Ходова част-въпрос

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Ходова част-въпрос

Мнение от VesoPesa » 18 Юни 2011, 21:27

dokie написа:...
Що се касае до разкрачането ... колегата е прав... номер 2 от схемата и само комплект и като видиш каква разправия е по-добре хубави си вземи... дори и да не са от Дару то пак някакви Лемфьордери си боцни ... последно като гледах мисля някъде към 120лв излизаха 4-те тампона. Гумата се търка в зависимост от степента на разкрач, начина на каране и т.н....

Колега от къде ги взе тия Лемфьордери за садните носачи?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 18 Юни 2011, 23:33

VesoPesa написа:
dokie написа:...
Що се касае до разкрачането ... колегата е прав... номер 2 от схемата и само комплект и като видиш каква разправия е по-добре хубави си вземи... дори и да не са от Дару то пак някакви Лемфьордери си боцни ... последно като гледах мисля някъде към 120лв излизаха 4-те тампона. Гумата се търка в зависимост от степента на разкрач, начина на каране и т.н....

Колега от къде ги взе тия Лемфьордери за садните носачи?

Така и не ги купих, тъй като се оказа сериозния ми проблем в големите на моста... но иначе ги гледах в Ауто+, а реално от там си и взех тези за моста за нещо от сорта на 40-тина лв бройката пак на Лемфьордер... нямах никакви отстъпки реално там...
Като си взема нови гуми ако се наложи тогава ще сменям тампоните на самите носачи... засега си карам със съвсем леко разкрачена дясна гума... просто се съмнявам, че ще взема добри/оригинални... особено като гледам доста Х5-ци как са отворили като крака на кака на околовръстното :mhihi: тея 20-годишните повече доверие ми вдъхват...

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 8:13

Вчера ново 20...
Един разправя, че може и носача да се е позакривил.Ако е така оставям го така и тва е
Може да изкривиме и другия да е еднакво :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 19 Юни 2011, 10:20

kemakozeE36 написа:Вчера ново 20...
Един разправя, че може и носача да се е позакривил.Ако е така оставям го така и тва е

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
А яго питай как се закривя заден носач на е34 така че да отвори задницата :mhihi:
Аз със закривени носачи е34ки само със затворени задници съм виждал, пък не е като да не съм виждал :mhihi:

И вместо да се вкарваш в яката паника - беш към Маргел на ботевградско да ти измерят геометрията на задния мост и ако там излезе нещо тревожно тогава му мисли ;)

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 12:09

VesoPesa написа:
kemakozeE36 написа:Вчера ново 20...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
А яго питай как се закривя заден носач на е34 така че да отвори задницата :mhihi:
Аз със закривени носачи е34ки само със затворени задници съм виждал, пък не е като да не съм виждал :mhihi:

И вместо да се вкарваш в яката паника - беш към Маргел на ботевградско да ти измерят геометрията на задния мост и ако там излезе нещо тревожно тогава му мисли ;)

Къде точно на ботевградско се намира и колко ще ме одерат горе-долу
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 19 Юни 2011, 12:31

И то има в продава цели задни мостове за по 130-ина лева, та дори и да е прав пак не е болка за умиране... но както и колегата по-горе каза... едва ли е прав... след красивия бордюр и строшена джанта на носача му няма нищо... говоря за своята кола... може би ако бях ударил от към разкрачената страна сега нямаше да е разкрачена :mhihi: ... но наистина да се разкрачи от носача :shock:

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 14:58

Не то е лесно , почвам на принципа "купувай и прави докато не се оправи" ма по-лесно е да знам какво е и да не се занимавам с глупости сменям каквото е за смяна, отивам на реглаж и ако се оправи оправи ако не ще карам така и като ме питат пак що е разчекната ще кажа че возя трупове в багажника и ако още някой ме пита ще се разкрачи още повече :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: BMX

Мнение от ehot » 19 Юни 2011, 15:33

найстина тези задни носачи на е34 нямат кривене :mhihi: и аз влизах с вратите и последва джаната и плуоска се беше отворила като консерва но нищо друго нямаше :)
Изображение

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 16:06

ehot написа:найстина тези задни носачи на е34 нямат кривене :mhihi: и аз влизах с вратите и последва джаната и плуоска се беше отворила като консерва но нищо друго нямаше :)

Човече, тва един голфаджия взе да ми разправя приказки от 1001 нощ мани щото в сервиз бил работел и знаел всичко, значи смятай ако отида в произволно избран от мене сервиз дали няма да попадна на същия индивид дето да знае всичко. Тва разправям сега ще взема 2 пружини, 2 тампона на носачите, големите тампони на моста, черешките, и тия биалетки на щангата че те са много зле само като ги видях и ми стана лошо.Надявам се да ми стигнат парите за всичко, че нямам само кола на главата и други разходи ме натискат, ако не тоя месец малко, другия още малко и така до края на света :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 19 Юни 2011, 16:54

Значи, Маргел-а е точно срещу караулката на разклона за Кремиковци, няма как да не го намериш ;)

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 17:52

VesoPesa написа:Значи, Маргел-а е точно срещу караулката на разклона за Кремиковци, няма как да не го намериш ;)

:yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 19 Юни 2011, 21:19

Стават и от жигули комби бе, братле :D :D :D :D :yes:
Последна промяна Stoqnov_ на 19 Юни 2011, 23:29, променена общо 2 пъти
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 19 Юни 2011, 21:42

pepitoooooooooo написа:Земи ги смени тия пружини , стига кара хората да пиша, мастилото е кът :D :D :D :D

е като се свърши мастилото с кръв :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 19 Юни 2011, 23:25

Намери си 7-цови или някакви там по-дебели като мен ... да видиш как се оправя стойката на колата и как можеш натовари 3 говеда отзад с минимално клякане :mhihi: че иначе тея дето ги продават като нови не зная колко са читави :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: BMX

Мнение от ehot » 20 Юни 2011, 7:45

dokie написа:Намери си 7-цови или някакви там по-дебели като мен ... да видиш как се оправя стойката на колата и как можеш натовари 3 говеда отзад с минимално клякане :mhihi: че иначе тея дето ги продават като нови не зная колко са читави :confused:

нестава ли по висока като сложиш от е32 ? Иначе вариянта за по твърдо е някакви спортни не са кой знае колко скъпи .
Изображение

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..

ПредишнаСледваща

Назад към E34