Проблем с паленето на студен двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Проблем с паленето на студен двигател
Колеги тарсих подобна тема но моя проблем не го намерих за това ще попитам тук?колата ми е е36 мото м43б18.Сутрин пали без да се чуди ,но не може да вдигне повече от 1000 об и оборотите играят от 1000 до 1200 об за около 10 сец и после застават на 1000.Ако реша да подам газ оборотомера не марда и нещо пука вав ваздушния филтър.Ако трагна колата "забива муцуната" и започва да дави.после видях че с повишаването на температурата мога да подавам повече газ на колата и като загрее на 90 градуса се оправя и няма проблеми - цеди си се до прекасвач.бях в "Nice car" на диагностика, но на топъл двигател и ми казаха че и няма нищо и да сменя дебитомера с работещ.смених го аз и на другата сутрин паля и пак така си прави.температурен датчик смених -черния от кам радиатора и от него не е.свещите са ми нови както и горивния филтър.сменил сам бензинова помпа, лабда сонда , датчик на коляновия вал и ДМЕ-то на колатаАко някои мойе да помогне ще сам много благодарен

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Проблем с паленето на студен двигател
По кадьрна диагностика трябва.Иначе правилно си се насочил с дебитомера.На студен мотор му гледаи стоиностите на него и датчика за температурата кьм ДМЕ
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
колега при мен на Е32 ката така правеше сутрен но от 2 седмици карам само с бензин 98 или шелвипалар или 100 октана и колата се опраи сутрен почнали да карам с 95 пак почва да става като преди да тресе сутрен и да немои зацепи двигателя ...
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Смених и дебитомера и температурния датчик(черния от кам драдиатора) не е от тях , купил сам и синия мисля и него да сменя , но тои бил за стрелката май?Чудя се да е издарпам до сервиза на бмв да я закачат на студено да е видят дали ще има разлика в стоиностите 

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
Колега ,аз доколкото знам точно синия дава инфо на компа,а черния е за стрелката......stefkata1990 написа:Смених и дебитомера и температурния датчик(черния от кам драдиатора) не е от тях , купил сам и синия мисля и него да сменя , но тои бил за стрелката май?Чудя се да е издарпам до сервиза на бмв да я закачат на студено да е видят дали ще има разлика в стоиностите
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз съм така от две години и няма оправия,ще видим при теб какво ще излезне 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
Колега провери си гофрето на дебитомера, може да се е скъсало и да взима повече въздух, сещаш се кво става !
Аз,също съм с М43Б18 при мен беше същият проблема скъсано гофре и докато не загрее пат-пук,1000-1200
Аз,също съм с М43Б18 при мен беше същият проблема скъсано гофре и докато не загрее пат-пук,1000-1200
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
BMW318 i-KOKO написа:Колега провери си гофрето на дебитомера, може да се е скъсало и да взима повече въздух, сещаш се кво става !
При мен е нов,нищо,че съм с м42 но проблема ми е същия.Да видим колегата какво ще каже..
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
и при мен започна от скоро така да прави .. хем пали трудно се 1 е със стар акумолатор (сложих нов да видя как е) и не е от него и после докато дигне 90градуса глухне гуми обороти и гасне :X
казаха ми за оборотите да видя дроселовата клапа и стъпковото моторче и в петък ще я карам да ги изчистят да видя как ще стане
казаха ми за оборотите да видя дроселовата клапа и стъпковото моторче и в петък ще я карам да ги изчистят да видя как ще стане

- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
днес чистих стапковото моторче и уж било наред ама проблема пак го има.сега сам купил синия датчик ще г осменя и него гофрето имаше леко спукване, но сам го увил много яко с изолир банд не вярвам да смуче ваздух.като го сменя ще пиша дали има промяна 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
stefkata1990 написа:Смених и дебитомера и температурния датчик(черния от кам драдиатора) не е от тях , купил сам и синия мисля и него да сменя , но тои бил за стрелката май?Чудя се да е издарпам до сервиза на бмв да я закачат на студено да е видят дали ще има разлика в стоиностите
Първо черния датчик не е откъм радиатора, второ този датчик е за температурата на охлаждащата течност с индикатор на таблото, трето ако си разменил кабелите на синия и черния датчик, ще има некоректно отчитане.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
пиши като смениш и синия ,дали има ефект..........stefkata1990 написа:днес чистих стапковото моторче и уж било наред ама проблема пак го има.сега сам купил синия датчик ще г осменя и него гофрето имаше леко спукване, но сам го увил много яко с изолир банд не вярвам да смуче ваздух.като го сменя ще пиша дали има промяна
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
giggs_11 написа:пиши като смениш и синия ,дали има ефект..........stefkata1990 написа:днес чистих стапковото моторче и уж било наред ама проблема пак го има.сега сам купил синия датчик ще г осменя и него гофрето имаше леко спукване, но сам го увил много яко с изолир банд не вярвам да смуче ваздух.като го сменя ще пиша дали има промяна
Aз имам още два в нас и нищо..
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Смених и синия. няма промяна! резбите на черния и синия не са еднакви за това не могат да бадат разменени както и кабелите на черния не достигат да се слойат на синия , така че и те не могат да са разменени.ще мислим тия дни какво др мойе да е 

- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
Колеги от дюзите може ли да го прави или не?
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3