Компресор на клима от 6 на 4 цилиндров двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Компресор на клима от 6 на 4 цилиндров двигател
Здравейте колеги , взех си 1 пълен комплект климатик от друго БМВ , 6 цилиндрово , с 2.8 двигател . Прасето стана , обаче компресора нестава
Взех стойка от М40 защото моя двигател е такъв. Монтирах я , след това видях , че дупките на тази стойка малко се разминават с тези на компресора , тогава влезна в ход и боргията .....
Хванах компресора обаче като сложих перката на двигателя се оказа , че опира леко в шайбата на компресора .
Някой има ли идей какво да правя , маркучите също са проблемни ...
Всички 4 цилиндрови ли са с еднакви компресори или има разлика ? От Е30ка М40б16 дали ще стане компресора ? Попринцип доколкото знам М40б16 са 2 модела . Едните са от Е36 , а другите от Е30

Хванах компресора обаче като сложих перката на двигателя се оказа , че опира леко в шайбата на компресора .
Някой има ли идей какво да правя , маркучите също са проблемни ...
Всички 4 цилиндрови ли са с еднакви компресори или има разлика ? От Е30ка М40б16 дали ще стане компресора ? Попринцип доколкото знам М40б16 са 2 модела . Едните са от Е36 , а другите от Е30
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Компресор на клима от 6 на 4 цилиндров двигател
джаксъне и трабите няма да доидат и компресора е по друг
от Е30 с м40 да.. същото е но трабите пак няма да станат..
търси си траби от е36 4 цилиндъра..
- jakson
- ентусиаст
-
ares2 написа:джаксъне и трабите няма да доидат и компресора е по друг
Да , усетих го това .... Тръбите ми дават зор .... Компресора го хванах , но опира в перката , а и е доста близо до коша , има 1 пръст само разстояние м/у коша и компресора
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
jakson написа:ares2 написа:джаксъне и трабите няма да доидат и компресора е по друг
Да , усетих го това .... Тръбите ми дават зор .... Компресора го хванах , но опира в перката , а и е доста близо до коша , има 1 пръст само разстояние м/у коша и компресора
1 пръст е 1 см.. нали се сещаш че този мотор понякога прави доста отколонение.. като го форсираш го загледаи как се надига и тн..
а и е добре да си провечиш съосието на ролките..
сложна задачка е но.. дано да е ок
- jakson
- ентусиаст
-
ares2 написа:jakson написа:ares2 написа:джаксъне и трабите няма да доидат и компресора е по друг
1 пръст е 1 см.. нали се сещаш че този мотор понякога прави доста отколонение.. като го форсираш го загледаи как се надига и тн..
а и е добре да си провечиш съосието на ролките..
сложна задачка е но.. дано да е ок

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Преди няколко години случая при мен беше едно към едно. Преправях стойката от 4цилиндров мотор да застане компресора от 6така , и пак не се получи нещо , та купих нова стойка за 4цилиндъра и размених компресора от 6така за такъв от 4 цилиндрово. Компресора на 6така е ДЕНСО , бутален , на 4 цилиндровите не са бутални (роторни или нещо такова) и са по малки. Искаще ми се да си остана с ДЕНСО , но беше мноооого сложно , мисля че и ти ще се откажеш по някое време. Друга разлика която открих между 6 и 4 цилиндровите е във вентилатора - на 6така са 2 скоростни ел двигателите , на 4 цилиндровите 2ра скорост е през резистор .
Ай успех с монтирането.
Ай успех с монтирането.

6 мнения
• Страница 1 от 1