Проект м60б40 в е36 купе СНИМКИ !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Проект м60б40 в е36 купе СНИМКИ !
Здравейте колеги,дълго очаквания ден настъпи днес ! Докараха ми обещания м60б40 в бартер за м42б18,не съм правил пълен оглед на мотора единствено го огледах дали е здрав блока и го превъртях няколко пъти да проверя каква компресия има и бих казал че компресията е уникална !По мотора течове няма и се вижда повече от запазен бих казал нов
Дадаха ми гърнетата с сондите кабелите на мотора,ск.кутия автоматик и включително мотора
но каза че компютъра на мотора е от м62б40 даде ми и ЕВС на мотора но нямам ключ каза че ще ми го изпрати заедно с радиатора.
Искам да си подготвя матерялите/частите които ще са ми нужни към мотора от сорта на серво,кардан,картер,диференциал като цяло ми е нужна информация от кои модел ще може да се използват частите и след като имам всички части налице да започна монтажа на мотора,също така бих приел съвети за постяването на мотора с какви пречки ще се сблъскам,има доста хора направили тази процедура вече и ще съм им благодарен ако споделят част от труда си !
Снимки ще пусна към края на седмицата когато стартира проекта.
Поздрави !

Дадаха ми гърнетата с сондите кабелите на мотора,ск.кутия автоматик и включително мотора

Искам да си подготвя матерялите/частите които ще са ми нужни към мотора от сорта на серво,кардан,картер,диференциал като цяло ми е нужна информация от кои модел ще може да се използват частите и след като имам всички части налице да започна монтажа на мотора,също така бих приел съвети за постяването на мотора с какви пречки ще се сблъскам,има доста хора направили тази процедура вече и ще съм им благодарен ако споделят част от труда си !
Снимки ще пусна към края на седмицата когато стартира проекта.
Поздрави !

Последна промяна angelBMW на 30 Мар 2012, 20:05, променена общо 3 пъти
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: m62b40 в е36 компот
Някои нещо по въпроса? 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: m62b40 в е36 компот
ще ми е нужен ли кардан и диференциала и кардана на донора?
донора е 540и
донора е 540и
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: v8 в компакт въпрос
Не се занимавай с глупости.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Nasko_325TD написа:Не се занимавай с глупости.
Не убивай ентусиазма на човека. На мен лично ми писна да гледам 28 суапове. Нека се направи нещо по-свежо.
Колега, по-добре потърси в английските форуми, този суап не е много популярен. Сигурно, ще иска доста преправяне по щита, магаретата, окачването... Имаше една е30ка правена в Проекти в8 с подробни снимки. Разгледай я.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тук имаше един колега в продава. не помня дали е от търново..
става дума за тъмно син е36 купе..
с 4.4 мотора
преди време се бях залетял за същата операция.. но с м62б35
то разликата не е много голяма в монтажа и тн
картера със сигурност ще трябва да се прави
зависи с коя скоростна кутия ще си но. то нямаш голям избор..
кардана ще зависи и от това
по предницата има интересни модове.. лапи със сигурност
сервото заминава напред с един лостов механизъм..
генерацията е доста сложна също но се получава.
не прави компромиси и потърси някои които наистина разбира от бмв..
проекта е много интересен
имаш и работа по електрониката.. това ще търси абс.. километраж.. и тн. тези неща се премахват но зная само човек от пловдив които го прави.. разпитаи за други
става дума за тъмно син е36 купе..
с 4.4 мотора
преди време се бях залетял за същата операция.. но с м62б35
то разликата не е много голяма в монтажа и тн
картера със сигурност ще трябва да се прави
зависи с коя скоростна кутия ще си но. то нямаш голям избор..
кардана ще зависи и от това
по предницата има интересни модове.. лапи със сигурност
сервото заминава напред с един лостов механизъм..
генерацията е доста сложна също но се получава.
не прави компромиси и потърси някои които наистина разбира от бмв..
проекта е много интересен
имаш и работа по електрониката.. това ще търси абс.. километраж.. и тн. тези неща се премахват но зная само човек от пловдив които го прави.. разпитаи за други
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Картер от 6-та серия или правен.... лапи , кардана със сигурност има преправяне... пиши на rango неговата беше с такъв мотор автомат ама беше купе колата... ше има разлика с компота в карданите... ама за другото основното ше ти даде съвет ако има желание 
Това му е темата на момчето разгледай я... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=140462

Това му е темата на момчето разгледай я... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=140462
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Имаше и едно момче с Компакт с такъв мотор,мисля.Търновска регистрация,боя тип "хамелеон".
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Има в търново един компакт хамелеон с V8.Мисля че е на автоцентър лудия,но не съм сигурен 

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
dicho0o написа:Има в търново един компакт хамелеон с V8.Мисля че е на автоцентър лудия,но не съм сигурен
Компакта е с М54Б30 и няма нищо общо с В8
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
BT9028BA написа:dicho0o написа:Има в търново един компакт хамелеон с V8.Мисля че е на автоцентър лудия,но не съм сигурен
Компакта е с М54Б30 и няма нищо общо с В8
В такъв случай се извинявам че съм подлъгал колегата,просто имах информация че е с в8

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Абе доста неща ще правиш , но в процес на слагането ще ги видиш , вземи си ръчна кутия , не защото само е по-яко с ръчка , но и защото е по малка и ще влезе една идея по-лесно и тн , генерация ще правиш , картер също , виж по ebay ако намериш картер от е36 alpina v8 ще е най-добре , но нз дали ще намериш въобще , инсталацията трябва да се превъже , с тоя мотор тряба и за спирачки да помислиш , друго серво и още бая работи , аз лично ако имах парите ,времето и гараж , щях да си взема една е така да се занимавам
Но лично според мен ще налееш пари колкото да си купиш едно С50 , а там слагането е доста по-лесно и да не кажа върви повече , успех все пак на в8 въртящия момент и звука са брутални

I'm slowly drifting

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Благодаря за точните ви отговори колеги,както и за "Не се занимаваи с глупости" това го разбирам че са хора които нямат хъс към марката !Както колегата по горе каза писна ми от суапове на 28ци
натрапчиво и еднотипно
Занимавал съм се с кви ли не модове сблъсквал съм се с всякакви интересни работи но просто наскоро видях офертата с двигателя и нямаше начин да я пропусна ! Знам че ще има много преправяне но един път се прави!А резултата както всички знаят на в8 е уникален
Проблем е че момчето което продава двигателя е студент на 200км от моя град и предните седмици нямаше възможност да донесе двигателя та се разбрахме за тази събота и неделя,каза че имал таблото,сервото,части от генерацията и също така ск.кутия е автомат,търся ръчка по моргите но тука всяка първа баварка е автомат
След като пристигне двигателя с всички чаркалаци които са му останали ще направя снимки и ще постна нова тема с проекта

Занимавал съм се с кви ли не модове сблъсквал съм се с всякакви интересни работи но просто наскоро видях офертата с двигателя и нямаше начин да я пропусна ! Знам че ще има много преправяне но един път се прави!А резултата както всички знаят на в8 е уникален

Проблем е че момчето което продава двигателя е студент на 200км от моя град и предните седмици нямаше възможност да донесе двигателя та се разбрахме за тази събота и неделя,каза че имал таблото,сервото,части от генерацията и също така ск.кутия е автомат,търся ръчка по моргите но тука всяка първа баварка е автомат

След като пристигне двигателя с всички чаркалаци които са му останали ще направя снимки и ще постна нова тема с проекта

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
angelBMW написа:Благодаря за точните ви отговори колеги,както и за "Не се занимаваи с глупости" това го разбирам че са хора които нямат хъс към марката !Както колегата по горе каза писна ми от суапове на 28цинатрапчиво и еднотипно
![]()
Занимавал съм се с кви ли не модове сблъсквал съм се с всякакви интересни работи но просто наскоро видях офертата с двигателя и нямаше начин да я пропусна ! Знам че ще има много преправяне но един път се прави!А резултата както всички знаят на в8 е уникален![]()
Проблем е че момчето което продава двигателя е студент на 200км от моя град и предните седмици нямаше възможност да донесе двигателя та се разбрахме за тази събота и неделя,каза че имал таблото,сервото,части от генерацията и също така ск.кутия е автомат,търся ръчка по моргите но тука всяка първа баварка е автомат![]()

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3