пробита гарнитура?... снимки на 2стр.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: пробита гарнитура?... снимки на 2стр.
мисля че си изясних работата, много благодаря на всички колеги, съмнява ме в,другите форуми да са така отзивчиви....

GecataBMW-E46 написа:hell's angel написа:Аз съм виждал как стягат глава докато се вкопаят клапаните в буталото та ... може и да не я вади ако е сигурен![]()
![]()
Ако я стяга така трябва и нови болтове да си вземе
Тоя дето ти е стягал главата с разпределителния вал на нея,неговата простотия не желая да я коментирам,разпределителен вал се слага след като е сложена главата,ако не махнеш вала да така става забиват се клапаните в челата на буталата.Да не говорим,че и с вала става по тежка главата и по трудно се позиционира върху блока.Болтовете да ги измери и по дължина ако нямат разлика с нови,да си слага тях все пак не е дизел и да се разтягат толкова много,но все пак е препоръчително и да се сменят но са си цифра,а и с това според мен ненужно сваляне на главата си става бая набутвация.
То не е простотия.Просто трябва да докараш буталата на равно и след това няма проблем

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Абе колега гледам ти снимката на главата по-подробно и забелязвам,че нагара по смукателя е измит направо от тая дюза на първи цилиндър,не на 100 ми на 1000% съм сигурен,че проблема ти идва от нея щото е давила цилиндъра.Нащракай ми главата по хубаво,всеки отделен всмукател.
- mihal
- ентусиаст
-
колега главата е в серсиза за профилактика и най вероятно изглежда като нова вече... то като ше е тъй я виж тази снимка, не ми прилича на бензин тази капка , верно че всички се оля с вода като извадих главата ама тя си тече надолу, освен докато съм я дърпал да съм окапал 1-вия смукател
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- mihal
- ентусиаст
-
но за всеки случай приемам съвети какво да проверя за да не прецакам и това масло и почистените повдигачи пак

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
mihal написа:но за всеки случай приемам съвети какво да проверя за да не прецакам и това масло и почистените повдигачи пак
Точиш тая пумия в картера,взимаш някво по-евтино масло караш 200-300 км с него да изплакне мотора и си слагаш след това хубаво масло.Колега дай баш на първи цилиндър снимка инжектора го виждам,че е промил всмукатела,а тая снимка е доста неясна последната и по нея не мога да съда за каквото и да било.Загледай се в снимката на първи цилиндър,мисля и ти ще го видиш,че бензина си го е измил доволно спрямо другите.
- mihal
- ентусиаст
-
това е 4-ти което се вижда промитото, първия е по мазен... а на снимката с цилиндрите ясно се виждат капки, по смукателя на 1-ви
Последна промяна mihal на 13 Май 2014, 19:21, променена общо 1 път

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Как ще е на 4-ти като е на 1-ви брой ги от към веригата демек от дясно наляво в случая на снимката,баш в самия порт на клапана на 1-ви цилиндър.Проблема ест.ще се проявява когато е студена колата защото мотора работи с по-богата смес,и пикливата дюза се спуква да дави,след като загрее мотора има по-ниска консумация и сместа идва до някакви по-нормални нива за запалване.

- mihal
- ентусиаст
-
какво можеш да ме посъветваш да направя за да проверя дюзите преди да паля мотора?
да дам малко на контакт докато е свален колектора и да гледам?
да дам малко на контакт докато е свален колектора и да гледам?

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
mihal написа:какво можеш да ме посъветваш да направя за да проверя дюзите преди да паля мотора?
Качете ги на стенд,ако има пикаеща или всичките пръскат с различен дебит мащай ги.Ако ги качиш да ги чистиш на ултразвук може и още повече да вземат да пикаят след това.Евтини са.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Няма никакво значение дали ще слагаш главата сглобена или без вала. Аз предпочитам да си я сглобя и проверя на чисто място, а не после да се гърбя на тая мизерия в коша и да се чудя ако падне нещо как да го вадя.
Гледай главата да пасне идеално на блока и не разчитай, че болтовете ще я приберат
Изчисти и подсуши всички резби, вземи си нови болтове и си подсигури място да можеш да затягаш и осигуриш необходимия натяг наведнъж - с едно плавно движение. В смисъл тия 30 Нм стягаш на един път щото ако спреш и донатегнеш не е същото. За тая цел намажи резбите на болтовете и между главата на болта и шайбата с чисто масло. Ако презатегнеш някъде - не връщай...90 градуса лесно се целят ама вземи си ъгломер 10 -20 кинта са. Прави почивки м/у първия, втория и третия път на затягане и винаги карай по схемата. Имай предвид, че моментите на затягане важат за оригинални гарнитури-за тия от евро 07 не знам 
Гледай главата да пасне идеално на блока и не разчитай, че болтовете ще я приберат

Ubi dubium, ibi libertas
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
- mihal
- ентусиаст
-
продължава чуденето... днес се зародиха 2 въпроса...
ходих пак при колата да я огледам и свалих рейката с дюзите:
- първи въпрос:
защо дюза на първи цилиндър е мазна , не ми прилича на бензин това...
така изглежда на първи цилиндър:
така изглеждат останалите:
колата стои разглобена от 1 седмица..
- вторият въпрос ми е за зацепването на веригата, на моето зъбно колело на разпределителния вал няма планка със стрелка, има само чоп за датчика...
ходих пак при колата да я огледам и свалих рейката с дюзите:
- първи въпрос:
защо дюза на първи цилиндър е мазна , не ми прилича на бензин това...
така изглежда на първи цилиндър:
така изглеждат останалите:
колата стои разглобена от 1 седмица..
- вторият въпрос ми е за зацепването на веригата, на моето зъбно колело на разпределителния вал няма планка със стрелка, има само чоп за датчика...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Снимай колелото да ти начертая на пейнта как трябва да седи.Колкото до дюзата от отдавна си е загинала,мазното го виж на вкус как е(съвсем сериозен съм) и пиши какво е положението.
- mihal
- ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Снимай колелото да ти начертая на пейнта как трябва да седи.Колкото до дюзата от отдавна си е загинала,мазното го виж на вкус как е(съвсем сериозен съм) и пиши какво е положението.
малко съм се разболял и не разпознавам вкусове и миризми

а за дюзата това значи ли че не пуска бензинец?
загледах се сега в една снимка на зъбен венец в е-бей , тя стрелката си я има явно ама не съм я видял.... както и да е, стрелката нагоре(спрвямо главата) ако нямам ще гледам снимката и ще си представям къде би трябвало да е при мен