Проблем с двигателя на м43 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с двигателя на м43 316
Здравейте и весела коледа на всички.Та проблема е следния оня ден паля колата на бензин поработи малко и обърнах на газ.До тук добре ама се налойи да я изгася след малко пробвам да запаля ама неиска.Повъртях малко и гръмна ама много силно този път.Запали и чукаше леко като повдигач ,ходих при маистори и започнаха с глупостите.Реших да сваля колекторите и кво да видя DISA-клапата счупена и вътре пластмаски.Извадих ги и пак си чукаше тогава стана страшно явно беше влязло в цилиндъра и се разтропа много силно загасих я и чакам понеделник да я отворят някви идеи кво може да е станало.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем с двигателя на м43 316
Весела Коледа на всички колеги!
Ми какво може да е станало - издухало е клапата направо. Нека ти видят центровката на газовата.
Ми какво може да е станало - издухало е клапата направо. Нека ти видят центровката на газовата.
Центровката ще я видят,но данода е само в главата проблема,а не в буталната група.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

И мое мнение: Махни тая газ и ще имаш по малко проблеми! Успех и дано няма големи поразии!

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Може и нищо да не е станало.
Лошото е,че беше като нова и сега тези майстори щте и разкажат играта. И на газ и на бензин работеше отлично ама много лошо се разтропа и незнам кво е влязло там.А отворят ли я ще пиша какво е.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Ако отсега се плашиш, че майсторите ще я съсипят, просто сменяй майсторите. На лекар не ходиш при този, който ще те направи инвалид, нали. А по темата - най вероятно парче от дисата е попаднало през клапаните в цилиндъра, ако си я спрял веднага няма какво толкова да направи. Така или иначе ще се отваря, поне ревизирай главата.
only rear wheel drive
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
И при мен се беше счупил тоя клапан, но на 2 парчета след един сериозен гръм на газовата чак залягаха хората 

Здравейте отново,сега говорих с майстора каза,че е свалил капака на клапаните.Имало изпадали кобилици,една свещ била ударена и утре щял да сваля главата ако има и счупено бутало работата май отива на друг двигател и диса-клапа трябва да търся ....и ако тази коледа нестана чудо....здраве му кажи направо ми се реве.
Здравейте и за много години.Днес най после колата ми е готова.Значи сменено е:всички клапани,гумички ,и гарнитури,а и дисата за която благодаря на един колега от форума за това,че се отзова на време.За сега брат ми кара колата,но каза (по телефона де),че била по-добре от преди нито чука нито трака,дано само това ,че са наранени малко челата на някои бутала не се окаже проблем после.
Здравейте и за много години.Днес най после колата ми е готова.Значи сменено е:всички клапани,гумички ,и гарнитури,а и дисата за която благодаря на един колега от форума за това,че се отзова на време.За сега брат ми кара колата,но каза (по телефона де),че била по-добре от преди нито чука нито трака,дано само това ,че са наранени малко челата на някои бутала не се окаже проблем после.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Благодаря за пожеланието за сега е перфектна,но най- вероятно ще я махам газта.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
kravun написа:Благодаря за пожеланието за сега е перфектна,но най- вероятно ще я махам газта.
не я махай, а просто мини на газов инжекцион, за тоя мотор е перфектно, просто пасва идеално

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Сметни си горе долу колко км правиш и за колко време ще се изплати инвестицията и си прецени дали има смисъл, аз съм за газовата въпреки, че това си е още една система за подръжка и въпреки мненията, че прецаква двг-то вярно неможе да няма негативни последици, но има един много голям плюс 4е е 1,35 на литар 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2