ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от M-coupe » 20 Окт 2014, 1:30

Колеги помагайте :help: Алармата на колата ми нещо почна да се прецаква... Както карам и ми се смъква прозореца на вратата все едно да се отвори самата врата ( за купе става на въпрос) и се отключва,светват лампите в купето и се пускат аварийните - все едно съм спрял колата и съм и отворил вратата. Това го прави на всеки 10 сек и направо не може да се кара така :censored: Някъде бях чел, че механизма бил в бравата на шофьорската врата :dunno: Някой имал ли е подобен проблем ? :help:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 20 Окт 2014, 11:36

k.milanov написа:
liloff написа:Преди фейса не знам, но след фейса са еднакви на всички (с изкл. на машинките за багажник, но и там са еднакви м/у моделите).

Ето това чаках колега! Благодаря, ти! Почвам да си търся накаква машникна, че шофьорската тотално сдаде багажа, вече не се и чува дори леко да се мъчи, докато преди чат пат се излъгваше да отключи/заключи.

Такаам, намерих си една машинка от купе, но пък май е от преди фейслифта. Колегата ми я даваше да пробвам и ако не стане да му я върна, но мен не ми се занимава 100 пъти да свалям така и така скапаната кора на вратата :mhihi: . Прикачвам снимки на моята сегашна и на тази която колегата ми предлага:

Тази е моята:

Изображение

Тази е новата:

Изображение

Върху тях се виждат серийните номера, и са различни. Това значи ли, че няма да сработи с моята брава?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 20 Окт 2014, 14:14

M-coupe написа:Колеги помагайте :help: Алармата на колата ми нещо почна да се прецаква... Както карам и ми се смъква прозореца на вратата все едно да се отвори самата врата ( за купе става на въпрос) и се отключва,светват лампите в купето и се пускат аварийните - все едно съм спрял колата и съм и отворил вратата. Това го прави на всеки 10 сек и направо не може да се кара така :censored: Някъде бях чел, че механизма бил в бравата на шофьорската врата :dunno: Някой имал ли е подобен проблем ? :help:

Има доста писано по този въпрос.
Проблем идва не точно от бравата, я от датчика който отговаря за смъкването на прозорците при отваряне на вратата и вдигането им при затваряне.
Намира се на купето, това което влиза в бравата на вратата, когато вратата е затворена. Има едно копче на него, когато се износи и дори вратата да е затворена, то не е натиснато докрай и модула си мисли, че вратата е отворена. Най-доброто решение е подмяна на датчиците, но някой колеги са постигали ефект и само с размяна на двата датчика (шофьорския от дясно и обратното).
Ето така изглежда:
Изображение
Копчето:
Изображение
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

Аватар
Кара: е36 323и
Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo

Мнение от kostaka » 20 Окт 2014, 15:23

еладжия от Варна да ми свърже борд. компютъра и оправи ксенона ?? препоръки към някого :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 20 Окт 2014, 18:02

BIRICHKA написа:
M-coupe написа:Колеги помагайте :help: Алармата на колата ми нещо почна да се прецаква... Както карам и ми се смъква прозореца на вратата все едно да се отвори самата врата ( за купе става на въпрос) и се отключва,светват лампите в купето и се пускат аварийните - все едно съм спрял колата и съм и отворил вратата. Това го прави на всеки 10 сек и направо не може да се кара така :censored: Някъде бях чел, че механизма бил в бравата на шофьорската врата :dunno: Някой имал ли е подобен проблем ? :help:

Има доста писано по този въпрос.
Проблем идва не точно от бравата, я от датчика който отговаря за смъкването на прозорците при отваряне на вратата и вдигането им при затваряне.
Намира се на купето, това което влиза в бравата на вратата, когато вратата е затворена. Има едно копче на него, когато се износи и дори вратата да е затворена, то не е натиснато докрай и модула си мисли, че вратата е отворена. Най-доброто решение е подмяна на датчиците, но някой колеги са постигали ефект и само с размяна на двата датчика (шофьорския от дясно и обратното).

Днес след като разглобих жабката, кората на вратата и под волана пластмасата (чак и модула на алармата откачих...) се оказа, че проблема е в това малко копченце... Сега ще се мъча да ги разменя. :paranoid: Та чак и тема направих, като видях че поста ми остана на предната страница... :roll:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 20 Окт 2014, 20:58

При мен шофьорското беше заминало и най-лесното нещо окоето можеш да направиш на първо време и да вържеш една дебела свинска опашка за да го "одебелиш" При мен вече 4 месеца няма проблем. :yes:

k.milanov написа:Такаам, намерих си една машинка от купе, но пък май е от преди фейслифта. Колегата ми я даваше да пробвам и ако не стане да му я върна, но мен не ми се занимава 100 пъти да свалям така и така скапаната кора на вратата :mhihi: . Прикачвам снимки на моята сегашна и на тази която колегата ми предлага:

Тази е моята:

Изображение

Тази е новата:

Изображение

Върху тях се виждат серийните номера, и са различни. Това значи ли, че няма да сработи с моята брава?

Потребител
Аватар

Мнение от sikorski » 21 Окт 2014, 11:11

Добър ден колеги, имам проблем с постоянното менене на оборотите (автомобила е с 1.8is мотор) също така и глъхне в определени моменти.По подробно обяснено картината е следната: когато запаля автомобила (на бензин изчаквам да обърне на газ) преди на е излязал от синята зона на охладителната течност работи нормално и се форсира нормално, при излизане обаче от синята зона започва да мени обороти (случшало се е и да огасне) неможе да се исфорсира от 2000 до 3000 нормално (на моменти глъхне), когато моторът е загрял напълно работата му се нормализира за известно време и пак започва да не работи като хората, когато карам извънградско със смяна на температурата (примерно пуснал сам си парното на max) започва отношо да глъхне. Старая се вода и антифриз да са винаги до предписаните от производителя нива.Въпросът ми е при някои от вас случвало ли се е нещо подобно къква е била причината и как е отстранен проблема (да вметна че стъпковия мотор е почистен)? Може ли проблема да е комплексен?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 21 Окт 2014, 19:44

Manuel написа:Колеги тези шарнирни болтове от обявата стават ли за е46? http://olx.bg/pr?odavam-vnshni-sharniri-za-e36-i59829910 ?

?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Мнение от levskifans » 23 Окт 2014, 1:08

levskifans написа:Мога ли да помоля някой колега с е36-ца седан БЕНЗИН, да си снима ламарината в багажника над крайното гърне, за да видя как изглежда...Искам да видя, тези дупки при мене, дали са оставени за шпилките за захващането на тампоните на гърнето...Ако може на Л.С.
Изображение

2. Ако може също някой да сподели как се маха шейната на CD-то от пластмасата на купето? Нещо не мога да я изкарам, по точно искам да я застопора, защото ми се мърда нагоре-надолу, навън-навътре и не застава както трябва CD-то...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 23 Окт 2014, 20:23

Колата е Е46 99г(англичанка).
Колеги смених си фаровете като поставих кристални с ангелски очи и крушки H1 с бластер като за ксенон.Часовника започна да ми изостава и днес ми изкъдя модула за чистачките.Има ли вероятност да е от тях и какво мога да направя че да си спестя неприятностите с тези нови фарове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Окт 2014, 20:40

nasko_hd написа:Колата е Е46 99г(англичанка).
Колеги смених си фаровете като поставих кристални с ангелски очи и крушки H1 с бластер като за ксенон.Часовника започна да ми изостава и днес ми изкъдя модула за чистачките.Има ли вероятност да е от тях и какво мога да направя че да си спестя неприятностите с тези нови фарове.

Принципно е от ксенона. Ако го разкараш, ще се оправи.
Ако си по-авантюристично настроен, можеш да си купиш някакъв друг, по-скъп или поне да смениш баластите.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 23 Окт 2014, 20:43

ogata написа:

Ако си по-авантюристично настроен, можеш да си купиш някакъв друг, по-скъп или поне да смениш баластите.

Какви баласти да търся колега?
С некво съпротивление няма ли да се получи. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Окт 2014, 20:55

nasko_hd написа:
ogata написа:

Мисля, че няма модел, ами малко на късмет е работата.
Аз си бях взел ксенон преди години от колега във форума (координати на лс, ако желаеш) и нямаше проблем.
Тази година ми изгоря единият баласт, отидох в един магазин, смениха ми го и почна филма с борда.
Търпях го 1-2 дена, после отидох да ми го сменят пак и нямам проблеми.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 23 Окт 2014, 21:05

ogata написа:
nasko_hd написа:
ogata написа:

Мисля, че няма модел, ами малко на късмет е работата.
Аз си бях взел ксенон преди години от колега във форума (координати на лс, ако желаеш) и нямаше проблем.
Тази година ми изгоря единият баласт, отидох в един магазин, смениха ми го и почна филма с борда.
Търпях го 1-2 дена, после отидох да ми го сменят пак и нямам проблеми.

Аз не съм наясно те H1 дали изобщо се водят ксенон.
Ако можеш прати ми на л.с. какъв модел са твоите баласти или ми прати координатите на колегата от които си ги купил. :bchug:

Аватар
Кара: е36 323и
Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo

Мнение от kostaka » 24 Окт 2014, 22:08

някой запознат може ли да ми даде малко информация отностно слагането на валове от м52б28 на м52б25 ?? :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към E36