LuK LF65A - ревизия на хидравлична помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
LuK LF65A - ревизия на хидравлична помпа
Преди време купих въпросната помпа,с уверенията че е перфектна,но така или иначе не бих сложил нещо което лично не съм проверил. Помпата имаше нужда от почистване,понеже беше без щуцери,така че започнах 

Развиват се четирите болта (13) и се сваля задния капак
Предпазния клапан е на пружина и веднага се показва. Сваля се капачката на турбината.
и се открива самата турбина 
Пластините на работното колело са метални,а не графитени (както съм чел) което не ме учудва,все пак помпата развива 90 бара... Свалям пръстена около турбината и го почиствам. Пръстена и задния капак на турбината се фиксират към тялото на помпата чрез щифтове.

Ето го и пръстена
Тук вече почистен

Свалям турбинката която се фиксира към оста с зегерка,на самата турбинка има прорязани 3 канала по дължина на шлиците,с тяхна помощ може да се извади зегерката дори и без специални клещи. Подпъхва се остър предмет (отвертка,шило) и се застопорява зегерката,другия край се разтваря и тя излиза.

След това вече може да се извади оста

Отпред на тялото е семерината,сваля се с отвертка.

Новата набивам с помоща на вложка 22,като предварително леко смазвам леглото с масло
Монтирам обратно оста

Преди да монтирам турбинката свалям пластините и почиствам идеално всичко

Пластините имат посока,в единия край са заоблени,той трябва да стои към работния пръстен. Моите имаха следи там където налягането ги е натискало към турбината и за всеки случай ги завъртях да опират с другата страна
.

Преди да сложа капака на турбината почиствам и него. На гърба му има две уплатнения с неправилна форма,двупластови (тефлон и гума),които е хубаво да се сменят в комплект с всички О пръстени и семерината. Аз обаче имам само семерината,и ще сменя само нея.

След капака на турбината идва ред и на капака на самата помпа,там се вади предпазния клапан и тялото се промива през всички отвори.

Разглобих предпазния клапан да го прегледам и изчистя,внимава се да не изпаднат регулиращите шайби,накрая се стяга здраво.

След като всичко е почистено и сглобено остава да се сложи капака на помпата и да се стегне,болтовете се стягат на кръст.

Помпата е сглобена вече и чака хубаво време и желание от моя страна да се качи на колата,тогава ще мога да споделя впечатления от работата и. След като промия и останалата част от хидравличната система се нядявам резултата да е положителен.

Развиват се четирите болта (13) и се сваля задния капак

Пластините на работното колело са метални,а не графитени (както съм чел) което не ме учудва,все пак помпата развива 90 бара... Свалям пръстена около турбината и го почиствам. Пръстена и задния капак на турбината се фиксират към тялото на помпата чрез щифтове.

Ето го и пръстена

Свалям турбинката която се фиксира към оста с зегерка,на самата турбинка има прорязани 3 канала по дължина на шлиците,с тяхна помощ може да се извади зегерката дори и без специални клещи. Подпъхва се остър предмет (отвертка,шило) и се застопорява зегерката,другия край се разтваря и тя излиза.

След това вече може да се извади оста

Отпред на тялото е семерината,сваля се с отвертка.

Новата набивам с помоща на вложка 22,като предварително леко смазвам леглото с масло

Преди да монтирам турбинката свалям пластините и почиствам идеално всичко

Пластините имат посока,в единия край са заоблени,той трябва да стои към работния пръстен. Моите имаха следи там където налягането ги е натискало към турбината и за всеки случай ги завъртях да опират с другата страна

Преди да сложа капака на турбината почиствам и него. На гърба му има две уплатнения с неправилна форма,двупластови (тефлон и гума),които е хубаво да се сменят в комплект с всички О пръстени и семерината. Аз обаче имам само семерината,и ще сменя само нея.

След капака на турбината идва ред и на капака на самата помпа,там се вади предпазния клапан и тялото се промива през всички отвори.

Разглобих предпазния клапан да го прегледам и изчистя,внимава се да не изпаднат регулиращите шайби,накрая се стяга здраво.

След като всичко е почистено и сглобено остава да се сложи капака на помпата и да се стегне,болтовете се стягат на кръст.

Помпата е сглобена вече и чака хубаво време и желание от моя страна да се качи на колата,тогава ще мога да споделя впечатления от работата и. След като промия и останалата част от хидравличната система се нядявам резултата да е положителен.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: LuK LF65A - ревизия на хидравлична помпа

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа::yes: От Мишо отново тема за полезниДано помогне на много колеги.
Какво говориш ! Тая тема направо кърти !

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Браво за труда колега...!
Последна промяна Zlobil на 13 Сеп 2011, 11:53, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Dirty M5 driveR написа::yes: От Мишо отново тема за полезниДано помогне на много колеги.
Със сигурност ще помогне!

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Евала колега,ако има и повече колеги с такъв ремонт и теми на ГНП,ще са златни!!!
А защо започна да правиш профилактиката или ремонта и аз незнам как да се изразя!?

А защо започна да правиш профилактиката или ремонта и аз незнам как да се изразя!?

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Възможно ли е по-"тежкия" волан да се дължи точно на това ?
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Моя е като на зил.
А на мерцедеса на мойта е като перце.Не мисля,че БМВ са се изложили от към хидравлика.
А на мерцедеса на мойта е като перце.Не мисля,че БМВ са се изложили от към хидравлика.

Според мен, ако не прави както трябва налягане, при подаване на повече газ, волана ще омеква. Поне на служебната ми беше така и се оправи с друга помпа
Мисля, че волана ти е както трябва Влади, на е36 не са от меките. Примерно на е34 дето е със секторна кутия е доста по-добре.

Мисля, че волана ти е както трябва Влади, на е36 не са от меките. Примерно на е34 дето е със секторна кутия е доста по-добре.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Не, не съм забелязъл да омеква като й дам обороти. Просто си е тежък на място, ако повъртя 100 км градско и ме боли после лявата. Бащата има C180 - 97 г. еми супер лек е волана. Моят е така лек само като го въртя на лед. Да не би защото никога не е сменяно маслото или трябва да ревизирам помпата като Мишо ?
Ами пробвай, една профилактика, никога не е излишна, ама аз колкото е36 съм карал, все са си така, чак ръцете не ме болят, но от повечето коли, които съм карал е по-твърд. Като се видим, ще сравниш 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Ами пробвай, една профилактика, никога не е излишна, ама аз колкото е36 съм карал, все са си така, чак ръцете не ме болят, но от повечето коли, които съм карал е по-твърд. Като се видим, ще сравниш
Моя волан е много лек , въртя го буквално с два пръста,без усилие..... !
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Ей това е - щом Методи си го върти на място с 2 пръста значи сменям маслото и ако не помогне - влизам в темата 

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4