пяна по капачката за доливане -конденз?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

пяна по капачката за доливане -конденз?

Мнение от kilima » 21 Дек 2009, 17:13

Колеги питането ми е следното.Вече втори път си проверявам капачката за доливане на масло и на нея има бяла пяна, или според мен омешано масло с вода.На щеката всичко изглежда нолмално демек само масло ,но все пак се чудя тази вода нормална ли е на капачката та дори и да е малко.Нивото на атифа не мърда такаче някой ако има идея от къде иде тоя мазнъоч по капачката моля да сподели. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: пяна по капачката за доливане -конденз?

Мнение от Gancho » 21 Дек 2009, 18:03

Колега спокойно,на бензиновото ми БМВ преди ставаше абсолютно същото като при теб-бяла пяна от вътрешната страна на капачката за масло.Това е конденз на маслото и е нещо нормално. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 21 Дек 2009, 18:50

Gancho написа:Колега спокойно,на бензиновото ми БМВ преди ставаше абсолютно същото като при теб-бяла пяна от вътрешната страна на капачката за масло.Това е конденз на маслото и е нещо нормално. :yes:

Особенно зимата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 22 Дек 2009, 0:03

Mpower84 написа:
Gancho написа:Колега спокойно,на бензиновото ми БМВ преди ставаше абсолютно същото като при теб-бяла пяна от вътрешната страна на капачката за масло.Това е конденз на маслото и е нещо нормално. :yes:

Особенно зимата!

Да допълня и аз.Конденза се появява зимата когато си караш колата на близки разстояния и не може да загрее добре двигателя.Карай смело колега няма нищо страшно може от време на време да позабърсваш капачката. :yes:

Назад към E36