Въпрос за виско на 325 TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Въпрос за виско на 325 TDS

Мнение от Dream_BMW » 20 Апр 2010, 13:42

Колеги имам усещането че виското ми издъхва в големите жеги,а те вече наближават и за това почнах да го мисля отново.Та въпроса ми е: Може ли да го разпробия на едно две места и да го запълня с епоксидна смола или нещо подобно,та да си е постоянно зацепено да се върти с оборотите на двигателя?
Някой правил ли е такава интервенция и имало ли е проблеми в следствие на нея?То е ясно че ще се подобри охлаждането,но да не стане прекалено.

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Re: Въпрос за виско на 325 TDS

Мнение от AVGO » 20 Апр 2010, 14:02

Здравей, колега :wave:

И аз имах проблем с виското до преди месец.
Проблема при мен беше, че виското беше постоянно зацепено и се въртеше съответно с оборотите на двигателя.Смених го защото уж качвало разхода ( може би към 200мл ) и скупявало вървежа ( не усетих разлика след смяната )

Единствената видима разлика е , че достига оптималната температура по-боавно, но веднъж в средата си я поддържа безпроблемно :)

Понеже обичам да му раздавам газта, се замислих да го оставя така за да има по-добро охлаждане но поради горепосочените причини го смених.
Карах така в продължение на 4 месеца, така че според мен няма да имаш грижи :bchug:
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 20 Апр 2010, 14:34

Колега по-добре си го смени... аз мойто го смених и го купих ново от колегата laviatan много изгодно. Ако имаш финансова възможност си го смени, ако не и с побългаряване ще стане, но не се знае дали ще е трайно решение.
В някои от темите за виско се говореше за допълнително натоварване на оста на водната помпа при постоянно зацепено виско - това сам разбираш може да ти донесе проблеми.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Апр 2010, 16:34

Наистина колегата е прав, решението ти е приемливо но временно :yes:

Изображение

Аватар

Мнение от borcho6 » 20 Апр 2010, 17:03

а само да питам ако си в задръстване и работи на място какво охлаждане ще има като оборотите на място са 600-700.смени си виското .

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Апр 2010, 17:19

borcho6 написа:а само да питам ако си в задръстване и работи на място какво охлаждане ще има като оборотите на място са 600-700.смени си виското .

Щом е зацепено виското, означава че работи винаги на максимума си.Това ще рече че на 700 об. се върти както на 5000об при 95 градуса на антифриза :)

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 20 Апр 2010, 17:53

AVGO написа:
borcho6 написа:а само да питам ако си в задръстване и работи на място какво охлаждане ще има като оборотите на място са 600-700.смени си виското .

Щом е зацепено виското, означава че работи винаги на максимума си.Това ще рече че на 700 об. се върти както на 5000об при 95 градуса на антифриза :)

Според мен виското се върти /зацепено/ с оборотите на двигателя .
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 20 Апр 2010, 18:14

Ако съм в задръстване и работи мотора с 600-700 оборота ,то няма да има нужа от повече тъй като колата ми не загрява при толкова.Загрява когато я натискам и я вкарам в лютеницата или я карам продължително около 140-150 км/ч при външна температура на околната среда около 35 градуса и съм с в включен климатик.Писна ми лятото да ми се включва електрическата перка на климатика да помага на виското.Искам да уточня че помпата си работи добре,термостата също и радиатора ми е на една година и си е чист от вътре и от вън.Знам че мръсотията между него и този на климатроника го мори доста ,но аз го имам в предвид този проблем и си го чистя всеки сезон.Виското ми е сменено лятото на 2009-а година марка Феби Билщайн и ако трябва да го сменям всяка година,то по-добре да го зацепя поне за лятото а да си купя ново което да ползвам само зимата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Апр 2010, 18:19

vanci88 написа:
AVGO написа:

При мен на място се въртеше на макс, даже почти не се чуваше двигателя, а само виенето му .

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 20 Апр 2010, 18:19

Dream_BMW написа:

Ако съм в задръстване и работи мотора с 600-700 оборота ,то няма да има нужа от повече тъй като колата ми не загрява при толкова.Загрява когато я натискам и я вкарам в лютеницата или я карам продължително около 140-150 км/ч при външна температура на околната среда около 35 градуса и съм с в включен климатик.Писна ми лятото да ми се включва електрическата перка на климатика да помага на виското.Искам да уточня че помпата си работи добре,термостата също и радиатора ми е на една година и си е чист от вътре и от вън.Знам че мръсотията между него и този на климатроника го мори доста ,но аз го имам в предвид този проблем и си го чистя всеки сезон.Виското ми е сменено лятото на 2009-а година марка Феби Билщайн и ако трябва да го сменям всяка година,то по-добре да го зацепя поне за лятото а да си купя ново което да ползвам само зимата.

Пробва ли теста с вестник? Защото може проблема да ти е друг.... какви пари плати за виското?
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 20 Апр 2010, 18:27

AVGO написа:
vanci88 написа:
AVGO написа:

При мен на място се въртеше на макс, даже почти не се чуваше двигателя, а само виенето му .

Това,че вие не значи, че се върти с повече от 700 оборота. Смисъл виското няма предавателен механизъм....просто е зацепено и незацепено.... а това се постига чрез силикона вътре в него. Ако вземеш 2 случая - двигателя е студен и виското се върти с 100-200 оборота и двигателя е загрял - виското се върти със 700 оборота. И в двата случая двигателя е на празен ход. Просто оста на виското на празен ход се движи със 600-700 оборота и във виското няма зъбчатки за по-голямо предавателно число или нещо такова.
36436
Изображение

Аватар

Мнение от borcho6 » 20 Апр 2010, 18:31

vanci88 написа:
AVGO написа:
vanci88 написа:
AVGO написа:

Това,че вие не значи, че се върти с повече от 700 оборота. Смисъл виското няма предавателен механизъм....просто е зацепено и незацепено.... а това се постига чрез силикона вътре в него. Ако вземеш 2 случая - двигателя е студен и виското се върти с 100-200 оборота и двигателя е загрял - виското се върти със 700 оборота. И в двата случая двигателя е на празен ход. Просто оста на виското на празен ход се движи със 600-700 оборота и във виското няма зъбчатки за по-голямо предавателно число или нещо такова.

е този отговор чаках.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 20 Апр 2010, 21:50

Аз не мисля че е плътно зацепено, има значение какъв е вискозитета на силикона във него.Ако е по-загрял силикона ,то вискозитета му е по-висок и от там се увлича и перката,но обърнете внимание на думата "увлича" което значи, че не се върти с оборотите на двигателя,тъй като има съпротивление и от перката със сигурност има буксуване на тази част която я увлича а не плътно зацепване.каквото и да си говорим виското ми е за смяна,но тъй като рискувам пак да дам 170 лв за част която не ми върши работа ,то по-добре да я побългаря.Усещам как ще пускам обява в радела купувам за някое втора употреба виско за да го излекувам хахаха

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 20 Апр 2010, 21:58

Dream_BMW написа:Аз не мисля че е плътно зацепено, има значение какъв е вискозитета на силикона във него.Ако е по-загрял силикона ,то вискозитета му е по-висок и от там се увлича и перката,но обърнете внимание на думата "увлича" което значи, че не се върти с оборотите на двигателя,тъй като има съпротивление и от перката със сигурност има буксуване на тази част която я увлича а не плътно зацепване.каквото и да си говорим виското ми е за смяна,но тъй като рискувам пак да дам 170 лв за част която не ми върши работа ,то по-добре да я побългаря.Усещам как ще пускам обява в радела купувам за някое втора употреба виско за да го излекувам хахаха

Имаш климатик нали?
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 20 Апр 2010, 21:59

Dream_BMW написа:Колеги имам усещането че виското ми издъхва в големите жеги,а те вече наближават и за това почнах да го мисля отново.Та въпроса ми е: Може ли да го разпробия на едно две места и да го запълня с епоксидна смола или нещо подобно,та да си е постоянно зацепено да се върти с оборотите на двигателя?
Някой правил ли е такава интервенция и имало ли е проблеми в следствие на нея?То е ясно че ще се подобри охлаждането,но да не стане прекалено.

Опа,свали перката и махни пластината с една отвертка+ месинговото бутонче под нея.
така ще работи на 100% ,но без механично и опасно блокиране.Така ще караш спокоино.
ВГаброво рядко се дават пари за виско,дали има една две коли с пластина :mhihi: :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Следваща

Назад към E36