Счупен контактен ключ
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Счупен контактен ключ
Колеги,имам следния проблем.Контактния ключ който е на запалването не ще да се завърти и колата не пали.Завърта толкова, колкото да отключа волана.Отвих гайката на кормилото но не иска да излезе от шлиците.Махнах кората под волана и до тук.Ако някой е минал през това нека сподели.Колата е Е34 м50 б20 92г.
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Счупен контактен ключ
Това ще помогне ли??? http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=201654
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
трябва да изкараш волана от шлиците, колега, трябва! оттам нататък започват другите "разглобии"
Благодаря колеги за отзивите.Тази седмица я почвам и ще видя до къде ще я докарам.Само че, щом отключвам волана,а по нататък не ще да завърти ключа значи ли че проблема е в потрона ,а не в конзолата?
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
колега, имах го абсолютно същия проблем - ключът завърташе точно милиметър след отключване на волана и спираше...и на мене ми беше любопитно и важно да разбера дали е конзолата или патрона, но като ги свалих изведнъж проблема изчезна
...доста се чудих, но накрая не посмях да използвам нито едното, нито другото. имах такова за части, от което свалих и двете и сега съм с друга конзола и с друг ключ на запалването. по-добре така, отколкото да сменя само конзолата и някъде пак да ме изиграе. намои познати, със същият проблем им казаха, че им е в конзоилата - изкривявал се лостът, който при завъртане се подава напред и завърта бакелитения контактор...или квото се казва там. иначе патронът се сваля лесно, ако се завърти до определено положение - мисля до първия контакт, тогава се напъхва парче тел /може от кламер или др/в малката дупчица, която е на периферията на металната пластина на челото на патрона...когато при това положениедупчицата съвпадне с др улей отвътре, телът влиза по-дълбоко, притиска едни зъбчета и патрона се измъква лесно за ключа и тела навън

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
колега на мен ми се беше случило подобно нещо няколко пъти,един ден се загледах в самия ключ и имаше много натрупана мръсотия,изчистих го и до сега не ми е правило тоя номер
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
колега, аз пък като поогледах ключа, ми се струва, че е доста позахабен...но може и да бъркам
друго, дотогава винаги имах един вързоп с ключове на една връзка, дет висяха заедно. чувал съм обаче, че не е добре за ключалката - от тежестта и люшкането се размествали зъбчетата вътре и се съмнявам, че може и от това да е било...
спомням си, че съм имал такъв проблем и с друга моя кола - фиат браво...и тпй нещо за.ба контактния, и при него бях "навързопил"10-15 ключа заедно, та...
друго, дотогава винаги имах един вързоп с ключове на една връзка, дет висяха заедно. чувал съм обаче, че не е добре за ключалката - от тежестта и люшкането се размествали зъбчетата вътре и се съмнявам, че може и от това да е било...
спомням си, че съм имал такъв проблем и с друга моя кола - фиат браво...и тпй нещо за.ба контактния, и при него бях "навързопил"10-15 ключа заедно, та...

- golov_bg
- ентусиаст
-
аз никога не държа толкова ключове на връската с ключа за автомобила,но докато не се захванеш да го разглобиш няма да разбереш от кво е
Имам един сервизен и два чисто нови ключа които не съм ползвал,ама и с тях не стана 

- golov_bg
- ентусиаст
-
значи щом не става и с тях сваляш ключалката
Колеги,проблема се реши.След патрона има ос (не знам как се казва,опашка или нещо друго)която задвижва заключващия механизъм и клемореда.Беше се отчупило парченце голямо към 6мм.и дебело 1мм.Така беше застанало че нито отключва напълно волана,за да се извади,нито завърта ключа,че да може да се освободи патрона и извади от конзолата.Много борба падна ,ама стана.Мерси колеги за съветите.
11 мнения
• Страница 1 от 1