M50B25 Придърпва на ниски обороти
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
M50B25 Придърпва на ниски обороти
Здравейте,
от 3-4 дни колата придърпва при подаване на газ между 1000 и 2500 оборота. Случва се докато е студена. От богата смес ли е или дебитомера нещо? Предположения?
от 3-4 дни колата придърпва при подаване на газ между 1000 и 2500 оборота. Случва се докато е студена. От богата смес ли е или дебитомера нещо? Предположения?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Re: M50B25 Придърпва на ниски обороти
Може да няма достатъчно въздух,виж дали въздушния филтър не ти е за смяна.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ламбда сонда... дебитомер... могат да са доста неща... 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
На мен ми се случи абсолютно същото нещо--
Мотор М20 Б20, оказа се стъпков мотор, колкото и да ми беше чудно. Като мине 3000 оборота и се оправяше, все едно нищо и няма. Падне ли скоростта, особено на 5-а, дам газ да набирам и почва лашкането. След доста други проверки, почистих стъпковия и колата си тръгна нормално.
Мотор М20 Б20, оказа се стъпков мотор, колкото и да ми беше чудно. Като мине 3000 оборота и се оправяше, все едно нищо и няма. Падне ли скоростта, особено на 5-а, дам газ да набирам и почва лашкането. След доста други проверки, почистих стъпковия и колата си тръгна нормално.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Днес сутринта я карах, като подавах много леко газ. Придърпването го няма когато не натискам педала много. Със сигурност проблема е в многото гориво. Смятам да подменя въздушния филтър и да почистя дебитомера. Какъв спрей да ползвам? Има ли смисъл да взема некъв перформънс филтър? Стъпковото моторче ли подава допълнително гориво докато е студен мотора? Къде се намира. Извинетъе ме за ламерските въпроси, ама с м50 съм отскоро.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
С уговорката, че не разбирам много, просто ще споделя опит:
Колата ми е М50 и е само на бензин. Миналата година точно по това време започна да придърпва като набира. При лееееееко подаване си набира нормално, но при рязко почваше едно придърпване до към 2500 об/мин и след това всичко се оправяше.
Веднага снемих въздушния филтър, но ефект точно никакъв.
Паразитният въздух е много отдавна изгонен и това съм го писал с картинки поне 2 пъти. Стъпковият мотор и дросела също почистени, когато изгоних паразитния въздух.
Ламбдата нова правилната и замерена, че работи перфектно, дебитомера също го замерих и той ОК.
Пиша тези обяснения, за да стане ясно, че наистина се чудех къде е проблема.
И смених свещите. Но не просто да взема някакви свещи от някъде, а каквито пише в книжката за сервизното обслужване за моя мотор, такива взех. Има значение това, ама е друга тема. И това съм го писал няколко пъти.

допълнително пуснах една маса на едно място, но и двата пъти като го споделях тук срещнах голям отпор от колегите и този път ще го спестя.
Резултата: Спря да придърпва. Дори толкова голяма беше разликата, че направи голямо впечатление на един наш колега, който също е от Варна и участник тук.
За съжаление радостта ми трая около 7-8 месеца и всичко на всичко 10 000 км
Сега колата пак си придърпва по същия начин
Дали свещите толкоз бяха, дали сега е от друго
Животът на едни свещи е 60 000 км
ама аз и други такива аномалии имам по колата, така че мойта доволно каръшка кола не е голям фактор за сравнение.
Накратко ще си позволя да препоръчам смяна на свещи в съответствие с дадената по-горе табличка.
Поздрави,
Д
Колата ми е М50 и е само на бензин. Миналата година точно по това време започна да придърпва като набира. При лееееееко подаване си набира нормално, но при рязко почваше едно придърпване до към 2500 об/мин и след това всичко се оправяше.
Веднага снемих въздушния филтър, но ефект точно никакъв.
Паразитният въздух е много отдавна изгонен и това съм го писал с картинки поне 2 пъти. Стъпковият мотор и дросела също почистени, когато изгоних паразитния въздух.
Ламбдата нова правилната и замерена, че работи перфектно, дебитомера също го замерих и той ОК.
Пиша тези обяснения, за да стане ясно, че наистина се чудех къде е проблема.
И смених свещите. Но не просто да взема някакви свещи от някъде, а каквито пише в книжката за сервизното обслужване за моя мотор, такива взех. Има значение това, ама е друга тема. И това съм го писал няколко пъти.

допълнително пуснах една маса на едно място, но и двата пъти като го споделях тук срещнах голям отпор от колегите и този път ще го спестя.
Резултата: Спря да придърпва. Дори толкова голяма беше разликата, че направи голямо впечатление на един наш колега, който също е от Варна и участник тук.
За съжаление радостта ми трая около 7-8 месеца и всичко на всичко 10 000 км

Сега колата пак си придърпва по същия начин

Дали свещите толкоз бяха, дали сега е от друго

Животът на едни свещи е 60 000 км

Накратко ще си позволя да препоръчам смяна на свещи в съответствие с дадената по-горе табличка.
Поздрави,
Д

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Нека споделя, че симптомите които описваш са 1:1 с мойте.
Миналата година зимата нямах проблеми, но тази пролет смених точно свещите с НГК, което не отговаря на тези в таблицата. Не съм минал 10к км, но може и от там да е проблема. Да разбирам ли, че оттогава не си сменял свещи? Само зимата ли ти придърпва?
Миналата година зимата нямах проблеми, но тази пролет смених точно свещите с НГК, което не отговаря на тези в таблицата. Не съм минал 10к км, но може и от там да е проблема. Да разбирам ли, че оттогава не си сменял свещи? Само зимата ли ти придърпва?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Датчика за t* на входящия въздух, замерван ли е?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Тоя на колектора ли? Не съм силен с тоците. Имам мултицет ама кво, къде... не знам не мога. Ако ми кажете, ще пробвам. Проучих схемата със свещите и установих, че бош-а и нгк-то са принципно еднакви. Смятам да разглобя и почистя довечера, филтъра, маркуча, дебитомера и стъпковото моторче и ще споделя. Мога да погледна и свещите... ще пиша пак утре.
П.С.
Верно има писано много по въпроса, ама никога не става ясно къде е реално проблема. Логика навред... Книжката ми е изтекла и реално нямам наблюдения на загрял мотор как е, но жената казва, че придърпва и тогава....
П.С.
Верно има писано много по въпроса, ама никога не става ясно къде е реално проблема. Логика навред... Книжката ми е изтекла и реално нямам наблюдения на загрял мотор как е, но жената казва, че придърпва и тогава....
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Да, този на колектора... Слагаш врътката на мултицета там където пише 20К за мерене на съпротивление и мериш между двата пина на датчика... при температура около 20*С трябва да замериш 2.5кΩ
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Вчера чистих дебитомера, некви цепнатини на гофрето залепих, изхвърлих и филтъра и промяна нямаше. Днес ще погледна свещите и този датчик.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Развитие:
В четвъртък ми направи впечатление, че на резерва колата се движи нормално. Сипахме на ОМВ и след това пак почна да придърпва. Реших да сменя бензиновия филтър. Стария беше Мahle от 98-ма година!!! Колата я купих миналата. Та от събота всичко е нормално.... Радвам се, ама си мисля, че не беше от там проблема, въпреки, че преди да се появи проблема сипах на Петрол, а принципно никога не го правя. Дано да е бил скапан бензин...
В четвъртък ми направи впечатление, че на резерва колата се движи нормално. Сипахме на ОМВ и след това пак почна да придърпва. Реших да сменя бензиновия филтър. Стария беше Мahle от 98-ма година!!! Колата я купих миналата. Та от събота всичко е нормално.... Радвам се, ама си мисля, че не беше от там проблема, въпреки, че преди да се появи проблема сипах на Петрол, а принципно никога не го правя. Дано да е бил скапан бензин...
- mim4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 E34
- Мечтае да кара: Сувалка
дебитомер,филтри,свещи...
то и масата на капака е излишна,но я има нали

по темата:
на тихи обороти има ли претрисане ?
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2