М40Б18 не пали!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
М40Б18 не пали!
Здравйте,
колеги отново го закъсах, това м40 е най-скапания двигател, който бмв са правили просто нямам думи. От вчера не пали. Ще Ви кажа от какво не е, защото сме проверили. Бензинова помпа не е; датчик на коляновия вал не е /поне видимо изглежда ок/; алармата не е- няма имобилайзер ; бобината не е, пробвано с друга; от газовото не е, и двете релета работят вързахме ги напряко и пробвахме да я запалим на газ, същата работа.
Не стига ток до свещите!
Онзи ден приятелката ми я изми обилно с маркуча и е възможно компютъра да се е намокрил. Майстора го свали, съхна известно време, но проблема си остана
За съжаление майстора няма комп за диагностика, а съм в едно село на 20 км от Плевен и нещата тук са безнадеждни. Въпрос: Има ли начин да рестартирам компа на колата без софтуер за диагностика?
Или дайте съвети, че не мога да се прибера в София.
Поздрави,
колеги отново го закъсах, това м40 е най-скапания двигател, който бмв са правили просто нямам думи. От вчера не пали. Ще Ви кажа от какво не е, защото сме проверили. Бензинова помпа не е; датчик на коляновия вал не е /поне видимо изглежда ок/; алармата не е- няма имобилайзер ; бобината не е, пробвано с друга; от газовото не е, и двете релета работят вързахме ги напряко и пробвахме да я запалим на газ, същата работа.
Не стига ток до свещите!
Онзи ден приятелката ми я изми обилно с маркуча и е възможно компютъра да се е намокрил. Майстора го свали, съхна известно време, но проблема си остана

За съжаление майстора няма комп за диагностика, а съм в едно село на 20 км от Плевен и нещата тук са безнадеждни. Въпрос: Има ли начин да рестартирам компа на колата без софтуер за диагностика?
Или дайте съвети, че не мога да се прибера в София.
Поздрави,
Drift machine ....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: М40Б18 не пали!
Ако много се е намокрил компа, сигурно е от него. Датчик колянов вал как така изглежда ок
Премерете го, то с гледане няма да се разбере дали функционира. За да не стига ток до свещите, а бобината казваш че работи, значи проблема е някъде между тях. Хвърли едно око и на бушониерата все пак.
И друг път не оставяй приятелката ти да мие мотора

И друг път не оставяй приятелката ти да мие мотора

- grudev
- младши ентусиаст
-
за приятелката съм съгласен
ако ми кажете какви са стойностите на коляновия датчик ще съм много благодарен, защото представа си нямаме с майстора. Ако компа ако се е намокрил с времето ще се оправи ли или е безнадеждно; дали е натрупал грешки и затова не пали или е изгоряло нещо?

ако ми кажете какви са стойностите на коляновия датчик ще съм много благодарен, защото представа си нямаме с майстора. Ако компа ако се е намокрил с времето ще се оправи ли или е безнадеждно; дали е натрупал грешки и затова не пали или е изгоряло нещо?
Drift machine ....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Стойности не знам, може да има писано в някоя стара тема. В нета трябва да ги има някъде, но къде - да кажат колегите, дето се занимават с тия неща. Напълно възможно е според мен нещо да изгори по компа. Но може просто да не е изсъхнал, и за това да не бачка (братовчед ми така беше наводнил неговия, но изсъхна хубаво и си работи без проблем).
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Палец и дистрибуторна капачка провери на делкото...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
това с компа е идея.. но тои ще изсъхне и ще запали тия дни ако е от него..
по скоро извади свещите и ги почисти много добре..
и ще видиш как ще цъкне от първото завъртане..
по скоро извади свещите и ги почисти много добре..
и ще видиш как ще цъкне от първото завъртане..
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
за да не запали таз пръдня проблемите са: бензинова помпа, датчик колянов вал, компютър и стартер. Това е. Ако ти трябва компютър няма проблем, лошото е че се прибрах тия дни в Софийско от Плевенско
- grudev
- младши ентусиаст
-
от бобината не излиза ток, влиза, но от палеца не излиза! проблема ще е или в комоютъра или в датчика на коляновия вал /пробвано е с друга бобина и пак не излиза ток/. Утре е в сервиз за диагностика, но не знам дали ще покаже нещо? колеги - кажете ми какъв тршбва да е серийния номер на компютъра за този двигател м40-б18, защото на моя пише 261 200 520 /made in Spain
/ такъв ли трябва да е?
стартер не е защото върти, бензинова помпа не е защото системата е пълна с гориво, а и на газ е пробвано да запали - не ще

стартер не е защото върти, бензинова помпа не е защото системата е пълна с гориво, а и на газ е пробвано да запали - не ще
Drift machine ....
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
остава само датчик на вала и/или компютъра, утре ще видя какъв ми е номера на ЕКУ-то на М40-та
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
на синята лепенка пише: 0 261 200 386 - ако върши работа го имаш, но имай в предвид, че е от Е34 с М40Б18 и реално е от Е30 модел 198* год.
- grudev
- младши ентусиаст
-
благодаря Ви, сега ще дърпаме колата към диагностика ако ми потрябва комп ще пиша

Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
grudev написа:Не е е от датчика на коляновия вал
Палеца като избие и няма да запалиш никога

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Колега аз има същия проблем и редовно спираше да пали нито на бензин нито на газ след афтомивка... Същата работа беше и като завалеше ... като каже че няма да запали и това е. Сменях Демферната шайба датчика бубина кабели капаки и пак същата работа .... Един ден съвсем случайно рещих че трябва да си сменя ключето на газовото понеже беше само газ/бензин. Смених го с автоматично да прехвърля на обороти и чудо ... Вече 3-та година не си е мислела да не може да запали. Незнам дали и при теб ще е от това но при мен това беше проблема ... Бях си помислил че съм си купил лятна кола
Другото което е за газовото има и една платка ... преди да намеря проблема с копчето исключвах тази платка за 3-4 мин и после палеше 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2