Плафони / осветление в краката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Плафони / осветление в краката
Ха днес да се запиша с още една тема преди да си легна, че от доста време не съм пускал.
Направих си труда да сложа плафони в краката, понеже ме дразнеше, че Форда има, а БМВ-то няма. Монтирането е супер елементарно. Използва се 4ти пин на най-лявата букса на комфорт модула и маса от една от 2те гайки вдясно под жабката. Има отбелязани места къде да се дупчи, никаква философия. Ползват се всякакви плафони, но не и компактски, понеже са малко по-различни, макар че и те ще свършат работа. Ако някой има питане, да свирка, но не си струва да се пуска цяла тема със снимков материал как се монтират. Трудното е да се прекарат добре кабелите, за да не си личи.
Какво се получи?! Светлината прозира през един процеп между кората и кормилната конзола. Разгледаx в RealOEM, но не видях липсващо парче изолация там... Има ли някой с Компакт, който да има гумено парче там или каквото и да е, което да закрива дупката, понеже свети ужасно. Няма никакъв проблем да побългаря малко и да го скрия и да изглежда добре, но има ли фабрична част, която да седи там. Другото... колите с фабрични плафони... прозира ли пак така?
Edit: Колега ме помоли да снимам плафоните и как изглежда

Направих си труда да сложа плафони в краката, понеже ме дразнеше, че Форда има, а БМВ-то няма. Монтирането е супер елементарно. Използва се 4ти пин на най-лявата букса на комфорт модула и маса от една от 2те гайки вдясно под жабката. Има отбелязани места къде да се дупчи, никаква философия. Ползват се всякакви плафони, но не и компактски, понеже са малко по-различни, макар че и те ще свършат работа. Ако някой има питане, да свирка, но не си струва да се пуска цяла тема със снимков материал как се монтират. Трудното е да се прекарат добре кабелите, за да не си личи.
Какво се получи?! Светлината прозира през един процеп между кората и кормилната конзола. Разгледаx в RealOEM, но не видях липсващо парче изолация там... Има ли някой с Компакт, който да има гумено парче там или каквото и да е, което да закрива дупката, понеже свети ужасно. Няма никакъв проблем да побългаря малко и да го скрия и да изглежда добре, но има ли фабрична част, която да седи там. Другото... колите с фабрични плафони... прозира ли пак така?

Edit: Колега ме помоли да снимам плафоните и как изглежда

Последна промяна kdl на 22 Дек 2008, 18:34, променена общо 1 път
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Аз нямам никаква изолация в въпросната дупка,но при мен нищо не прозира..и ми се струва,че си сложил по-силна крушка
Не бе, стандартна си е
Тя си беше на плафона сигурно от 1995г. сложена.
Направо останах като втрещен като видях как свети навън. А интересното е, че ползвах точно мястото очертано за плафона, няма как да се сбърка. Деба. Явно ще мисля за някакво парче черна кожа да виси отвътре, което просто да закрива дупката и да не прозира.

Направо останах като втрещен като видях как свети навън. А интересното е, че ползвах точно мястото очертано за плафона, няма как да се сбърка. Деба. Явно ще мисля за някакво парче черна кожа да виси отвътре, което просто да закрива дупката и да не прозира.
- ///MapTo
-
-
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
И аз мислих скоро да си слагам плафончета ама не съм се хванал още... Вземи го увий отгоре със готварско фолио или някаква ламаринка измисли да го направиш като рефлектор 

Абе аз се убих от ЛС-та да обяснявам как се монтира, ама ударете едно рамо и на моя проблем.
Ще помоля някой колега с фабрични плафони в Е36 да ми даде последните символи от VIN-а си да проверя пак в RealOEM дали има нещо като капак, който спира паразитната светлина. Моля ви, че се дразня така като го гледам, а много се старах да го направя като фабрично.
Ще помоля някой колега с фабрични плафони в Е36 да ми даде последните символи от VIN-а си да проверя пак в RealOEM дали има нещо като капак, който спира паразитната светлина. Моля ви, че се дразня така като го гледам, а много се старах да го направя като фабрично.
Явно доста малко хора имат тази екстра в колата си и затова засега никой не може да ти каже с точност как да го оправиш.
На мен ми се струва, че трябва да завъртиш целия плафон наобратно. Възможно ли е? Т.е. този рефлектор който сега се пада зад крушката, да дойде пред нея за да отразява по-голямата част от светлината.
Поне на мен това е първото, което ми хрумва от снимките, които си дал.
На мен ми се струва, че трябва да завъртиш целия плафон наобратно. Възможно ли е? Т.е. този рефлектор който сега се пада зад крушката, да дойде пред нея за да отразява по-голямата част от светлината.

Поне на мен това е първото, което ми хрумва от снимките, които си дал.
Няма рефлектор зад крушката е единия полюс към контакта й. Дори и да я обърна, ще пуска паразитна светлина. Единствения вариант след много мислене днес е да сложа нещо като кутия в/у плафона, за предпочитане от алуминий, която да пръсна черна и изолирам добре в основата. Светлината е гадно копеленце и прониква навсякъде ако има място. Това ме навежда на мисълта, че ако всички имат фабрично този процеп, за който говоря в първото мнение, какъвто и плафон да има монтиран, винаги ще свети с паразитна светлина назад. Значи фабрично има нещо като кутия или купол в/у плафона.
Сега ще се заровя в bmwfans.info. Няма начин да няма начин. Алтернативно, ще ходя да си взема една кутийка от магазините на "Княз Борис" и един черен спрей
Сега ще се заровя в bmwfans.info. Няма начин да няма начин. Алтернативно, ще ходя да си взема една кутийка от магазините на "Княз Борис" и един черен спрей

- ///MapTo
-
-
сега се замислих,че аз имам нещо като вата на кората от вътрешната страна...на всички кори по таблото 

- ///MapTo
-
-
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Оправих проблема по супер елементарен начин. Имах малко време по празниците и намерих кутийка с подходящ размер (от един мой часовник). Облепих я от вътрешната страна с готварско фолио (лепило Прома). Уверих се че не дава накъсо и я лепнах за изолацията. Идеята на фолиото е да разсейва равномерно топлината без да се опитва да стопи кутийката. Трудно би стопило кутийката имайки предвид, че пластмасата на плафончето е на милиметри под лампата и не се стопява, но исках да съм сигурен. Затова спестих тези 15ина лв. за плафон и си купих хроматично огледало по eBay.
Но някои мили момченца са ми краднали едната капачка на джантата в Младост и съм бесен... Като паркирах колата със сигурност беше там. Карай... здрави да сме да не псувам излишно. Утре ще си купя 4 нови
Но някои мили момченца са ми краднали едната капачка на джантата в Младост и съм бесен... Като паркирах колата със сигурност беше там. Карай... здрави да сме да не псувам излишно. Утре ще си купя 4 нови

63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5