Проблем със заключен багажник,помагайте колеги!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- krosovman
- Потребител
-
- Кара: най-убавата е36-ца:)
- Мечтае да кара: X6
Проблем със заключен багажник,помагайте колеги!!!
Здравейте
Та накратко за проблема.Заключих веднъж централното при отворен багажник и спря да работи пасажерската врата,пръсках със спрейове,гледах кабели в багажника и резултата от многото щракане на централно със отворени и затворени врати е...заключен багажник ! който не се отваря нито с централно нито с ключ
Като цъкам централното прави каквото си иска ту се отключват 3 врати без багажник и дясна предна ту нищо не се случва.
Проблема е в това че газта ми се зарежда от багажника и джиткам без резервна гума щот и тя там...
Някакви идеи как да го отворя щото странно но ключа с който отварям шофьорската не става нито за багажника нито за пасажерската!
Това е първият ми проблем с тая колица дето вече 3 години разхождам из язовири и паланки без да ме предаде нито веднъж,та ако имате идеи които не включват разбиване на ключалката ще се радвам да споделите.
Благодаря на колегите дали съвет

Та накратко за проблема.Заключих веднъж централното при отворен багажник и спря да работи пасажерската врата,пръсках със спрейове,гледах кабели в багажника и резултата от многото щракане на централно със отворени и затворени врати е...заключен багажник ! който не се отваря нито с централно нито с ключ

Като цъкам централното прави каквото си иска ту се отключват 3 врати без багажник и дясна предна ту нищо не се случва.
Проблема е в това че газта ми се зарежда от багажника и джиткам без резервна гума щот и тя там...
Някакви идеи как да го отворя щото странно но ключа с който отварям шофьорската не става нито за багажника нито за пасажерската!
Това е първият ми проблем с тая колица дето вече 3 години разхождам из язовири и паланки без да ме предаде нито веднъж,та ако имате идеи които не включват разбиване на ключалката ще се радвам да споделите.
Благодаря на колегите дали съвет

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Проблем със заключен багажник,помагайте колеги!!!
иди на ключар няма да разбие нищо и ще си ползваш даже същия ключ тва е най-добрия вариант
- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
и един мармот гадае за каква кола става дума...
колега най вероятно проблема е в откачената метална щангичка номер 7 (или номер 14 ама тогава нямаше да заключва от централното само)
но си провери схемата за твоята кола конкретно като вкараш в началото 7-те последни цифри от вина ти.
колега най вероятно проблема е в откачената метална щангичка номер 7 (или номер 14 ама тогава нямаше да заключва от централното само)
но си провери схемата за твоята кола конкретно като вкараш в началото 7-те последни цифри от вина ти.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
А можеш ли да въртиш ключа в ключалката на багажника ? Ако можеш пробвай да натиснеш с ръка точно над емблемата (в средата имам предвид) и тогава върти за отключване. При мен подейства, след което развалих всичко, почистих пръсках с вд40 и сега всичко е ток.

- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
колега я пробвай с този ключ дали можеш да си заключиш и отключиш жабката, ако не можеш значи си със сервизния ключ(с него се отключват вратите и се пали а багажника и жабката се отварят само с официалния). а ако не е там проблема вече виж тази щангичка която ти показа колегата по-горе
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
camburko написа:колега я пробвай с този ключ дали можеш да си заключиш и отключиш жабката, ако не можеш значи си със сервизния ключ(с него се отключват вратите и се пали а багажника и жабката се отварят само с официалния). а ако не е там проблема вече виж тази щангичка която ти показа колегата по-горе
На мен ми се стува , че на тая кола май са и сменяни някоя врата и капак на багжник или ако не те то поне ключалки , защото сервизния ключ става и на шофьорската и на пасажерската врата

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
vanchov написа:camburko написа:колега я пробвай с този ключ дали можеш да си заключиш и отключиш жабката, ако не можеш значи си със сервизния ключ(с него се отключват вратите и се пали а багажника и жабката се отварят само с официалния). а ако не е там проблема вече виж тази щангичка която ти показа колегата по-горе
На мен ми се стува , че на тая кола май са и сменяни някоя врата и капак на багжник или ако не те то поне ключалки , защото сервизния ключ става и на шофьорската и на пасажерската врата
Да става ама наистина не става за жабката

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Да става ама наистина не става за жабката
Чети по хубаво ....[/quote]
Да колега наистина не става на жабката , но аз съм чел темата внимателно . Автора още в началото е написал , че с ключа който отваря шофьорската врата и пали не става нито на пасажерската нито на багажника.

Да колега наистина не става на жабката , но аз съм чел темата внимателно . Автора още в началото е написал , че с ключа който отваря шофьорската врата и пали не става нито на пасажерската нито на багажника.
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
ако колата ти е е36 пиши едно лично да ти дам едни схеми да си отвориш багажното
- krosovman
- Потребител
-
Благодаря колеги, e36 e колицата пропуснах да кажа,ключа с който отварям шофьорската преди отключваше и багажника и пасажерската а сега не ще все едно са блокирали ключалките,за жабката имам друг по малък ключ но странното е че сега и нея не мога нито да заключа нито да отключа а преди случката с централното беше ок
jlpetkov тая щанга 7 през задната седалка мога ли да я достигна?
Днес си припомних че и въдиците ми са в багажника кат тръгнах на риба...
а това е по лошо от всичко останало...
Надявам се да не се стигне до ключар и ви благодаря за съдействието.

Днес си припомних че и въдиците ми са в багажника кат тръгнах на риба...

- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
krosovman написа:Благодаря колеги, e36 e колицата пропуснах да кажа,ключа с който отварям шофьорската преди отключваше и багажника и пасажерската а сега не ще все едно са блокирали ключалките,за жабката имам друг по малък ключ но странното е че сега и нея не мога нито да заключа нито да отключа а преди случката с централното беше ок![]()
Днес си припомних че и въдиците ми са в багажника кат тръгнах на риба...а това е по лошо от всичко останало...
![]()
еми колега за мое съжаление не мога да ти отговоря на въпроса.
по принцип механизма на ключалката е под кората на вратата на багажника - незнам дали при теб може да се свали без да е отворен багажника, иначе на теория невъзможни неща няма

аз ръчках ключалката при свалена кора на моя компакт и като се откачи тази щангичка свалих задната седалка и оттам стигнах до нея.
за съжаление обаче тази щангичка не отговаря за проблема с пасажерската врата. тя е само за отварянето на багажника.
колкото повече чета темата обаче, всичко това ми заприличва на проблеми от монтажа на алармата. четох някъде по разни теми преди време че монтирането на афтърмаркет аларма от някои алармаджии води до такива странни явления.
но не съм компетентен по въпроса а и не се сещам къде го четох точно.

- krosovman
- Потребител
-
Алармата си е оригиналната,и всичко бачкаше перфектно докато не заключих централното при отворен багажник(няколко пъти)...
Това ми е първият проблем с тая колица за 3 години и съм повече от доволен щото за сравнение карах служебна астра от новите която няма и 50 хил но се чупи през месец а е доста по глезена от мойта баварка на която и се налага и да е джип отвреме навреме по язовирите но не е гъкнала вече 120 хил
Ще търся модул за централното като начало и някой има излишно да казва да го пазарим.

Ще търся модул за централното като начало и някой има излишно да казва да го пазарим.
Имаше тема как се отваря багажника аварийно, но сега не намирам темата.
Пробвай с търсачката.
Ако имаш ски сак пробвай през него да махнеш кората на капака на багажника и после на ръка се завърта заключващото палче. Ако нямаш ски сак сега е момента да си направиш, моята кола има заготовка - предполагам че всички е36 имат. Махаш облегалката на задната седала и после доизрязваш ламарината. Ако си комби е още по-лесно, но ти не си уточнил.
Пробвай с търсачката.
Ако имаш ски сак пробвай през него да махнеш кората на капака на багажника и после на ръка се завърта заключващото палче. Ако нямаш ски сак сега е момента да си направиш, моята кола има заготовка - предполагам че всички е36 имат. Махаш облегалката на задната седала и после доизрязваш ламарината. Ако си комби е още по-лесно, но ти не си уточнил.
- krosovman
- Потребител
-
току що свалях седалката и я видях ламарината обаче...има газова бутилка зад нея
изглежда вариантите се изчерпаха и ще се ходи на ключар...
благодаря на далите съвет
хубав ден на всички 

изглежда вариантите се изчерпаха и ще се ходи на ключар...
благодаря на далите съвет

- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
krosovman написа:Ще търся модул за централното като начало и някой има излишно да казва да го пазарим.
не е ли по лесно да пробваш с модул на някой колега със същата кола първо?
между другото наистина за каква кола си говорим? комби, седан?

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2