Питане за реглаж на люка Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Питане за реглаж на люка Е36

Мнение от nedbmw » 17 Юни 2011, 20:58

Значи люка ми в предната си част е малко по надолу и това малко ме дразни,след дъжд се образуват малки гьолчета там на хлътналото :lalala: ,та значи почетох в едно ръководство на английски но с много лоши снимки но все пак разбрах за какво става въпрос, и къде се намират болчетата за регулиране. Но както описват в ръководството,че при само едно точно определено положение на отваряне на люка може да се издърпа кората на тавана за да се освободи достъп до задните болчета при мен не се получава.Положението което описват до колкото разбрах е сваляне на люка в задната част малко надолу около 3-4мм и тогава може с ръка да се издърпа кората на тавана назад но нещо не се получава така .Пробвах да регулирам само с предните, при вдигнат люк отзад понеже кората се издърпва малко назад и има достъп до тях.Нивото на люка се понагласи след разхлабването им но за да стане по добре трябва да разхлабя и задните,Та искам да питам някой,който се е занимавал при,какво точно положение може да се освободи тази кора и издърпа назад,като между другото в ръководството изрично предупреждават ,че при издърпана кора назад не трябва в никакъв случай да се задейства люка ,защото може да се счупи механизма му.
Последна промяна nedbmw на 19 Юни 2011, 10:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Re: Питане за реглаж на люка Е36

Мнение от bimer » 17 Юни 2011, 21:21

дигаш люка от задната страна и като погледнаш през дупката ще ги видиш,със ключ 17-19 не помня точно кой е ще ги разхлабиш.но ме съмнява да се оправи,може да пробваш като го отвориш съвсем леко на горе колкото да се дръпне кората и да отвиеш леко отпед и да го напаснеш.напиши в търсачката ''демонтаж на шибидах''.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nedbmw » 18 Юни 2011, 14:22

Май отзад където са гайките има подложни планки,но най добре е да е в затворена позиция ,когато се регулира,така е описано в ръководството,ама не се получава,нещо с освобождаването на кората на тавана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 18 Юни 2011, 14:37

Здравей, тази тема е доста стойностна. ;)
viewtopic.php?f=8&t=217125
Надявам се да съм ти бил полезен!
Ако си я чел вече, извинявай! :winky:
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nedbmw » 18 Юни 2011, 22:31

Да четох :yes: