Салон от е46 става ли на е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Салон от е46 става ли на е36?
Колеги то от заглавието става ясно,искам да си сменя салона с такъв от е46.
Става ли,или си е някой филм който неисакам да гледам.
Поздрави
Става ли,или си е някой филм който неисакам да гледам.
Поздрави

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Салон от е46 става ли на е36?
Няколко човека, които се занимават с продажба на коли на части потвърждават, че става дори без преправяне на релсите.
Обратният вариант също е логично да е възможен.

Да става!!! Аз съм със салон от Е46 2004 на моя седан Е36 1995. Преправя се малко захващането на коланите и релсите и е по широк. Успех!!! 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
tppt написа:Да става!!! Аз съм със салон от Е46 2004 на моя седан Е36 1995. Преправя се малко захващането на коланите и релсите и е по широк. Успех!!!![]()
Колега , ако не ти е проблем обясни малко по -подробно какво точно се преравя в захващането на коланите и в релсите ?
Казваш , че е по широк , това създава ли някакви проблеми ? Щракни една снимка как стои салона в купето , ако ти е възможно разбира се ...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Не знам захващането как е, аз съм виждал сложен направо си опира в гредата, на мен вейдъра ми дойде малко по-широк, представям си от е46 на е36 купе където ще трябва да сгъваш седалките!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
А и направете уточнение - салон или предни седалки? Защото една задна седалка никак не е за пренебрегване спрямо описанието на темата 

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Nukem написа:Не знам захващането как е, аз съм виждал сложен направо си опира в гредата, на мен вейдъра ми дойде малко по-широк, представям си от е46 на е36 купе където ще трябва да сгъваш седалките!
Е добре де , вейдъра защо да е по- широк нали и той е свален от е36 купе...?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
E с малко е по-широк, закача като се дига подлакатника, не е както при салон от е46 на е36!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Nukem написа:E с малко е по-широк, закача като се дига подлакатника, не е както при салон от е46 на е36!
Да, и като се затваря вратата почти опира в седалката и колана минава трудно. Поне при мен

- Nukem
- старши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Nukem написа:E с малко е по-широк, закача като се дига подлакатника, не е както при салон от е46 на е36!
Да, и като се затваря вратата почти опира в седалката и колана минава трудно. Поне при мен
Точно, даже въобще не минава, не се и мъча вече и да пробвам да го прекарвам, слагам го преди да затворя вратата!

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Хмм чудна работа защо ли е така? М3-ката да не би да е по-широка нещо от обикновенното купе та така се получава със салона?

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Задните седалки на Е46 купе ми се виждат доооста по различни от на Е36 купе предните и аз съм чувал ,че стават.
Здравейте колеги,
Салона от Е46 е широк но не опира никъде отпред, а задната седалка е по широка но въпреки това долната и част става а облегалката трябва много да се преправя и аз съм сложил една от Е36 с почти същия цвят с подлакътник за първо време. Тези дни ще направя малко снимки и ще ви покажа салон от Е46 в Е36 седан.
Нещата, които трябва да се преправят за да се монтират предните седалки:
1. Релсите са почти еднакви на 98%, но все пак има малка разлика./Може да ръзпробиете отворите за задните болтове или да ги напънете с щанга но няма да ви е лесно. Първо релсите ги вкарвате в предната им част на едни шпилки на пода и след това болтовете отзад симетрично./
2.Коланите в основата на седалката не се захващат по същия начин като при Е36. Необходимо е да се ръзпробие отвора с резбата на седалката и да се навие болта в металната пластина на колана, която ще играе ролята на гайка. /Много трудно се ръзпробива основата на седалката да си знаете, при мен се запали боята и се ръзтопи метала/.
3.Пасажерската седалка има платно и датчик с букса еднаква с тази на Е36 за Аербега. Варянт е да се направи и симулатор, който да лъже компютъра за да не ви отчита грешка за Аербега. /Във форума има теми за симулатори./
4.Долната част на задната седалка закрива гнездата за коланите и неможе да се сложат /Това е така, зашото при седана Е36 коланите са в средата на седалката, а на Е46 до вратите./ Върянт да имате колани е да ги закопчаете при слагане на седалката или да сложите от тези като в средата с плата и да ги изкарате над седалката по удачния върянт./
Дано съм бил полезен, скоро и снимки.
Салона от Е46 е широк но не опира никъде отпред, а задната седалка е по широка но въпреки това долната и част става а облегалката трябва много да се преправя и аз съм сложил една от Е36 с почти същия цвят с подлакътник за първо време. Тези дни ще направя малко снимки и ще ви покажа салон от Е46 в Е36 седан.
Нещата, които трябва да се преправят за да се монтират предните седалки:
1. Релсите са почти еднакви на 98%, но все пак има малка разлика./Може да ръзпробиете отворите за задните болтове или да ги напънете с щанга но няма да ви е лесно. Първо релсите ги вкарвате в предната им част на едни шпилки на пода и след това болтовете отзад симетрично./
2.Коланите в основата на седалката не се захващат по същия начин като при Е36. Необходимо е да се ръзпробие отвора с резбата на седалката и да се навие болта в металната пластина на колана, която ще играе ролята на гайка. /Много трудно се ръзпробива основата на седалката да си знаете, при мен се запали боята и се ръзтопи метала/.
3.Пасажерската седалка има платно и датчик с букса еднаква с тази на Е36 за Аербега. Варянт е да се направи и симулатор, който да лъже компютъра за да не ви отчита грешка за Аербега. /Във форума има теми за симулатори./
4.Долната част на задната седалка закрива гнездата за коланите и неможе да се сложат /Това е така, зашото при седана Е36 коланите са в средата на седалката, а на Е46 до вратите./ Върянт да имате колани е да ги закопчаете при слагане на седалката или да сложите от тези като в средата с плата и да ги изкарате над седалката по удачния върянт./
Дано съм бил полезен, скоро и снимки.

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Много ви благодаря колеги
,ама след прочетеното май ще се размина с салона от е46.
Благодаря ви. Поздрави

Благодаря ви. Поздрави

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Виждал съм снимки на едно Германско Е36 Купе със салон от Е46 М3 предни и задни седалки
Предните и задните седалки си бяха влезнали все едно за там са правени но отзад 100% има някакво преправяне
Предните и задните седалки си бяха влезнали все едно за там са правени но отзад 100% има някакво преправяне
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3