Промивка охладителна система. Съвет ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Промивка охладителна система. Съвет ?

Мнение от cherrypopper » 04 Авг 2011, 16:09

Момчета искам да промия системата директно с маркуча вкаран през капачката на радиатора при запален мотор. Питането ми е откъде е най-разумно да оставя да се изтича водата по време на промивката. Мисля си за пробката на радиатора или просто да откача някои маркуч. Какво ще ме посъветвате.

:dunno: Иска ми се да направя нещо от сорта в това видео - http://www.youtube.com/watch?v=0VuoMfYs ... re=related
Изображение Elegance is the key to success ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Re: Промивка охладителна система. Съвет ?

Мнение от biem_w » 04 Авг 2011, 19:20

отвиваш двата маркуча за парното тикаш в единия маркуча с водата пускаш вода докато непотече от 2рия и палиш колата .... и така докато непотече чиста вода. после затваряш сичко и откачаш наи долните маркучи на радятора и точиш водата максимално.. Сипваш си антифриз /червен-заради радяторчето на парното/ и си моряк...
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 04 Авг 2011, 20:22

Откачаш маркучите като в единия слагаш маркуча от мивката.Задължително колата трябва да е студена защото водата от мивката е студена и може да се спука нещо.Като тръгне само чиста вода закачаш маркучите обратно и пълниш с вода.Палиш и обезвъздушаваш.Пускаш една таблетка(или прах) калгон за пералня и една от миална машина..Минаваш 20-30км така.Връщаш се пак на студена кола правиш пак промивка докато тръгне чиста вода.Отвиваш пробката която е под изпускателния колектор да изтече всичко от системата след което пълниш с хубав антифриз обезвъздушава и караш. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 04 Авг 2011, 21:13

Благодаря за отговорите. Искам само да доуточним, необходимо ли е да махна термостата за по-добър и бърз ефект?
Изображение Elegance is the key to success ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 04 Авг 2011, 21:19

Да махни го.Бях забравил че когато го правих това смених и термостат за всеки случай.Не забравяй че колата трябва да е студена защото водата от някои мивки е доста студена...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 06 Авг 2011, 11:33

Хора за мене това е голяма глупост нищо не можете да изчистите така има си препарати за това нещо там си пише как се слага и колко време се държи- и друго когато си човъркате колата и ръцете са ви изцапани с нафта,масло,антифриз или други мазгочи измиват ли се под чешмата с чиста студна вода?-не нали ефекта ще е същият и в радиатора и системата-успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 06 Авг 2011, 12:02

измиват се измиват се,и доста неща излизат като направиш една промивка на двигателя ти недей така,а тея препарати най много да си запушиш казанчето на парното след като ги сипеш,яли сме му попарата с тези магически вещества и то не е дин път и то не на една кола...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 06 Авг 2011, 12:20

Dido73 написа:Хора за мене това е голяма глупост нищо не можете да изчистите така има си препарати за това нещо там си пише как се слага и колко време се държи- и друго когато си човъркате колата и ръцете са ви изцапани с нафта,масло,антифриз или други мазгочи измиват ли се под чешмата с чиста студна вода?-не нали ефекта ще е същият и в радиатора и системата-успех.

Позволи да не се съглася с теб поради това че съм го пробвал. :mhihi: Светва като ново!Замисли ли се за момента в който минава 20-30 км и колата е загряла водата до 90 градуса с препарата които циркулират?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 06 Авг 2011, 12:22

MaxMeyer написа:Позволи да не се съглася с теб поради това че съм го пробвал. :mhihi: Светва като ново!Замисли ли се за момента в който минава 20-30 км и колата е загряла водата до 90 градуса с препарата които циркулират?

да да точно всички боклуци почват да се въртят в двигателя,минават навсякъде и си имал късмета че някое не е заседнало някъде,аз ти казвам че съм имал такива случаи резултата за 10лв добавка за промиване+няколко киломерта с нея=на ново казанче...просто си искарал късмет

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 06 Авг 2011, 23:16

biem_w написа:отвиваш двата маркуча за парното тикаш в единия маркуча с водата пускаш вода докато непотече от 2рия и палиш колата .... и така докато непотече чиста вода. после затваряш сичко и откачаш наи долните маркучи на радятора и точиш водата максимално.. Сипваш си антифриз /червен-заради радяторчето на парното/ и си моряк...

Само не разбрах какво му е на радиатора за парното като е със синия хантифриз :dunno:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М20В25

Мнение от manos » 07 Авг 2011, 18:56

MaxMeyer написа:Откачаш маркучите като в единия слагаш маркуча от мивката.Задължително колата трябва да е студена защото водата от мивката е студена и може да се спука нещо.Като тръгне само чиста вода закачаш маркучите обратно и пълниш с вода.Палиш и обезвъздушаваш.Пускаш една таблетка(или прах) калгон за пералня и една от миална машина..Минаваш 20-30км така.Връщаш се пак на студена кола правиш пак промивка докато тръгне чиста вода.Отвиваш пробката която е под изпускателния колектор да изтече всичко от системата след което пълниш с хубав антифриз обезвъздушава и караш. :yes:

Кои маркучи точно се откачат, колега? Двата на радиатора ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 14 Авг 2011, 19:36

Почти сигурен съм че радиатора има пропка(моя има).Източвайте водата от пробката защото растоянието м/у нейното ниво това на мъркуча остава с мизерия която пак обикаля ситемата.Това с вода от чешмата не дава много добри резултати.По добре за един ден 3 пъти да смениш водата ,но всеки път да я загрееш на макс и да я хвърлиш веднага.На третата вода може да сложиш препарат за отпушване.И после задължително антифриз.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 15 Авг 2011, 11:17

Колеги, не зная колко от вас са ползвали такива препарати за охладителната система, но като чета, мисля, че са малко...
Аз лично съм ползвал два пъти, като и двата пъти съм брал ядове. Първият път си мислих, че е просто късмет и е трябвало да се случи, тъй като всички възли и агрегати в автомобила си имат някакъв живот, който просто свършва в даден момент. Но след като и вторият път пак брах ядове и си създадох излишна работа и естествено вместо да направя икономия, пак хвърлих парите, а и си и изгубих времето, вече съм сигурен, че тва няма да помогне, а само ще те вкара във филм.
Съвет към тези- дето ще правят промивки- /не е задължително да се вземе под внимание, просто ще се разбере, че има защо да съм го дал, след като колегата си създаде ядове/- НЕ ползвайте каквито препарати намерите по магазините! Може би има качествени, които вършат някаква работа, но не съм срещал такива, а имам опит....вече..
Казанчетата или се разтичат, или се запушват.
Общо взето- от тия препарати- ефект никакъв, даже обратно.
Поздрави, колеги.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 15 Авг 2011, 15:38

и аз казвам същото ама някои хора само приказват без да са ползвали подобна измишльотина

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 15 Авг 2011, 17:10

моята я промих по следния начин - 2-3 пъти само с вода, докато почне да тече вече чиста. Промивка на разширителното казанче и маркуча за обезвъздушаването. после 2-3 шишета оцет и вода докато си загрее до средата, парното и така 2-3 мин. после пак махам долния маркуч и изтича още толкова пумия. Пак 2-3 пъти само с вода, докато потече бистра. Може и директно маркуча в казанчето, пак докато тръгне бистра вода. После хантифриз и газ. Не го правете ако имате дори и лек теч на антифриз от някъде - после ще мирише ужасно на оцет.
Изображение Изображение

Следваща

Назад към E34