Megasquirt - водород ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Megasquirt - водород ?

Мнение от NikiNikolov » 26 Фев 2011, 23:03

Такова животно има ли смисъл за стоков двигател, освен ако не е изгоряло ЕКУ-то /дефицитно ЕКУ, да кажа примерно, съответно много $$$/ , и е голям филм да се намери нужното втора ръка ?
Последна промяна NikiNikolov на 27 Фев 2011, 0:37, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Megasquirt

Мнение от BABHOMED » 26 Фев 2011, 23:33

Определено има в такъв случей че неможеш да си намериш оригиналния блок..Но така или иначе е доста мека електроника (можеш да програмираш всичко).
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Фев 2011, 23:47

Ники, познаваме се, не се прави на неразбиращ, сядаш и потърсваш, и в гугела ще намериш тонове схеми, сорсове, кодове и тн. И ще излезе далеч по евтино 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Фев 2011, 0:36

Дам, викаш да не се правя на хитрата лисана.

Просто от любопитство какво животно е това с думи прости: заместител на ЕКУ с малко повече екстри. Примерно без да се пипа нищо по мотора си караш на бензин, и с едно копче примерно минаваш на "Н НО", демек водород. Щот подаването на искра при водорода както е сток ЕКУ-то може да обърне хода на буталото, препоръчва се и е задължително това да става няколко градуса след ГМТ. Но винаги има едно НО, т.е. втори датчик на коляновия вал, ми що - пак с въпросното копче и сток ЕКУ, просто се подава искрата след ГМТ, когато отчете датчика липсата на зъбите на колелото. Трети вариянт е друг ЕЕПРОМ в ЕКУ-то. Това са съжденията ми колеги, в този ред на мисли и страсти :smoke:

И кой ще се похвали, че кара на водород или няма такива ?

не ми казвайте, че е опасно, без това си возя бомба в багажника и не само аз

ентусиаст
Аватар

Re: Megasquirt - водород ?

Мнение от BABHOMED » 27 Фев 2011, 0:52

Е как след ГМТ !? това е много късно .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 27 Фев 2011, 1:10

Познавам човек, който познава човек :lol: който прави Megasquirt - мога да намеря телефон ако има желание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Фев 2011, 9:42

BABHOMED написа:Е как след ГМТ !? това е много късно .

Късно рано, водорода при окисляване отдела огромни количества енергия. Толкова големи че и бензина не може да се сравнява с него.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 27 Фев 2011, 10:10

не само това, ами и самия процес на възпламеняване (горене) протича много по-бързо.

С други думи, ако имаме аванс и по-скоро той се окаже прекалено голям има вероятност възпламеняването да се получи преди буталото да задмине ГМТ и тогава наистина ще тръгне на обратно и до тук с това двг :mhihi:

Затова Ники иска втори датчик на коляновия вал и друго управление.
При бензин управляваш време предварение, при водород управляваш време закъснение.

Ама с науката съм до тук :dunno:

Чел съм също и за едни водородни клетки... жалки опитити на самодейци... с електролиза извличат по една водородна клетка на определено време и я пускат с въздуха в смукателния колектор. Намалява разхода... Имам един герой преди време ме натискаше да му разработвам ресиверче за водорода - цяла нощ да си го събирал и на сутринта да кара едва ли не без пари :mhihi: ... отказах ... с водорода не се шегувам аз - ще объркам и ... най-много да ни пишат по вестниците :mhihi:

Та по темата, Ники сори, но нямам опит с това дето си се захванал :dunno:

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2011, 12:30

NikiNikolov написа: Просто от любопитство какво животно е това с думи прости: заместител на ЕКУ с малко повече екстри.

точно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 27 Фев 2011, 12:56

Ники а ти с какъв генератор за водород мислиш да деистваш?
И искаш да кажеш ,че си намерил генератор който да възпроизвежда толкова голям дебит водород?
Батсе притесняваш ме да не се взривиж?!?!?
Успех и умната!
BMW Service Team

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Фев 2011, 13:22

На първо време искам да направя заваръчен апарат с водород :confused:, братята руснаци продават такова животно в търговската си мрежа, от де знам не питайте - АЕЦ Белене :mhihi: , майко мила е това нещо, реже всичко и заварява всичко, ама абсолютно всичко което му се поднесе към горелката. Не вярвах изобщо, но го видях с очите си.

Ще направя някакъв малък генератор за заваръчна проба, ще бъде с компютърно захранване, и бла бла, разни схемни модулаций и пулсаций на напражението. Имам и една жигулга за тестове, поне за това става все още :mhihi: , там делкото ще върши супер работа.

Тука във форума в тунинг раздела има колега и писал разни работи, какво що, някви снимки е сложил, който искал да го търси и накрая в продава си има тема за продажба готови китове.

Топлата вода е открита и няма да я откривам отново, има достатъчно информация на всякакви езици. Цял форум за такива безплатни еко енергий съществува също.

Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 27 Фев 2011, 13:52

Тея форуми и аз бая ги почетох но за момента не видях голяма перспектива!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 27 Фев 2011, 14:09

Баща ми има водородна горелка ползва я зъботехника..Толкова мощен пламък не съм виждал не е по голям от 2 см а топи всичко..Голяма е колкото една кутия на комп налива се дестилирана вода и я разгражда на водород и кислород чрез елетролиза.
Последна промяна BABHOMED на 27 Фев 2011, 17:49, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Фев 2011, 17:23

Те за това става дума колега: зъботехника, ювелирство и т.н. разни пипкави занаятчета и за доста по големи машини също. Съвсем скоро ще се разбере дали ще заварявам тухли, е па хоросан няма ми трябва вече :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Фев 2011, 18:49

BABHOMED написа:Определено има в такъв случей че неможеш да си намериш оригиналния блок..Но така или иначе е доста мека електроника (можеш да програмираш всичко).

мека електроника :roll: ,какво е това понятие
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Следваща

Назад към E34