Пиксели табло - Решение!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Пиксели табло - Решение!

Мнение от AUTOMAX » 15 Ное 2012, 11:21

Здравейте колеги, знам че проблема е наболял и има доста изписано по темата но аз ще ви разкажа как си реших моя.Смятам че и вие може да го решите.

Ще ви опиша точно и ясно какво да направите като така ще се улесните и ще може да спестите доста пари. Ако има въпроси ще ви отговоря с радост.

В топлото време започнаха да ми изчезват пикселите както и да не ми работи дневния километраж в смисъл не се зануляваше.Разрових се из форума и прочетох доста неща, намерих и колегата от Варна който ги прави. Реших да го питам, в началото ми отказа и каза че не се занимава с Е34, след няколко месеца отново го питах и ми отговори че може да се занимае с таблото (може в тая криза да са намалели проблемите на колите от Е38 нагоре и се реши да вземе и някой лев от мен :mhihi: )
Обяви ми цена от 60лв. за кабела + 90 за работа и като си сложа транспортните разходи София - Варна таблото щеше да ми стъпи на 200 кинта.. Е хуу си викам ама поне ще имам работещо...
Мина месец няма вест нито кост от човека. Писах им отново да ми каже кога горе долу ще получи кабела и че няма проблем с парите ако трябва ще пратя предварително за да ми го направи - тишина в ефира...за още месец и така след 3 мейла и никакъв отговор (вероятно много зает) реших да се оправя сам, намерих си в ето този сайт http://pixelfix.net/eng/bmw.html Писах им на пичовете които се оказаха много точни и ми пратиха, кабела струва 23Е с доставката ми дойде 30Е до София за 3 дни.

Кабела си дойде опакован + упътване за поставяне в снимки и текст (точно като за малоумен), В форума има добре описано как се сваля табло на Е34 (лично на мен ми отне 1мин.) Отворих го видях как е направено, КАБЕЛА НЕ Е ЗАЛЕПЕН НИТО ЗА ПЛАТКАТА НИТО ЗА ДИСПЛЕЯ, махнах стария почистих добре следите от стария с коресилин, сложих новия - И НОВИЯТ И СТАРИЯТ КАБЕЛ СЕ ДЪРЖАТ САМО НА КЛИПСОВЕТЕ И НИЩО ДРУГО. Сглобих и нещата се получиха.
Изненадах се как може за толкова елементарно нещо да ми искат 90лв. за труд. :shock: :shock: :?:
Ако някой колега има проблеми ще му помогна за 0лв. не вярвайте ако ви говорят че се използва специална паста и разни други неща. Само и единствено клипсове.
Пичовете от сайта даже си го дават с гаранция ако се повреди да го сменят за тяхна сметка. И дори да объркам нещо и да го пратя пак до Англия пак ще ми излезе по евтино от 200лв......

Ако имате въпроси питайте ще ви отговоря с радост.

П.С Таблото си работи на 100% всички пиксели, изчаках 1 седмица да го покарам за да видя дали няма да даде дефект преди да пиша, не изчезват пиксели в топло(нагрято от слънцето табло) не изчезват при продължително каране(нагряване от крушките и парното) Работи си като пич. Макар на снимката да не се вижда едното зелено квадратче (това е снимка от слагането в началото) сега си има всичко.

Надявам се да ви помогне в дилемата с таблата и да спрете да давате грешни пари за нищо работа. На мен ми излезе 60лв. + 2 кила бензин за разходката до пощата да си взема пратката.

Поздрави на Е34 Феновете :D

2012-11-13 11.46.21.jpg

2012-11-13 11.47.23.jpg

2012-11-13 11.56.30.jpg

не мога да кача и другите файлове поради лимит от 3
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Пиксели табло - Решение!

Мнение от AUTOMAX » 15 Ное 2012, 11:23

2012-11-13 12.44.05.jpg

2012-11-13 12.44.33.jpg

ето май стана...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Ное 2012, 13:51

Колега, ще дадеш ли подробности по осъществяването на покупката- как им плати, кой го доставя, откъде се взема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 15 Ное 2012, 14:45

Разбира се че ще дам
Плащане през Пейпал

Доставката дойде по пощата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 15 Ное 2012, 15:34

AUTOMAX написа:Разбира се че ще дам
Плащане през Пейпал

Доставката дойде по пощата

Значи трябва да се открие кредитна карта в евро при определена сума за подръжка от страна на банката, мисля, че беше около 20 евро на месец или има и друг начин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 15 Ное 2012, 15:41

Виза Електрон също става. Моята е към ЦКБ и май няма никакви такси, ама е на 4-5 години вече. Сега може и да са измислили някакви такси. Но аз само внасям кеша и после кеф ти ибей, кеф ти пейпал.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 15 Ное 2012, 16:50

Всяка международна дебитна и/или кредитна карта става. Вече всички български банки издават само международни такива.
Това, че е в лева не пречи, само таксата на превода ще включва и комисионна по ексчейнджа. Но за такава малка сума няма да е повече от 4-5 лева всичко.

Самата карта трябва да си я регистрираш в paypal или epay. Специално тази фирма не знам с кого работи.
Не се препоръчва плащане директно с номер на карта, че е опасно, но paypal и epay са сигурни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 15 Ное 2012, 20:52

Колега има доста фирми вече които срещу +15% от сумата на артикула ти доставят всичко от целият свят, и няма нужда от карти и т.н даже направо им даваш линка и казваш какво искаш и те се оправят.

Значи трябва да се открие кредитна карта в евро при определена сума за подръжка от страна на банката, мисля, че беше около 20 евро на месец или има и друг начин.

Има ли смисъл за 1 нещо да си го оскъпяваш излишно? Почти всяка дебитна карта ще ти свърши работа както казаха колегите по горе, но не това е смисъла на темата. Но както и да се върти няма как да дойде по скъпо от варненския ремонт!

П.С Макар по горе да съм писал Англия, плика с пратката всъщност дойде от Унгария, току що го изрових от коша.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2012, 9:11

Аз нямам никакъв тип карта и затова питам. За едно плащане исках да си направя и ЦКБ ми казаха тарифата за подръжка от 20 евро за месец. Наистина виртуална кредитна карта е вариант. А знаеш ли някоя от тези фирми, които се занимават с подобни доставки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 16 Ное 2012, 9:47

Ами имена не знам точно за да ти посоча на някой сайт, предполагам ако се разтърсиш из гугъл ще ти излезнат доста. Аз знам в Младост 1 и 2 има два офиса на такива.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Ное 2012, 17:39

Ето вариант изпитан имаше и тема във форума http://www.evtino.co.uk/ , аз съм го ползвал изключително коректен. За картите вадите си една кредитна VISA с поддръжка не повече от 50-на лв годишно и си поръчвате даже и комисионни няма никакви когато са такива преводи иначе на банкомата дърпат веднага 4% , това е кофти , но за такива разплащания е удобно . :yes: за колегата пуснал темата , полезно е. Но преди нямаше толкова информация и естествено с този безграничен международден обмен на данни през нета нормално да се стигне до такива резултати. Аз си поръчах масло от Англия вече за България си имат и безплатна доставка , чудна работа на половин цена от тукашните дилъри само да дойде и ще потвърдя да е сигурно всичко .

Потребител
Аватар

Мнение от Naftalino » 16 Ное 2012, 19:58

:bowdown: ..., че колегата от Варна май наистина е доста зает. Ако на някои му е попадал сайт с лентови кабели за дисплей на CD/радио Бекер, го моля да драсне едно лично, че искат за нов панел колкото за доживотно плажно място на Хавайте :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Ное 2012, 20:19

И мен ме чака тая процедура. Мислех да вземам табло втора ръка, ама като знам, че и на него пикселите вероятно ще му изчезнат скоро :mhihi: и се отказах. Мерси много за темата! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 16 Ное 2012, 22:18

Затова написах темата защото честно казано ми омръзна клатенето....караш БМВ арееее х2 всичко, звъня някъде питам за нещо - Ква е колата, - "БМВ" -аааа добре тогава цената е х2
и с колегата така, пиша и питам те 90лв. опаааа доматите с колците ядем явно, балъчета много който клъвне добре, работа за 5мин. и 90лв. а уж се бием в гърдите че колеги, помощ и т.н няма такъв филм реже се без упойка и до дъно....ама с четене(питане) до Цариград се стига. Та темата е за това да няма повече "оправени" за 90-100лв. което си е жив обир...

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 16 Ное 2012, 22:49

AUTOMAX написа:Затова написах темата защото честно казано ми омръзна клатенето....караш БМВ арееее х2 всичко, звъня някъде питам за нещо - Ква е колата, - "БМВ" -аааа добре тогава цената е х2
и с колегата така, пиша и питам те 90лв. опаааа доматите с колците ядем явно, балъчета много който клъвне добре, работа за 5мин. и 90лв. а уж се бием в гърдите че колеги, помощ и т.н няма такъв филм реже се без упойка и до дъно....ама с четене(питане) до Цариград се стига. Та темата е за това да няма повече "оправени" за 90-100лв. което си е жив обир...

Напълно съм съгласен! :bowdown: :bchug: Тая тема може да стане важна ако не объркваме нещо с нея... :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34