Какво ви е мнението за конусните филтри?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 12 Юли 2011, 17:23

Кажете си мненията
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Re: Какво ви е мнението за конусните филтри?

Мнение от delas_328 » 12 Юли 2011, 17:25

Според мен има разлика не е голяма,но определено си заслужава, обаче нещо JR или K&N,чел съм в биемата статия и бяха измерени дебитите и имаше голяма разлика !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Юли 2011, 17:49

Ами на първо място самия филтър да е качествен. Както е казал колегата преди мен - K&N, JR, също така Simota, Green Twister, BMC. Но без топлинен щит не очаквай много, даже най-вероятно няма да има ефект. Аз правих тоя мод на моята кола скоро, ето темата ми http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=256696 на стр.2 има снимки. При добра топлинна изолация ефекта е налице.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2011, 17:51

Скоро сложих green twister с фабричен интейк(от колегата vladye, благодаря му :bowdown: )и останах доста изненадан в положително, за звука няма да коментирам колко яко взе да се чува, но и респонса от ниски обороти се подобри значително :yes:
Ако ще слагаш задължително с подходящ интейк, че иначе в место да има подобрение, от това че смуче горещ въздух се влошава положението.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 12 Юли 2011, 18:00

Конусният филтър трябва да е в комбинация с други тунинг подобрения като чип, генерация, валове и др. за да има реален ефект. Сам по себе не допринася за увеличаване на мощността с повече от 1,2%. И както са писали колегите задължително трябва да е термо-изолиран.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 12 Юли 2011, 18:50

Аз днеска сложих конус на ис-ката филтъра не е известна марка но звука стана доста добър особено след 3700 оборота прекарах и траба за студен въздух какво 6те ме посаветвате да сложа са топля въздух ако има някой и снимки как е станало 6те е супер :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Юли 2011, 19:00

Dpy написа:за звука няма да коментирам колко яко взе да се чува

Точно за звука съм се чудел на тия Green Twister-и като се развърти турбинката как се чува? Интересно ми е просто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2011, 19:33

Няма турбинка да се върти, витлата са направени, като постъпва въздуха, да го завихрят и да го набиват по-здраво :D
Ето как се получи при мен.
Самият филтър(първите 3 снимки са завещание от бившият му собственик vladye, надявам се няма нищо против :D )
Изображение
Изображение
Изображение

Тук вече поставен
Изображение
Изображение
Чудейки се как да го направя да диша студено, ми дойде идеята да използвам оригиналният въздуховод от бъбреците, успях да намеря подходяща алумниева гъвкава тръба за свързването. Получи се много добре.
Изображение
Изображение
Изображение
Понеже ми остана едно парче термолента от колекторите, реших да я използвам пълноценно за филтърът :D Външният вид се поразвали, но в случаят по-важен е ефекта. Накрая ме заваля дъжд, та едвам довърших, оттам са мокрите петна в коша :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 12 Юли 2011, 19:37

Любопитен съм да чуя мнението на колегите, които имат опит с този филтър:
Изображение
Не е ли прекалено малък самият филтър и не го ли "задушава" тоя карбонов щит, който супер плътно го е обградил.Така на практика въздух може да влиза само от предната страна, а не както е при стандартните щитове, които като че ли позволяват на филтъра да смуче отвсякъде.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2011, 19:44

Истинските интейци и филтри са винаги по подобен начин, друг е въпросът че тва на снимката май е "симота"...Тва дето да смуче "отвсякъде" сравнено с такива китове си ташак работа...мое мнение. Когато е с такъв интей острани, се получава налягане и набива доста повече въздуха, Аз на моя отпред дето са витлата, като сложа ръката прай вакум и ми я засмуква...

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 12 Юли 2011, 19:49

Dpy написа:Истинските интейци и филтри са винаги по подобен начин, друг е въпросът че тва на снимката май е "симота"...Тва дето да смуче "отвсякъде" сравнено с такива китове си ташак работа...мое мнение. Когато е с такъв интей острани, се получава налягане и набива доста повече въздуха, Аз на моя отпред дето са витлата, като сложа ръката прай вакум и ми я засмуква...

Има логика в това, което казваш.Какво против Симота-та имаш и какво мислиш за размера на самия филтър?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2011, 19:59

Ами само като видя че е китайски и филтърът струва 30 лв. за мен е достатъчно. Все едно да сравняваш салам от 5лв./кг. и такъв от 18лв./кг. И двете вършат работа, ама колко са полезни... Още повече, че с въпросният интейк цената му е няколко стотин лева, а за китайска приумица ми се струва доста....
Разгледай итейци на BMC, K&N, green twister, HKS...Цените им не са много по различни от тоя...
За големината на филтърът...всяка марка си има каталози от еди си колко коня до еди си колко или имат за конкретният двигател, в твоят случай м52б28.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 12 Юли 2011, 20:06

Признавам, че не се бях поинтересувал за произхода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 12 Юли 2011, 21:26

Колеги,а какво ви е мнението за панелните спортни филтри-дали има ефект от тях :roll: (става въпрос за тия дето ги продават тук във форума по 50-60 лева).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Юли 2011, 21:30

Не вАжат. При тях се получава така, слагаш, почваш да се чудиш дали наистина има ефект, после се сещаш че си дал пари и накрая си внушаваш че има файда и си доволен :mhihi:

Следваща

Назад към E36