Проблем с ел.стъклата и плафона

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...

Проблем с ел.стъклата и плафона

Мнение от DDR » 29 Окт 2008, 19:50

Колеги проблемчето е следното
На затворени врати(предни) ел. стъклата не се движат. Никаква реакция!!! Като отворя една от вратите всичко си работи както треа да е- на 2 стпени без шумове или нещо друго.

А за плафона(тройния) всички знаете как работи. Че като се качиш свети докато не запалиш, а ако някой се качи от дясно след затваряне на вратата изгасва и т.н. да не изброявам всички възможни ситуации, при мен след затваряне на вратата ако е на средно положение не гасне, аз треа да го изгася от копчето(на дясно) :confused: . А двете лампички за левия и десния пътник изобщо не светят при никакво положение. Тия двата проблема се появиха едновременно

Не е болка за умиране, но са доста дразнещи и ако някои има на представа дали е бушон(тия под капака са здрави) или... е имал подобен проблем да драсне някои и друг ред. Знам, че стъклата се управляват от различни места в зависимост дали са отворени или не, но нищо повече
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 29 Окт 2008, 21:15

За прозорците: това го изпробваш на изгасена кола и без контакт нали? Ако е така всичко си е ОК. А за плафона немога да ти отговоря, защото на мен са ми прецакани контактите на дръжката на дясната врата и нито ми смъква стъклото с 1 см като отварям нито ми светва плафона. За лупичкит ена плафона провери крушките дали не са изгоряли. Моите и те не светеха, но като отворих да проверя дали са изгоряли ги размърдах малко и светнаха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 29 Окт 2008, 22:10

joreto_88 за прозорците това става на запалена кола и на контакт. Аз иначе знам, че не падат когато не е на контакт (спомням си от времето когато работеха :confused: ) . Централната лампа на плафона просто не работи както трябва като се отваря и затварят вратите. Напр. на запалена кола ако някои се качи от дясно или от ляво и се затвори вратата той не гасне(заедно с задните два разбира се). Просто е станало някаква обарквация ама каква :?: За лупите на плафона те и двата спряха едновременно та не може да са изгорели. Всичко това стана едновременно със стаклата и плафона, нещо изгоря или де да знам... ако някой е имал сходен проблем

Потребител
Аватар

Мнение от himera » 29 Окт 2008, 22:20

колега на за плафона може да е от бутона на бравата ако е износен ги прави тия чалами а за стаклата е сас сигорност датчика пробваи да изкючиш акомулатора за 24 часа и не се оправя значи го сменяи защото може да ти направи вартел и да не се затвори някои път

Потребител
Аватар

Мнение от himera » 29 Окт 2008, 22:25

на мен като огася мотора и мога да ги дигам и свалям докато не отворя врата и като я затворя неможе трябва да дам контакт и така и наче като е отворена вратата си работят нормално :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 29 Окт 2008, 23:39

himera за кой датчик говориш та да го сменя и къде се намира? Изключвах акумулатора (не за толкова много) и никакво подобрение. Иначе конфорд модула на алармата си бачка(както знаете той затваря прозорците при затворени врати), но през копчетата на затворени врати не става :?:

Потребител
Аватар

за ел.стъклата и плафона

Мнение от ИЦАКА86 » 30 Окт 2008, 0:43

колега само да те питам сега ли си го слагаш (тройния) плафон или е оригинален?Щото аз пробвах такъв, понеже моя е най простия , и стана абсолютно същия проблем...на отворени врати - вс е ок,като затворя вратите цъка някакво реле дето до сега не е цъкало , стъклата не бчкат и не светят и плафона не гасне като запаля , а малко по-късно.Оказа се че като съм сложил(трония) плафон веднага ми гърми един бушон щото той работи по съвсем др схема и е окъсил.После си смених бушона и си сложих стария плафон и заспа.тва е от мен.дано да съм полезен

Аватар

Мнение от kabalo » 30 Окт 2008, 2:53

при мен пък не бачкат само тия дето са с лупичките а крушките сам сигурен че работят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 30 Окт 2008, 20:21

ИЦАКА86 ще уточниш ли кое реле и бушон ти гори след като си сложил тройния плафон и къде се намират, че щом симптомите са същите(стъклата не се движат при затворени врати и не свети плафона както трябва) може да е от това. А иначе колата заводски си е с троен плафон

Потребител
Аватар

Мнение от himera » 30 Окт 2008, 22:31

КАТО ОТВОРИШ ВРАТАТА СЕ НАМИРА НА КОЛОНАТА ЗАД БОЛТА

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 30 Окт 2008, 23:54

Ми утре ще го погледна да вида за какво става въпрос

Потребител
Аватар

за ел.стъклата и плафона

Мнение от ИЦАКА86 » 31 Окт 2008, 0:51

релето дето цъка е синьо и се намира под волана , като махнеш кората.там са няколко релета на една тарелка дето се откопчава,обаче не се сещам кой точно бушон беше,сажалявам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 31 Окт 2008, 22:01

ИЦАКА86 тоя бушон дето не се сещаш нали и той е от долу под волана като сваля кората( то ако е изгорял ще се види). Щото тия под предния капак бушони са здрави сичките. Атва реле ще го погледна и ще го смена ако требва. Някой да знае параметрите му?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 03 Ное 2008, 21:20

Момчета проблемите си остават... :confused: Днеска рових под кормилото, свалих кората и има само кабеляци. Няма релета и бушони.
Дайте акъл къде са останалите релета освен тези до двиг. Твябва де е от тях тая мъка със стълката и плафона. Отварях го и него- крушките са здрави. Може би е станало нещо на късо при палене да речем и нещо е изгоряло някъде по веригата :roll: (само разсъждавам) :!: Бушон или реле е най -логично ама каде са?
Колата е с новото табло с 2-та Airbag-a
Няма ли някой който е имал подобен проблем :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 07 Ное 2008, 20:10

:arrow:

Назад към E36