Заключен багажник + газова 60л зад седалките- к'во прайм?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Заключен багажник + газова 60л зад седалките- к'во прайм?
Бърз въпрос - днеска по обяд съм на ключар...
Здравейте колеги!
Значи проблема е следния, бутона след затваряне на багажника не щракваше при напълно затваряне на багажника. След няколко опита от моя страна да "оправя нещата" приложих кинетична сила (направо си го изтрясках) и багажника се заключи. Бях доволен до преди да разбера, че 3 дена след това багажника все още си е заключен и няма намерение да се отключва
Явно бравата се е прецакала нещо
При натискане от ключа на дистанционното багажника щрака, но не се отключва, с ключа не става... Както и да е, въпроса е, че трябва да се стигне до бравата... Проблема е, че имам 60л газова зад седалките и достъпа до багажника през задните седалки е невъзможен...
Ключаря ми предлага да изскубем номера и да направи малък разрез зад номера и да стигне до бравата.
Мен обаче, силно ме притеснява, че трябва да се реже багажника и искам да ви попитам за друг вариант за достигане на бравата на багажника. Чудя се, дали ще е възможно да се свали газовата без да се получи изтичане на пропан-бутана или да режем багажника. Очаквам няколко бързи мнения и да ходя да я оправям, че има и други неща за правене
Поздрави
Здравейте колеги!
Значи проблема е следния, бутона след затваряне на багажника не щракваше при напълно затваряне на багажника. След няколко опита от моя страна да "оправя нещата" приложих кинетична сила (направо си го изтрясках) и багажника се заключи. Бях доволен до преди да разбера, че 3 дена след това багажника все още си е заключен и няма намерение да се отключва

Ключаря ми предлага да изскубем номера и да направи малък разрез зад номера и да стигне до бравата.
Мен обаче, силно ме притеснява, че трябва да се реже багажника и искам да ви попитам за друг вариант за достигане на бравата на багажника. Чудя се, дали ще е възможно да се свали газовата без да се получи изтичане на пропан-бутана или да режем багажника. Очаквам няколко бързи мнения и да ходя да я оправям, че има и други неща за правене

Поздрави

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Re: Заключен багажник + газова 60л зад седалките- к'во прайм?
Вчера или онзи ден някой беше писал как е стигнал до заключения багажник.И на него не му падаха седалките.Пича много точно го обясни,ама не ми се търси темата.Потърси.
- u`F`o
- ентусиаст
-
На мен ми падат брат. Имам 60л газова и не можеш да си вкараш ръката от никъде
А дори и да я вкараш:
А) Няма да виждаш нищо
и
Б) Няма да стигнеш до края на багажника
А не ми се иска да режа колата, после там ще корозира по всяка вероятност...

А) Няма да виждаш нищо
и
Б) Няма да стигнеш до края на багажника
А не ми се иска да режа колата, после там ще корозира по всяка вероятност...
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
опитай се да махнеш панела дето се държат лампичките за номера не си спомням точно как беше а и колата е далече да видя ама мисля че имаше някакъв достъп от там.Ебаси ужаса,да ти режат колата за глупости.
- u`F`o
- ентусиаст
-
роско бмв gr написа:опитай се да махнеш панела дето се държат лампичките за номера не си спомням точно как беше а и колата е далече да видя ама мисля че имаше някакъв достъп от там.Ебаси ужаса,да ти режат колата за глупости.
Именно

Аз не знам дали може да се свали газовата, защото ако от другата страна има болтове, както има от към седалките, просто няма как да се бръкне да се свалят...
Може би има вариант, ако може да се свали "легена" за резервната гума от долу през канал и от там да се бръкне

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
Отрежи болтовете дето държат тирантите на бутилката почти съм сигурен че е с болтове дето излизат през ламарината, после е лесно буташ бутилката и си вътре.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Свали кората и махни колоните,оттам все ще имаш място да бръкнеш и да развиеш болтовете на газовата.
- u`F`o
- ентусиаст
-
sas_88 написа:Свали кората и махни колоните,оттам все ще имаш място да бръкнеш и да развиеш болтовете на газовата.
Хитро да, ся трябва да видя от къде се сваля кората

- u`F`o
- ентусиаст
-
роско бмв gr написа:Отрежи болтовете дето държат тирантите на бутилката почти съм сигурен че е с болтове дето излизат през ламарината, после е лесно буташ бутилката и си вътре.
Какъв е шанса докато ги режем със шлайф да се взривим?

- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
Кората ти е на щипки , буташ задните седалки на пред и ще ги видиш ,бяха към 6/8 щипки някъде ,издърпват се на горе. Като ги махнеш дърпаш цялата кора към теб ,хубаво е да махнеш и страничните кори на колонките ,че и те пречат при сваляне.
Да ти кажа чесно малко ме съмнява обаче през дупките на колоните да стигнеш до бравата ,но можеш да опиташ!
Успех!
Да ти кажа чесно малко ме съмнява обаче през дупките на колоните да стигнеш до бравата ,но можеш да опиташ!
Успех!

- sas_88
- ентусиаст
-
u`F`o написа:роско бмв gr написа:Отрежи болтовете дето държат тирантите на бутилката почти съм сигурен че е с болтове дето излизат през ламарината, после е лесно буташ бутилката и си вътре.
Ако не ти изпуска газ е минимален,кората се сваля лесно->махаш седалките,след това корите с плафоните,и кората се издърпва.
- u`F`o
- ентусиаст
-
sas_88 написа:u`F`o написа:роско бмв gr написа:Отрежи болтовете дето държат тирантите на бутилката почти съм сигурен че е с болтове дето излизат през ламарината, после е лесно буташ бутилката и си вътре.
Ако не ти изпуска газ е минимален,кората се сваля лесно->махаш седалките,след това корите с плафоните,и кората се издърпва.
Еми явно това ще да е варианта

- sas_88
- ентусиаст
-
Желателно е преди да почнеш да режеш или да местиш бутилката, да навиеш кранчетата за пълначката и тръбичката до отпред,след това да отвиеш тръбичката отпред при клапана за да източиш газта.
- u`F`o
- ентусиаст
-
sas_88 написа:Желателно е преди да почнеш да режеш или да местиш бутилката, да навиеш кранчетата за пълначката и тръбичката до отпред,след това да отвиеш тръбичката отпред при клапана за да източиш газта.
Аз тея кранчета ако ги барна има ли шанс после някога тази кола пак да работи добре на газ?

- dangerous
- младши ентусиаст
-
u`F`o написа:sas_88 написа:Желателно е преди да почнеш да режеш или да местиш бутилката, да навиеш кранчетата за пълначката и тръбичката до отпред,след това да отвиеш тръбичката отпред при клапана за да източиш газта.
Аз тея кранчета ако ги барна има ли шанс после някога тази кола пак да работи добре на газ?Защото сега, да чукам на дърво е идеална на газ... (не е ГИ)
Тези кранчета не са за регулировка а за точно такъв вид манипулация.
Демек да изолираш бутилката от останалия кръг.Там регулировка няма-стягаш ги до край след операцията развиваш до край

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4