Странно чукане М43В16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странно чукане М43В16
Здравейте колеги,
От около седмица и половина се появи странно чукане в мотора,като от повдигачи.Почти съм сигурен че са те ,но нещото което ме притеснява е че чукането се появява само когато ръчкам колата /до колкото една 16 може да се ръчка / .Проблема са появява само на ниски обороти и в момента като подал леко газ шума изчезва.Когато не издевателствам на колата този шум го няма.Със и без този шум колата си върви перфектно.Мислите ли ,че може да е от ангренажа или са повдигачите.Ако някой има подобен проблем нека пише.
От около седмица и половина се появи странно чукане в мотора,като от повдигачи.Почти съм сигурен че са те ,но нещото което ме притеснява е че чукането се появява само когато ръчкам колата /до колкото една 16 може да се ръчка / .Проблема са появява само на ниски обороти и в момента като подал леко газ шума изчезва.Когато не издевателствам на колата този шум го няма.Със и без този шум колата си върви перфектно.Мислите ли ,че може да е от ангренажа или са повдигачите.Ако някой има подобен проблем нека пише.
BMW не е страст , BMW е диагноза !
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Странно чукане М43В16
Той ангренажа стържи не чука, ако е блокирал повдигач ще си чука постоянно, а тяхното чукане е специфично и се познава лесно. Аз си мисля за биелен лагер, ама само си мисля...
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
едвали е биелен лагер защото на високи обороти го няма
- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
Колега заслушай се в мотора докато чука.. ако е отдоло чукането... почти 99 % съм сигурен, че е биелен лагер ако е отгоре търсиш...
П.с не е нужно на високи да го има за да е биелен лагер
Според мен я отвори виж какъв е проблема недей я "нацепва", че ако е биелен лагер ще изтрака и ще спре.. от едно приятелче след малко зор в кръг
800 лева назад
Всичко това предположения ама все пак имай едно на ум
П.с не е нужно на високи да го има за да е биелен лагер

Всичко това предположения ама все пак имай едно на ум

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
щом го има само при ниските а при високите изчезва, най-логично е верига според мен. Отиди при някой майстор дето разбира, ако е верига веднага ще я познае.
на предишната е30 правих ремонт на мотора ,нов колянов вал и всичко около него там чукането беше като запаля докато качи масло и над 3500 оборота и чукането беше страшно абе като от фуражомелка ,а тука по скоро чукането е като звънтене и нее долу а горе около главата
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
аз съм също за клапан,при лагереите почукването е спецефично и се чува най-добре ,като подадеш газ и в момента ,който я отпуснеш потропват лагерите ,но разбира се всичко това са догатки,а един свястен майстор няма ка да не познае дали е клапан щом чуе колата.успех!
- beco109
- младши ентусиаст
-
Оффффффффф хайде стига сте го мислили, ами бягайте при майсторчетата ви, че започвате да ме дразните.
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 6#p2220686

http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 6#p2220686

пич и аэ имам същия проблем сменяш раэпределителен вал кубилици и повдигачи и си готов а може и да са само повдигачи. тез двигатели дават такав проблем и решението е нови раэпределителен вал;140-250лв кубилици;20-40лв бр. и повдигачи25-35 лв бр. иначе ще иэкара още но ще почне да прекъсва в все по ниски обороти
- djhris-mix
- Потребител
-
- Кара: е39 525tds
най-добре отивай в някой добър сервиз , това си е сериозен проблем и като я оправиш пиши от какво е било 

- beco109
- младши ентусиаст
-
При мен проблема е същия. Отворих картера за биелни лагери да бяха си за смяна също така имах и много голямо аксиално изместване на вала напред може би от порядъка на 2-3мм, лагера буквално беше свършил и вала подщи е щял да се търне в блока но съм отворил не мн на време
. Както и да е няма да ви се обеснявам с подробности.
Проблема е там че смених основни и биелни но проблема остана, при мен може да не е и от разпределителен вал или карантията в главата не съм сигурен защото не съм отварял все още там, а да си е направо проблема в бутален болт, подчертавам проблема се проявява след ката загрее мотора. Биелните лагери се бяха износили неравномерно. В горната черупка беше по - голямото износване от към задната страна на оста на лагера. Понеже вала отива много напред аксиално и мотовилката застава в позиция ето така / и предполагам че и вулката в горната глава на биелата е износена по същия начин.
Нека ако на някой му се разсъждава да помисли и да сподели мнение. Виждам, че темата е хванала малко прах нека да го пораздухаме

Проблема е там че смених основни и биелни но проблема остана, при мен може да не е и от разпределителен вал или карантията в главата не съм сигурен защото не съм отварял все още там, а да си е направо проблема в бутален болт, подчертавам проблема се проявява след ката загрее мотора. Биелните лагери се бяха износили неравномерно. В горната черупка беше по - голямото износване от към задната страна на оста на лагера. Понеже вала отива много напред аксиално и мотовилката застава в позиция ето така / и предполагам че и вулката в горната глава на биелата е износена по същия начин.
Нека ако на някой му се разсъждава да помисли и да сподели мнение. Виждам, че темата е хванала малко прах нека да го пораздухаме

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз съм чувал подобно причукване да се получава от много кофти масло. Като загрее става доста редичко. Дано се окаже нещо такова, за да минеш без много разходи. Иначе както ти казаха колегите - отиди на свестен майстор, щото така във форума виждаш само догатки правим, а пък който си разбира от работата ще чуе мотора и ще ти каже къде е проблема.
- beco109
- младши ентусиаст
-
Не немисля да е от маслото 10W50 + 6x1 Бардал.
Някъде другаде е проблема, голяма мистерия с тези М43-ки. Но иначе съм доволен може да трака - лопа но нито гори масла води, нито нищо, а и си върви доста добре.
Някъде другаде е проблема, голяма мистерия с тези М43-ки. Но иначе съм доволен може да трака - лопа но нито гори масла води, нито нищо, а и си върви доста добре.

Колега beсo 109 не беше ли ти този който ни пращаше да бегаме при майсторчетата щото те дразним като пускаме такива теми и ги коментираме .А сега темата била хванала прах ,айде да коментираме да я съживим .Аз бих ти казал айде бегай при твойте майсторчета щото ме дразниш.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2