подгряване на огледалата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
подгряване на огледалата
разгледах няколко теми, но не се разбира точно:
-имат ли всички е36 подгряване на огледалата?
-кога сработва то? при пускане на нагревателя на задното стъкло може би?
-ако нямам подгряване на ел. огледалата и си сложа такива с подгряване ще бачкат ли или трябва някаква инсталация, за да сработи подгряването
-имат ли всички е36 подгряване на огледалата?
-кога сработва то? при пускане на нагревателя на задното стъкло може би?
-ако нямам подгряване на ел. огледалата и си сложа такива с подгряване ще бачкат ли или трябва някаква инсталация, за да сработи подгряването

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Не всички Е36 са с подгряване.Захранването за нагревателите на стъклата
идва по 2 от кабелчетата за моторчетата(моторчетата са 2 с 4 кабела).
Поне така е при Е30.Но от там как е направена инсталацията и кога сработва-
нямам никаква представа.
нямам никаква представа.
- Hristo
- ентусиаст
-
© написа:не е ли да се задействат от комфорт модула при -3 градуса?
и от къде намерихте с подгряване след като в сайта на ФК пише че нямат налични ...
дори и да нямат сега, скоро ще имат, а и по магазините трябва да има;)
за намирането все ще намерим

а за -3градуса аз си мисля, че може да е необходимо подгряване и при по-високи температури-запотяване, влага и би било неефективно да се пуска при -3

- Hristo
- ентусиаст
-
KIRO написа:прочети в книжката с инструкции за колата
да, сега погледнах и пише, че се задействат автоматично от ключа и работят на интервали, -3-те градуса отпадат;)
oстава интересноо толкова ли е сложно устройството на това подгряване-откъде взема ток, нещо релета има ли. ако са само кабелчетата и те си вървят стандартно на всички огледала би трябвало като се вържат и да заработи

- InvisibleMan
- младши ентусиаст
-
bmwdriver написа:Не всички Е36 са с подгряване.Захранването за нагревателите на стъклата
нямам никаква представа.
При Е30 до колкото си спомням нагревателя е свързан на белия и кафявия кабел. За е36 незнам.
Едит:
Ето схемата за е36

Същата като на Е30

Последна промяна InvisibleMan на 18 Яну 2006, 1:20, променена общо 1 път

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Преди 4-5 месеца звънях на един познат от Дару точно по този въпрос ,защото ми гепиха стъкълцето само,което беше без подгряване и аз си купих такова с подгряване и той провери и ми каза че подгряването на огледалата е заедно с нагревателите не задното стъкло,а инсталация трябва да се прекара защото попринцип няма.
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
Глупости на търкалета за инфото от Дару Кар!!
Преди месец и половина се занимавах точно с този проблем!
Подгряването на огледалата се включва АВТОМАТИЧНО след като запалиш автомобила, работи няколко минути и се изключва - няма никакви бутони, отопление на задното стъкло и такива щуротии.
В Камор Ауто ги има стъклата: универсално с подгряване (т.е такова което става за ляво и дясно с мъртва точка е около 150.00 лв); само дясно (т.е. не шофьорското) пак с подгряване но без мъртва точка е около 180.00 лв. За лявото (шофьорското) не съм питал, защото си купих 2 универсални с мъртва точка и съм супер доволен - за около 2 минути огледалото става сухо - няма лед, няма сняг!
Преди месец и половина се занимавах точно с този проблем!
Подгряването на огледалата се включва АВТОМАТИЧНО след като запалиш автомобила, работи няколко минути и се изключва - няма никакви бутони, отопление на задното стъкло и такива щуротии.
В Камор Ауто ги има стъклата: универсално с подгряване (т.е такова което става за ляво и дясно с мъртва точка е около 150.00 лв); само дясно (т.е. не шофьорското) пак с подгряване но без мъртва точка е около 180.00 лв. За лявото (шофьорското) не съм питал, защото си купих 2 универсални с мъртва точка и съм супер доволен - за около 2 минути огледалото става сухо - няма лед, няма сняг!
- Hristo
- ентусиаст
-
да, но ти си имал и преди това подгряване, а ние които си нямаме, ако си сложим такива стъкла с нагреватели или направо цели огледала на ФК дали ще ни работи подгряването?
грешката е моя - имах предвид под 3 градуса, а не под минус 3 ..
както и да е , явно този вариант отпада наистина
Според мен все ще може да се побългари по някакъв начин с реле което да ги включва след като запалиш за няколко минути или да се вържат към нагревателя за задното стъкло...
Иначе от две седмици съм поръчал такива и все още не идват. В сайта пише, че ги нямат налични така че може би ще се ориентирам към електрически без подгряване - които ги имат
както и да е , явно този вариант отпада наистина
Според мен все ще може да се побългари по някакъв начин с реле което да ги включва след като запалиш за няколко минути или да се вържат към нагревателя за задното стъкло...
Иначе от две седмици съм поръчал такива и все още не идват. В сайта пише, че ги нямат налични така че може би ще се ориентирам към електрически без подгряване - които ги имат
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3