Покупка на БМВ 318ис 96-та-мнения и съвети към новакът

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на БМВ 318ис 96-та-мнения и съвети към новакът

Мнение от moto_racer » 17 Ное 2009, 15:57

Здравейте,отдавна харесвам бмв,карал съм доста коли дотук,но по стечение на обстоятелствата никога бмв(голям пропуск явно).Возил съм се в Е36 кабрио,Е36 купе и някои от по-новите модели.
Казвам това,защото вчера бях в една автокъща,гледах едно бмв 318ис,ето за този модел говоря.

Дата на производство юли 1996 г.
Тип двигател Бензинов
Скоростна кутия Ръчна
Категория Купе
Пробег 149000 км
Цвят Зелен

Особености:
2(3) Врати, ABS, Airbag, Аларма, Бордови компютър, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Имобилайзер, Климатроник, Кожен салон, Лети джанти, Металик, Нов внос, Серво управление, Стерео уредба, Халогенни фарове, Центр. заключване

Цената е 4800лв,но няма номера,не са платени таксите и не е прехвърлена.Според вас струва ли си за тези пари?А ако я спазара за 4000-4300лв?Ако не беше зеления цвят досега да съм я взел може би,просто не ме грабва в тоя цвят.И според вас,какво трябва да знам,да гледам,когато купувам бмв?
Къде са им слабите места,подръжката как е(говоря за кола нов внос/задължителните неща)?Колко струва първоначалното обслужване?Разхода на гориво колко точно е-градско,извънградско,смесено?
Питам всичко това,защото все още си избирам марка и модел,бмв ми харесва,но може да избера и нещо друго.
А и не мисля да го карам фабрично-стопове,фарове,мигачи ще се сменят 100%,може би и брони,прагове,огледала,джанти,а защо не и чип?
Колко биха ми стрували фарове ангелски очи,ксенон,кристални стопове и странични бели мигачи?А броните,праговете,огледала,говоря за м-кови?

Зададох доста въпроси,затова пуснах и отделна тема,просто ако ги търся из форума отговорите няма да ми стигне времето да изнамеря всичко.Поздрави,чакам вашите мнения :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: Покупка на БМВ 318ис 96-та-мнения и съвети към новакът

Мнение от Coulthard » 17 Ное 2009, 16:42

Искаш ли съвет от мен по начина по който питаш и нещата за които питаш .... Голф 3 ще ти пасне по-добре ... или си купуваш БМВ защото няма по-добро или ... недей
а иначе 1996г. 148000км мммм 248 или 348000 е по реалният вариант
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 17 Ное 2009, 16:51

Здравей, колега и добре дошъл.

Задал си 100000 въпроса, аз ще ти отговоря само на една част от тях.

За моята кола първоначалното обслужване ми излезна около 1300лв и веднага ти казвам какво включва това:
- масло - 90на лв
- филтри маслен, въздушен, на купето - около 60лв
- свещи - за всеки случай :) - 40-50лв
- ГО - 150лв ?
- Каско - не знам от кой град си, но няма да ти я оставят за дълго твоя :confused: - 500лв
- Винетка - 70лв
- КАТ - номера - забравих... 70лв?
- Еко Такса - 130лв някъде
- Данък - 130лв
Допълнителни:
- амортисьорчета преден капак - 50 или 60лв
- диагностика профилактично, ако има грешки в компютъра - 25лв

15хиляди километра не съм сменял нищо друго, но не всеки има този късмет като си купува кола на старо, така че предвиди и фонд-други разходи.

Като сипеш и един резервоар бензин - 140лв :mrgreen:
Това са базови, задължителни неща за смяна, а рискът да има още скрити проблеми сам се сещаш е голям... Цените не са много високи, но и не е най-евтината кола за поддръжка.

Значи тези коли са старички, докарани кой знае в какво състояние преди да ги напудрят, затова гледай внимателно. Тук във форума има много писани теми по въпроса, използвай търсачката.

Моят разход - 1.8и 115к.с. - градско София и Пловдив - 10на литра
- извънградско - 7,5-8л
- магистрала - 8,5-9,5л в зависимост от скоростта
За ис-ката предполагам литър отгоре, но нека колегите с такива да споделят. Моторът й за тази година трябва да е М44. Най-добре като я гледаш да запишеш последните 7 знака от рамата (номерът се намира на бомбето отпред) и да провериш в realoem точно коя година и месец е излезнала от фабриката, за да не те излъжат. Ама ако прочетеш в детайли темите тук, няма да имаш проблеми. Трябва да е с широкия бъбрек задължително. ;)

Не искам да те разубеждавам, но скоро търсих Е36 за баща си до 4000лв като нямаше ограничение за годината... За 1 месец не успях да му намеря кола, която да си струва парите :conf:

Личен съвет - ако си вземеш такава кола не си играй с брони, прагове и други, ако не я държиш в гараж. Най-малкото като ти свият предната броня трябва да я пререгистрираш.

Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Ное 2009, 17:04

moto_racer написа:Здравейте,отдавна харесвам бмв,карал съм доста коли дотук,но по стечение на обстоятелствата никога бмв(голям пропуск явно).Возил съм се в Е36 кабрио,Е36 купе и някои от по-новите модели.
Казвам това,защото вчера бях в една автокъща,гледах едно бмв 318ис,ето за този модел говоря.

Дата на производство юли 1996 г.
Тип двигател Бензинов
Скоростна кутия Ръчна
Категория Купе
Пробег 149000 км
Цвят Зелен

Особености:
2(3) Врати, ABS, Airbag, Аларма, Бордови компютър, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Имобилайзер, Климатроник, Кожен салон, Лети джанти, Металик, Нов внос, Серво управление, Стерео уредба, Халогенни фарове, Центр. заключване

Цената е 4800лв,но няма номера,не са платени таксите и не е прехвърлена.Според вас струва ли си за тези пари?А ако я спазара за 4000-4300лв?Ако не беше зеления цвят досега да съм я взел може би,просто не ме грабва в тоя цвят.И според вас,какво трябва да знам,да гледам,когато купувам бмв?
Къде са им слабите места,подръжката как е(говоря за кола нов внос/задължителните неща)?Колко струва първоначалното обслужване?Разхода на гориво колко точно е-градско,извънградско,смесено?
Питам всичко това,защото все още си избирам марка и модел,бмв ми харесва,но може да избера и нещо друго.
А и не мисля да го карам фабрично-стопове,фарове,мигачи ще се сменят 100%,може би и брони,прагове,огледала,джанти,а защо не и чип?
Колко биха ми стрували фарове ангелски очи,ксенон,кристални стопове и странични бели мигачи?А броните,праговете,огледала,говоря за м-кови?

Зададох доста въпроси,затова пуснах и отделна тема,просто ако ги търся из форума отговорите няма да ми стигне времето да изнамеря всичко.Поздрави,чакам вашите мнения :)

Колега,

В Продава има няколко нагласени купета за продан, защо не се ориентираш към тях ами те първа ще наливаш в някоя нов внос?

Гледай за ръжда, разлика в боята, салона, дали мотора работи с лекота, дали има шумове при каране, луфтове..... обичайните неща при купуване!
Първоначалното обслужване е:
- масла: двигател, диф, скорости
- филтри: маслен, въздушен, климатичен
- ремъци + ролки на водната помпа
- водна помпа - с метални турбини!
- антифриз
До тук около 600 лв с работата
- преглед на накладки и дискове
- зимни гуми?
- термостат?

Разход на бензин: :mhihi: градско: не повече от 12/100, селско: 7-8/100

М пакет, фарове, чипове, ксенони, джанти + гуми...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Зависи но не по-малко от 2 000лв

Я пак виж в Продава

Надявам се да съм ти помогнал
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Ное 2009, 17:09

И не забравяй още:

- ГО - 150лв
- каско - 500лв
- еко такса - 200лв?
- регистрация + номера - ?
- аларма - 100 -150лв
- музика - от 200лв
- свещи - 60 - 200лв

Я виж в Продава :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 17 Ное 2009, 17:59

Преди година и половина, когато си търсех Е36 318is, бях обиколил повечето автокъщи в София и Дупница, разглеждах обявите тук и в мобилето, докато не видях моята кола :)... Веднага се влюбих в нея и си казах, че това ще е моята кола. Това го написах, защото исках да ти кажа, че една кола не те ли грабне в началото, няма смисъл да я взимаш, защото после може да съжаляваш!
Не зная с какъв бюджет разполагаш, но от 5000 до 7000лв във форума може да си купиш много хубава(в повечето случаи с CCFL Angel eyes, примерно М броня, бяла оптика). А и шансът колата да е по-добре поддържана е по-голям!
Също така трябва да разполагаш с някакъв резерв, защото все пак колата не е нова и много части подлежат на амортизация!

///M3 написа:Трябва да е с широкия бъбрек задължително. ;)
Ако е първите месеци на 96-та година може и да е с т. нар. тесен бъбрек ;) ! Това съм го проверявал, защото колата ми е 02.96 и е със старите бъбреци и първоначално ме озадачи!
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Ное 2009, 18:15

Прочети важните теми в раздела и всичко ще ти се изясни, а относно това дали някоя кола е добра неомжем да ти отговорим без да сме я видели.
Изображение

Назад към E36