Възможно ли е рециклирането на части (дебитомер)
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Възможно ли е рециклирането на части (дебитомер)
Знам, че най- много ще ми се "зарадват" вносителите на части, после са майсторите, ама да питам все пак.
Възможно е в тази тема да се прочетат доста интересни мнения вследствие на коета малко дани намалеят разходите по ремонтите. Всеки ако сподели "болката" си, може да получи ценна информация.
И така, конкретното ми питане е, възможно ли е да се рециклира/ отремонтира остарелия дебитомер
а сега де? Очаквам вашите компетентни мнения, за което ви благодаря!

И така, конкретното ми питане е, възможно ли е да се рециклира/ отремонтира остарелия дебитомер

Последна промяна ktv на 19 Сеп 2010, 12:25, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Възможно ли е рециклирането на части
Ами след като прочетох това http://www.beemasport.com/remonti/maf_cleaning/ не виждам проблем да се рециклира стига да не е механично повредн..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

това там вътре е съпротивление, мериш какво съпротивлене дава един здрав дебитомер, и търсиш такова подобно, на дебитомера с жичка , самата жичка е това съпротивление , но е волфрамова и неможе да се запоява и тн. за това свързването и трябва да е чисто механично, аз пробвах да я вържа и работи, но колко време зависи от това колко здраво е свързана, тези с пластинките назнам как може да се заместят, но пак със съпротивление ще стане 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
E34Power написа:това там вътре е съпротивление, мериш какво съпротивлене дава един здрав дебитомер, и търсиш такова подобно, на дебитомера с жичка , самата жичка е това съпротивление , но е волфрамова и неможе да се запоява и тн. за това свързването и трябва да е чисто механично, аз пробвах да я вържа и работи, но колко време зависи от това колко здраво е свързана, тези с пластинките назнам как може да се заместят, но пак със съпротивление ще стане
Класиката в жанра е да се вземе от крушка и да се направи със същото съпротивление.
За капак на всичко е пробвано и работи

Е това с крушката е направо - ....Ако бях китаец щях да се затъркалям ( като пералнята от подписа ти ) от яд че не съм се сетил по-рано ....

ktv написа:Знам, че най- много ще ми се "зарадват" вносителите на части, после са майсторите, ама да питам все пак.Възможно е в тази тема да се прочетат доста интересни мнения вследствие на коета малко дани намалеят разходите по ремонтите. Всеки ако сподели "болката" си, може да получи ценна информация.
И така, конкретното ми питане е, възможно ли е да се рециклира/ отремонтира остарелия дебитомера сега де? Очаквам вашите компетентни мнения, за което ви благодаря!
колега, всичко е възможно...особено за дебитомера - отиваш, купуваш нов и вече си го рециклирал...другото са бош лаф приказки
- ktv
- оптимист-неверник
-
Та като си говорим за дебитомера, да споделя че в REAL OEM проверих такъв като за моята кола М50В25, без ванус и такъв за ванус, и ги дава под един номер. Моят обаче е с шест пина, а за вануса с четири. Абе в крайна сметка ванусов дебитомер става ли на двигател без в...с?
незнам , но спират крушките с жички и оставаме само с енергоспасяващи, аз за това се отказах от тоя вид дебитомери 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
A не може ли да се замени дебитомера с нещо друго?
В крайна сметка ако нов струва някаква безумна сума винаги можеш да си вземеш турбо кит и да надуеш на 0.5 атмосфери и да си с мап сензор
Кахърите за дебиторамера в този случай отпадат автоматично 

В крайна сметка ако нов струва някаква безумна сума винаги можеш да си вземеш турбо кит и да надуеш на 0.5 атмосфери и да си с мап сензор

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ktv
- оптимист-неверник
-
Днес пообиколих и установих следното: нов дебитомир в Ауто плюс /неоригинален/ струва от порядъка 400-450 лв; нов оригинален във Варна карс 850-900 лв; дебитомер от ванусов мотор не става за мотор без ванус, въпреки еднаквите номера по Риал оем. В крайна сметка си взех спрей за почистване на дебитомери на Лики моли и ми предстои да опитам почистване на моя "започнал да заспива" според майстора дебитомер. Някой ако има по-добра идея, да свирне. 

- ktv
- оптимист-неверник
-
Фимът продължава
Днес демонтирах дебитомера иму направих освежаване:
-сваляне и измиване на решеките на входа и изхода;
-почистване на карантиите със спрея на Лике Моли.
И по двете решетки имаше мръсотии, а след измиването светнаха като нови. Тази, която е на изхода е малко скъсана, но мисля това да не е толкова интересно. Важно е тази навхода да е изрядна.
Вътре, в цилиндъра на дебитомера има едно по-малко цилиндърче. В него пък има една пластина, централно разположена и една жичка, опъната под формата на буквата П. Тези две карантийки откъм изхода са лъскави, а откъм входа имат по-тъмен цвят, предполагам в резултат на дългогодишната работа и цапане през това време. Почистих ги със спрея и четчица докато са влажни много внимателно. Пластинката лъсна, но жичката остана тъмна. Слабият успех при последното се дължи навярно на спрея, защото според мен е недостатъчно ефективен. Решил съм да повторя процедурата с друг спрей, стига да го намеря: CRC Mass Air Flow Sensor Cleaner. Хамерикански
е и ако някой може да ми го намери, ще съм му благодарен. Във форума на Нисам писаха, че го има в Авто плюс, ама във Варна не са чували за него от фирмата.
За сега толкова. По-нататък ще има и снимки.

Днес демонтирах дебитомера иму направих освежаване:
-сваляне и измиване на решеките на входа и изхода;
-почистване на карантиите със спрея на Лике Моли.
И по двете решетки имаше мръсотии, а след измиването светнаха като нови. Тази, която е на изхода е малко скъсана, но мисля това да не е толкова интересно. Важно е тази навхода да е изрядна.
Вътре, в цилиндъра на дебитомера има едно по-малко цилиндърче. В него пък има една пластина, централно разположена и една жичка, опъната под формата на буквата П. Тези две карантийки откъм изхода са лъскави, а откъм входа имат по-тъмен цвят, предполагам в резултат на дългогодишната работа и цапане през това време. Почистих ги със спрея и четчица докато са влажни много внимателно. Пластинката лъсна, но жичката остана тъмна. Слабият успех при последното се дължи навярно на спрея, защото според мен е недостатъчно ефективен. Решил съм да повторя процедурата с друг спрей, стига да го намеря: CRC Mass Air Flow Sensor Cleaner. Хамерикански

За сега толкова. По-нататък ще има и снимки.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Re: Възможно ли е рециклирането на части (дебитомер)
Някаква промяна в поведението на колата след почистването има ли ?..
П.П. Как разбра че е за почистване какви аномалии даваше.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ktv
- оптимист-неверник
-
BABHOMED написа:Някаква промяна в поведението на колата след почистването има ли ?..
Няма никакви индикации, освен високия разход на градско.Него си го обяснявам донякъде с късите разстояния от два километра дето минавам /до работа и от работа на студен мотор/. На дълъг път ми дава около 9-9.5 литра на 100 при 120-160 км/ч при четири пасажера.
А иначе, нали съм пуснал колата за продажба, та при диагностика специалист ми каза, че дебитомерът вече "заспивал", щото не пускал достатъчно въздух към моторя. И те така...
Дали ще има разлика, тепърва ще гледам, но на пръв прочит си е същото. Ще гледам разходът сега какъв ще е, а при първа възможност ще третирам с другия спрей.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Прави ми странно впечатления по смиките които гледам на Други мотори М50Б25 ванос на всики други буксата на дебитомера се намира от другата страна на дебитомера (от към калника) а при мен буксата е от страната на двигателя..Да не би някой некокога да го е обърнал !?!?!? и има ли си стрелки това животно къде му е входа и изхода че да го видя .

- ktv
- оптимист-неверник
-
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2