Мистерия със стартер.Понякога не пали?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Мистерия със стартер.Понякога не пали?!?!
Такааа,изчетох бая теми за проблемни стартери,защото проблема е от 1 месец и не немерих проблем със същите симптоми като при мен
Да обясня:колата си пали нормално,без шумове от бендикс или каквото и да било друго.Върти нормално,без усилие или някаква друга аномалия,НО в един момент казва НЕ!!!! Няма никакъв шум от тяговото реле(шалтера),нито пък реакция вътре в него(установено когато го хвана с ръка и някой друг върти).Лампите на таблото не премигват когато завъртя да пали,бе все едно съм срязал кабела.Контактния ключ подава ток(проверено) дали стига да шалтера незнам
.С размърдване на кабелите при стартера също няма подобрение?!!?Маса на мотора,клемите на акумулатора са ОК(проверени).
След 15 мин колата си пали все едно нищо не е било.И така 1-2седмици до следващата мизерия
Казвайте дали пропускам нещо или трябва задължително да го свалям(че като знам каде е и как се сваля,и с какви инструменти направо ми се до.....ра
)
Благодаря прдварително за отговорите,и гледайте да не ме нахраните щото прерових търсачката (ако съм пропуснал разковничето в някоя тема се извинявам ) и се принудих да пускам тема!!

Да обясня:колата си пали нормално,без шумове от бендикс или каквото и да било друго.Върти нормално,без усилие или някаква друга аномалия,НО в един момент казва НЕ!!!! Няма никакъв шум от тяговото реле(шалтера),нито пък реакция вътре в него(установено когато го хвана с ръка и някой друг върти).Лампите на таблото не премигват когато завъртя да пали,бе все едно съм срязал кабела.Контактния ключ подава ток(проверено) дали стига да шалтера незнам

След 15 мин колата си пали все едно нищо не е било.И така 1-2седмици до следващата мизерия

Казвайте дали пропускам нещо или трябва задължително да го свалям(че като знам каде е и как се сваля,и с какви инструменти направо ми се до.....ра

Благодаря прдварително за отговорите,и гледайте да не ме нахраните щото прерових търсачката (ако съм пропуснал разковничето в някоя тема се извинявам ) и се принудих да пускам тема!!

- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
- plradev
- старши ентусиаст
-
NetWar написа:Здравей колега , сигурен ли си че не е от контактния ключ , при мен беше така , дава на контакт но като завъртя да паля и не даваше контакт на стартер-а , провери първо него и тогава влизай във филм-а
Знаеш ли как се надявах да е от него ,ама не е

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ако ти е удобно да го погледна тоя звяр. Решил съм да правя описание кое, как, къде и защо за стартер и алтернатора. Наличен ми е един стартер - стария, ще снимам и опиша ремонт и цени на компонентите му. Трябва ми един алтернатор за ремонт да щракна и неговите карантии и чалъми за ремонт.
Аз моя го вадих отгоре, щото нямам канал. Първия път беше голям зор ама втория вече знаех как става и за около час и нещо го свалих, а слагането отне малко повече. Оная най-малката жичка е ужасна за затягане, помня, че бърках през долната част на колектора с камъка (8мм май беше) закрепен на Г образен шестограм, за гедорето няма място.
Ако се наложи да махаш стартера, препоръчвам ти преди да го сложиш обратно (този или някой друг) да го отовриш и да видиш дали му е здрава пластмасовата панта, през която минава лоста, с който тоя ел. магнита отгоре (шалтер или там както се казва) избутва зъбчатката към маховика. Аз от два стартера събрах един работещ, но тая панта ми е напукана, а другата беше счупена.
Ако се наложи да махаш стартера, препоръчвам ти преди да го сложиш обратно (този или някой друг) да го отовриш и да видиш дали му е здрава пластмасовата панта, през която минава лоста, с който тоя ел. магнита отгоре (шалтер или там както се казва) избутва зъбчатката към маховика. Аз от два стартера събрах един работещ, но тая панта ми е напукана, а другата беше счупена.
We love you Ronnie!
- plradev
- старши ентусиаст
-
Абе филм ще е голям,а аз се си мисля,че проблема е по-скоро елактрически ,а не механичен и когато отхвърля,всички възможни ел.вариянти без сваляне,ще се възползвам от съветите ви за демонтаж и монтаж
п.п.Някой знае ли каде се намира релето,което управлява шалтера,че сега колега ми каза да го проверя,а аз си мислех,че връзката -контактен ключ/шалтер е директна
.В таблото с предпазители не открих... 

п.п.Някой знае ли каде се намира релето,което управлява шалтера,че сега колега ми каза да го проверя,а аз си мислех,че връзката -контактен ключ/шалтер е директна

Виж на 547стр от ръководството BentleyBMW-E36ServiceManual.pdf. Има го горе във важните теми с ръководствата. Има я цялата ел схема. И аз мислех, че няма реле, но май има като гледам схемата. А и нали трябва нещо да прекъсне ако си с имобилайзер или ако се опитваш да запалиш автоматик на скорост.
We love you Ronnie!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- plradev
- старши ентусиаст
-
Exy написа:Виж на 547стр от ръководството BentleyBMW-E36ServiceManual.pdf. Има го горе във важните теми с ръководствата. Има я цялата ел схема. И аз мислех, че няма реле, но май има като гледам схемата. А и нали трябва нещо да прекъсне ако си с имобилайзер или ако се опитваш да запалиш автоматик на скорост.
Мерси колега за инфото!!!Обаче колата ми няма имобилаизер,алармата аз съм я слагал и прекъсването на паленето е на няколко други места

Мерси на отзовалите се,ако някой има някаква друга хрумка нека я сподели

п.п.И все пак някой с автоматик или имобилайзер ако знае каде се намира въпросното реле ,може да подскаже да проверя все пак...

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен
а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти
VRPerformance

VRPerformance
- plradev
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решена за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти
![]()
VRPerformance
Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
VRPerformance написа:а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти
Е как пък стигна до това решение?
Тоя стартер да не е 100кила,че ще бере ядове?
Отчайващо е положението тук...

- VRPerformance
- ентусиаст
-
имам впредвид че несе смъква лесно,и други хора са го казали преди мене....а стигнах до тук понеже ще му е за първи път....какво имаш предвид за положението?///MapTo написа:VRPerformance написа:а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти
Е как пък стигна до това решение?
Тоя стартер да не е 100кила,че ще бере ядове?
Отчайващо е положението тук...
VRPerformance
- VRPerformance
- ентусиаст
-
бъди така любезен и сподели после от каде ти е бил проблема,понеже се съмнявам за нещоplradev написа:VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решена за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти
![]()
VRPerformance
Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми.Мерси за съвета все пак

VRPerformance
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2