Нивомер на горивото и неговите показания РЕШЕНИЕ
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Нивомер на горивото и неговите показания РЕШЕНИЕ
Здравейте и ЧНГ на всички!
Не е точно проблем, а интересно наблюдение, което искам да споделя. От 2 седмици съм с газова уредба - наложи се. На връщане от Търново в неделя потеглих с около 20 литра бензин в резервоара. Както си карах на газ, при това не много кротко, стрелката за нивото на бензина започна да клони към червеното и в един момент направо си ми светна „окото на дракона“. Спрях на Ромпетрола на Сопот, сипах 10 литра и когато дадох на контакт, стрелката си подскочи директно на 30 литра - където и трябваше да е.
Този номер ми го прави за втори път. Първият беше на градско шофиране в София. Странното е, че явно не всеки път го прави, защото по пътя към Търново нямах такъв проблем.
Предполагам, че е възможно компютърът за взема инфо за нивото на горивото като подам контакт и след това сам да си смята колко би трябвало да имам, на база изминатия път и начина на шофиране.
Някой може ли ми даде допълнително информация и особенно колегите с АГУ дали са забелязали такова нещо при тях? Пак казвам, не че ми е проблем, ама скоро ще се окажа с пълен догоре резервоар.
Не е точно проблем, а интересно наблюдение, което искам да споделя. От 2 седмици съм с газова уредба - наложи се. На връщане от Търново в неделя потеглих с около 20 литра бензин в резервоара. Както си карах на газ, при това не много кротко, стрелката за нивото на бензина започна да клони към червеното и в един момент направо си ми светна „окото на дракона“. Спрях на Ромпетрола на Сопот, сипах 10 литра и когато дадох на контакт, стрелката си подскочи директно на 30 литра - където и трябваше да е.
Този номер ми го прави за втори път. Първият беше на градско шофиране в София. Странното е, че явно не всеки път го прави, защото по пътя към Търново нямах такъв проблем.
Предполагам, че е възможно компютърът за взема инфо за нивото на горивото като подам контакт и след това сам да си смята колко би трябвало да имам, на база изминатия път и начина на шофиране.
Някой може ли ми даде допълнително информация и особенно колегите с АГУ дали са забелязали такова нещо при тях? Пак казвам, не че ми е проблем, ама скоро ще се окажа с пълен догоре резервоар.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Нивомер на горивото и неговите показания
BigMUZZY написа: Предполагам, че е възможно компютърът за взема инфо за нивото на горивото като подам контакт и след това сам да си смята колко би трябвало да имам, на база изминатия път и начина на шофиране.
Баш така е, на една друга 20-ка съм наблюдавал същата история

- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
НАЙС!!!
Оттук ми идват няколко въпроса в кухата лейка:
1. Какво би станало, ако продължа да шофирам, докато свети в червеното и стигне нулата (приема се, че в резервоара има поне 20 литра)?
2. Освен изключване от контакт, има ли друг начин да накарам компа да си актуализира данните?
Не ми се иска да се окаже, че ми се е спукал горивопровод, примерно, и аз да остана без бензин. А не обичам да спирам за щяло и нещяло, когато пътувам. Опцията по инерция да изключа и включа въобще не я и дискутирам.
Малко офф: Колега, позна, че колата е излязла двайсетка и компът си е все още нейният. Сименсов, ако има значение. Моторът сега е М52В25.
Оттук ми идват няколко въпроса в кухата лейка:
1. Какво би станало, ако продължа да шофирам, докато свети в червеното и стигне нулата (приема се, че в резервоара има поне 20 литра)?
2. Освен изключване от контакт, има ли друг начин да накарам компа да си актуализира данните?
Не ми се иска да се окаже, че ми се е спукал горивопровод, примерно, и аз да остана без бензин. А не обичам да спирам за щяло и нещяло, когато пътувам. Опцията по инерция да изключа и включа въобще не я и дискутирам.
Малко офф: Колега, позна, че колата е излязла двайсетка и компът си е все още нейният. Сименсов, ако има значение. Моторът сега е М52В25.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, а бензиновата помпа действа ли докато караш на газ или е изключена?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
alchohol написа:Колега, а бензиновата помпа действа ли докато караш на газ или е изключена?
Действа, за да може да премине на бензин за някви си там милисекунди, когато щракна копчето.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Може и да е от това, ама казваш че не го прави винаги тоя номер. Освен поплавъка в резервоара да ти прави мизерии.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Моя поплавък е жив след смяната му
,но и с новата помпа в резервоара минимума ми е 20 литра
,че не искам и тя да си заходи

ТДС - Турбо Див Селянин
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BigMUZZY написа:Малко офф: Колега, позна, че колата е излязла двайсетка и компът си е все още нейният. Сименсов, ако има значение. Моторът сега е М52В25.
Познавам, защото таблото с чек, докато е запалена колата, наливаш и след 5 мин е отчело разликата, само борда се сърди...

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
BigMUZZY написа:Здравейте и ЧНГ на всички!
Колега аз от 4-5 години съм с ГИ и като покарам повече ми пада стрелката и светва лампата...таблото ми е без чек,но то няма значение.В момента,който загасиш колата и после запалиш бензина си се появява на уреда

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Всички са така , не бой се . Давай газ и наливай смело 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Явно само при 20-ските е това, защото на мен си ми показва коректно.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Моята показва точно като ма 40 литра , като има вътре 10 15 светка лампата яко.ама съм и свикнал може да има общо с това че спира като е на газ?
Все тая ми е обаче.
Все тая ми е обаче.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Каква по-точно е разликата между 20-ка и 25-ца?Нивомерите не са ли еднакви?

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Аз съм със 25-ца и при мен е така .При по-дълги разтояния стрелката отчита спадане на горивото,въпреки че съм с ГИ .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
При мен отчита доста точно на равно.А като се изкачвам извънградско показва спад на количеството или направо лампа за резерва ако нямам много бензин.А когато спускам показва повече от колкото има.Това че ми свети лампата при големи изкачвания нали не значи не помпата работи на сухо?И аз съм с ГИ и помпата не е спряна.

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4