Мистерия със стартер.Понякога не пали?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мистерия със стартер.Понякога не пали?!?!

Мнение от plradev » 09 Окт 2008, 15:05

Такааа,изчетох бая теми за проблемни стартери,защото проблема е от 1 месец и не немерих проблем със същите симптоми като при мен :help:

Да обясня:колата си пали нормално,без шумове от бендикс или каквото и да било друго.Върти нормално,без усилие или някаква друга аномалия,НО в един момент казва НЕ!!!! Няма никакъв шум от тяговото реле(шалтера),нито пък реакция вътре в него(установено когато го хвана с ръка и някой друг върти).Лампите на таблото не премигват когато завъртя да пали,бе все едно съм срязал кабела.Контактния ключ подава ток(проверено) дали стига да шалтера незнам :uups: .С размърдване на кабелите при стартера също няма подобрение?!!?Маса на мотора,клемите на акумулатора са ОК(проверени).

След 15 мин колата си пали все едно нищо не е било.И така 1-2седмици до следващата мизерия :evil:

Казвайте дали пропускам нещо или трябва задължително да го свалям(че като знам каде е и как се сваля,и с какви инструменти направо ми се до.....ра :mhihi: )

Благодаря прдварително за отговорите,и гледайте да не ме нахраните щото прерових търсачката (ако съм пропуснал разковничето в някоя тема се извинявам ) и се принудих да пускам тема!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Ci
Мечтае да кара: MiG 29

Мнение от BManoWar » 09 Окт 2008, 15:42

Моята пьк пали от втория пьт като поседи няколко часа... :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 09 Окт 2008, 15:44

Здравей колега , сигурен ли си че не е от контактния ключ , при мен беше така , дава на контакт но като завъртя да паля и не даваше контакт на стартер-а , провери първо него и тогава влизай във филм-а :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Окт 2008, 15:52

NetWar написа:Здравей колега , сигурен ли си че не е от контактния ключ , при мен беше така , дава на контакт но като завъртя да паля и не даваше контакт на стартер-а , провери първо него и тогава влизай във филм-а :)

Знаеш ли как се надявах да е от него ,ама не е :( .При един от случайте когато не палеше свалих кората на кормилната конзола и проверих ;) ,всичко е наред с контакта.А нещото което ме провокира да пусна темата е ,че днес на обяд гася колата,след 10мин тръгвам да паля и неще.Ей така от тъпота вече,размърдах скоростния лост и си запали :help: .После още 10 пъти я палих без проблем.....Незнам вече кво става,то че ще я разглабям е ясно ,ама ......знаете как става та се надявам нещо да ми е убегнало и да се размине,ама едва ли :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Окт 2008, 15:57

Ако ти е удобно да го погледна тоя звяр. Решил съм да правя описание кое, как, къде и защо за стартер и алтернатора. Наличен ми е един стартер - стария, ще снимам и опиша ремонт и цени на компонентите му. Трябва ми един алтернатор за ремонт да щракна и неговите карантии и чалъми за ремонт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 09 Окт 2008, 16:30

Аз моя го вадих отгоре, щото нямам канал. Първия път беше голям зор ама втория вече знаех как става и за около час и нещо го свалих, а слагането отне малко повече. Оная най-малката жичка е ужасна за затягане, помня, че бърках през долната част на колектора с камъка (8мм май беше) закрепен на Г образен шестограм, за гедорето няма място.
Ако се наложи да махаш стартера, препоръчвам ти преди да го сложиш обратно (този или някой друг) да го отовриш и да видиш дали му е здрава пластмасовата панта, през която минава лоста, с който тоя ел. магнита отгоре (шалтер или там както се казва) избутва зъбчатката към маховика. Аз от два стартера събрах един работещ, но тая панта ми е напукана, а другата беше счупена.
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Окт 2008, 16:43

Абе филм ще е голям,а аз се си мисля,че проблема е по-скоро елактрически ,а не механичен и когато отхвърля,всички възможни ел.вариянти без сваляне,ще се възползвам от съветите ви за демонтаж и монтаж :P

п.п.Някой знае ли каде се намира релето,което управлява шалтера,че сега колега ми каза да го проверя,а аз си мислех,че връзката -контактен ключ/шалтер е директна :roll:.В таблото с предпазители не открих... :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 09 Окт 2008, 17:03

Виж на 547стр от ръководството BentleyBMW-E36ServiceManual.pdf. Има го горе във важните теми с ръководствата. Има я цялата ел схема. И аз мислех, че няма реле, но май има като гледам схемата. А и нали трябва нещо да прекъсне ако си с имобилайзер или ако се опитваш да запалиш автоматик на скорост.
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 09 Окт 2008, 17:03

на мене имобилайзера ми напрай веднъж така когато минавах през едни локви
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Окт 2008, 17:55

Exy написа:Виж на 547стр от ръководството BentleyBMW-E36ServiceManual.pdf. Има го горе във важните теми с ръководствата. Има я цялата ел схема. И аз мислех, че няма реле, но май има като гледам схемата. А и нали трябва нещо да прекъсне ако си с имобилайзер или ако се опитваш да запалиш автоматик на скорост.

Мерси колега за инфото!!!Обаче колата ми няма имобилаизер,алармата аз съм я слагал и прекъсването на паленето е на няколко други места :mhihi: :mhihi: .А това реле на схемата го гледам,че за автоматик или кола с имобилаизер и при деативирането му(на имобилаизера или бутона от скоростите) контактите се затварят при което контакта пуска ток директно към шалтера.Проверих всички видими релета едно по едно в двигателния отсег (в и около бушонното табло) и колата върти та се къса :confused: (тука трябва да се радвам де ,ама с случая да се беше прецакала по-добре :mhihi: :mhihi: ).Та така ,утре ще я вдигна и ще се опитам да огледам и зачистя клемите на стартера(въпреки че са стабилно стегнатаи) и ако пак направи мизерия-ще хвърчат части :twisted: .

Мерси на отзовалите се,ако някой има някаква друга хрумка нека я сподели :D

п.п.И все пак някой с автоматик или имобилайзер ако знае каде се намира въпросното реле ,може да подскаже да проверя все пак... :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 10 Окт 2008, 3:15

мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

VRPerformance

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 7:43

VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

VRPerformance

Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми :winky: .Мерси за съвета все пак :yes:
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 10 Окт 2008, 8:03

VRPerformance написа: :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

Е как пък стигна до това решение?
Тоя стартер да не е 100кила,че ще бере ядове?
Отчайващо е положението тук... :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 10 Окт 2008, 12:52

///MapTo написа:
VRPerformance написа: :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

Е как пък стигна до това решение?
Тоя стартер да не е 100кила,че ще бере ядове?
Отчайващо е положението тук... :idea:
имам впредвид че несе смъква лесно,и други хора са го казали преди мене....а стигнах до тук понеже ще му е за първи път....какво имаш предвид за положението?

VRPerformance

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 10 Окт 2008, 13:24

plradev написа:
VRPerformance написа:мисля че ако досега беше отишъл на майстор проблема ти отдавна щеше да е решен :idea: а за смъкването на стартера ще береш ядове ако го правиш ти ;)

VRPerformance

Мисля,че ако ходя на майстор за всяко нещо което е по силите ми да свърша сам,могат да премахнат техническите подфоруми :winky: .Мерси за съвета все пак :yes:
бъди така любезен и сподели после от каде ти е бил проблема,понеже се съмнявам за нещо :roll:

VRPerformance

Следваща

Назад към E36