умната диуза

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

умната диуза

Мнение от Динко... » 01 Апр 2008, 18:16

колеги помагаите.има ли ниакакъв вариант за лепене на гуменото уплатнение че капе нафта кораво.имаче диузата си работи ама цапа мотора че и в купето мирише.извиниавам се иначе ако сте писали по темата вече,аз не намирих ништо иначе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: умната диуза

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2008, 20:34

Динко... написа:колеги помагаите.има ли ниакакъв вариант за лепене на гуменото уплатнение че капе нафта кораво.имаче диузата си работи ама цапа мотора че и в купето мирише.извиниавам се иначе ако сте писали по темата вече,аз не намирих ништо иначе.

Колегите ,казват ,че се залива с епоксидна смола и готово. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 03 Апр 2008, 23:14

Динко... написа:колеги помагаите.има ли ниакакъв вариант за лепене на гуменото уплатнение че капе нафта кораво.имаче диузата си работи ама цапа мотора че и в купето мирише.извиниавам се иначе ако сте писали по темата вече,аз не намирих ништо иначе.
колега и на мен ми течеше тая дюза свалих я и ми я залепиха само за 5лв,ама ми казаха че не дават гаранция ама вече 2 месеца не тече :arrow: иначе се вади пластмасата от която излиза кабела залива с "течен метал"и се залепва пак за дюзата ама аз си я закарах да ми залепят защото ме беше страх да не счупя пласмаската,ако дюзата ти е наред при замерване с омметър трябва да покаже съпротивление от92до96 ома :arrow: така пише в аутодата :idea:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 04 Апр 2008, 12:04

zvetiko написа:

Колегите ,казват ,че се залива с епоксидна смола и готово. ;)
Пепи хубав подпис,остава само да го допълним с ''РЕМОНТ НА УМНА ДюЗА'' убезателно със снимков матертиал

Потребител
Аватар

Мнение от Динко... » 05 Апр 2008, 3:59

благодария за помоштта.мислия да пробвам, че иначе 420лв.аз ходих при един маистор за дюзата ама човека каза че триабва нова,а пак тои си се занимава само ремонт на дюза по принцип.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 05 Апр 2008, 20:22

Динко... написа:благодария за помоштта.мислия да пробвам, че иначе 420лв.аз ходих при един маистор за дюзата ама човека каза че триабва нова,а пак тои си се занимава само ремонт на дюза по принцип.
не ти трябва нова дюза мериш съпротивлението на твойта дюза и ако е в нормите само я залепваш :arrow: иначе и на мен първия път ми казаха че трябва да се смени :lol:

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Апр 2008, 17:04

Динко... написа:благодария за помоштта.мислия да пробвам, че иначе 420лв.аз ходих при един маистор за дюзата ама човека каза че триабва нова,а пак тои си се занимава само ремонт на дюза по принцип.
Колега единственото умно нещо в тази дюза е една намотка с две финни споики,когато светне лампа за дюза на таблото или е прекъснат кабела и ,или се е отпоил от намотката,другия проблем е те4а,които се полу4ава от разхерметизирането на бакелита.И в двата слу4ая се маха внимателно бакелита като много се внимава да не се засегне намотката(аз го разтопих с поялник),после се замерва съпротивлението -първо на кабела,ако няма на кабела се замерва на самата намотка(след махането на бакелита,тя се вижда,после дори се изважда при разглобяване на дюзата,дори се пренавива)така се разбира къде е прекъснала.После се залива с епоксидна смола,като се внимава да не отиде много на вътре смолата за да не блокира движението на намотката,не се пипа докато стегне хубаво смолата (едно денонощие)и дюзата е нова.Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Апр 2008, 18:15

ivan. написа:
Колега единственото умно нещо в тази дюза е една намотка с две финни споики,когато светне лампа за дюза на таблото или е прекъснат кабела и ,или се е отпоил от намотката,другия проблем е те4а,които се полу4ава от разхерметизирането на бакелита.И в двата слу4ая се маха внимателно бакелита като много се внимава да не се засегне намотката(аз го разтопих с поялник),после се замерва съпротивлението -първо на кабела,ако няма на кабела се замерва на самата намотка(след махането на бакелита,тя се вижда,после дори се изважда при разглобяване на дюзата,дори се пренавива)така се разбира къде е прекъснала.После се залива с епоксидна смола,като се внимава да не отиде много на вътре смолата за да не блокира движението на намотката,не се пипа докато стегне хубаво смолата (едно денонощие)и дюзата е нова.Успех
колега , браво за амбицията и знанията които имаш

Потребител
Аватар

Мнение от Динко... » 10 Апр 2008, 1:47

благодариа на ИВАН много исчерпателен отговор.дано да намереиа ниакои които да го направи.само оште едно вапросче.доколкото знам този мотор 525тдс бмв са го продали на опел има го в омегата.дюзата саштата ли е заштото е по ефтина с 100 кинта.мерси предварително

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Апр 2008, 10:48

Динко... написа:благодариа на ИВАН много исчерпателен отговор.дано да намереиа ниакои които да го направи.само оште едно вапросче.доколкото знам този мотор 525тдс бмв са го продали на опел има го в омегата.дюзата саштата ли е заштото е по ефтина с 100 кинта.мерси предварително
Същата е дюзата

Назад към E34