как мислиш инженера Гюнтер или инженера ти сте с по-добри технически познания в областта на автомобилостроенето?
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4