Относно вентилатора на парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Относно вентилатора на парното
Та колеги с дигиталната клима съм тдс318 98год. и спря да ми духа вентилатора на парното.И ми направи впечатление , че като пусна вентилатора независимо на коя степен и релето , което е за вентилатора (най-близкото до купето) изобщо не цъква така ли трябва да бъде или като пусна вентилатора и то трябва да цъкне поне аз така си го обяснявам?Прочетох всичко за проблема с вентилатора и за таралежа ама за релето никъде не е споменато нищо.И може ли от изгорял таралеж да не ми подава ток до релето?А иначе релето си е здраво .
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Относно вентилатора на парното
Релето е преди таралежа във веригата , напрежението първо стига до релето , след което отива в таралежа .... Така , че дори таралежа да е изгорял релето трябва да работи ....
Провери на 2-ри пин на буксата която се включва в таралежа (кабела е зелено -кафяв) дали има напрежение спрямо маса (когато си пуснал вентилатора), ако има значи релето ти е изправно и подава напрежението до таралежа .... , което пък значи , че таралежа ти е заминал !
Провери на 2-ри пин на буксата която се включва в таралежа (кабела е зелено -кафяв) дали има напрежение спрямо маса (когато си пуснал вентилатора), ако има значи релето ти е изправно и подава напрежението до таралежа .... , което пък значи , че таралежа ти е заминал !
- tekabg
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти Методи утре ще го пробвам и дано да стане ясно къде е проблема.Слагах си пръскалки с подгрев и ги захраних от релето за подгрева на задното стъкло та ми се наложи да разглобя таблото това беше преди три дена но не обърнах внимание след тази интервенция дали ми работи вентилатора.И днес като си пътувах от Козлодуй за Габрово и забелязах че не ми духа вентилатора и си мисля че може и да съм разместил някой кабел но по принцип връзките в таблото са доста здрави но утре ще видя какво е станало и ще пробвам и това ,което ми казваш и ти и ще се разбере какво е. 

- tekabg
- младши ентусиаст
-
Проблемът е решен указа се , че буксата на таралежа не контактува добре.Малко контактен спрей и сега всичко е наред.Но нямаше да се справя без Съвета на колегата Методи.Когато имам път към Враца ще намеря начин да се обадя и да почерпя а аз често ходя там. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
tekabg написа:Проблемът е решен указа се , че буксата на таралежа не контактува добре.Малко контактен спрей и сега всичко е наред.Но нямаше да се справя без Съвета на колегата Методи.Когато имам път към Враца ще намеря начин да се обадя и да почерпя а аз често ходя там.
Важното е , че си решил проблема

5 мнения
• Страница 1 от 1