Проблем със светлините за заден ход
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със светлините за заден ход
Привет!
Имам проблем със светлините за заден ход. Мислех, че се дължи на откачения датчик за задна скорост на скоростната кутия, но онзи ден оправях разни работи по окачването и момчето от сервиза каза, че наистина били откачени и ги закачи, но промяна няма. Проверих крушките, проверих и бушона, но всичко изглежда здраво.
Въпроса ми е - понеже кабелите на този датчик бяха два - има ли възможност момчето да им е разменило местата и затова светлините да продължават да не функционират, или проблема е някъде другаде? Освен светлините за заден ход не светят и задните фарове за мъгла - отново крушките са здрави, както и бушона
Някакви идеи?
Имам проблем със светлините за заден ход. Мислех, че се дължи на откачения датчик за задна скорост на скоростната кутия, но онзи ден оправях разни работи по окачването и момчето от сервиза каза, че наистина били откачени и ги закачи, но промяна няма. Проверих крушките, проверих и бушона, но всичко изглежда здраво.
Въпроса ми е - понеже кабелите на този датчик бяха два - има ли възможност момчето да им е разменило местата и затова светлините да продължават да не функционират, или проблема е някъде другаде? Освен светлините за заден ход не светят и задните фарове за мъгла - отново крушките са здрави, както и бушона

Някакви идеи?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Проблем със светлините за заден ход
_65536_kb_sec_ написа:А проверявал ли си снопа на багажника на какво дередже е ?
Има ли конкретно критично място, където да гледам?
За да проверя дали крушките са наред откачих 4 щипки на долния край на кората, която ги покрива, но не съм я свалял цялата - предполагам трябва напълно да я откача, за да проверя въпросния сноп?
Друго да питам - има ли някакви предпазители и вериги под задната седалка, понеже там имам един цокъл за предпазители, който е за смяна, тъй като цоклите на 2 предпазителя са стопени заедно с предпазителите в тях

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Там където се сгъва кабелния сноп е слабото място.
А вариант да са разменени двата кабела на датчика на скоростната кутия?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
manos написа:_65536_kb_sec_ написа:Там където се сгъва кабелния сноп е слабото място.
А вариант да са разменени двата кабела на датчика на скоростната кутия?
Все тая е, то е като ключе, така че и в двата варианта работи.
Да не говорим че не може да се обърка

А относно това дали проблема може да е под задната седалка и модулите и предпазителите там?
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
manos написа:А относно това дали проблема може да е под задната седалка и модулите и предпазителите там?
не търси там проблема
ако ти работят огледалата (имам впредвид да се движат на контакт)значи проблема ти е както каза колегата в кабелите на багажника(снопа който върви по лявата панта) ....има пластмасовова част която ги закрива ,махни я и ги провери
Успех
Инсталацията е горяла преди и понеже е подменяна (поне част от нея) нямам кабели за управление на огледалата (така че незнам дали въртят при контакт), но ще пробвам снопа на капака на багажника 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ако си почистил контакта който прави датчика и буксата с кабелите, то има още една букса за чистене, бяла намира се под скоростния лост 

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Не изключвай и варианта да не е в ред самия превключвател на скоростната кутия. При мен един ден спряха да светят светлините на заден ход. Всичко по кабелите беше ок. Купих нов превключвател и като свалих стария се оказа, че палеца които се движи от лостовете в кутията е с 2-3мм по-къс. Явно се беше изтрил или пружинката вътре беше дала фира. Както и да е, след смяната на превключвателя всичко заработи.
Къде по-точно се намира въпросния превключвател и как да достигна до него?
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Номер 15 от схемата е:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ing_parts/
Виж си за твоята кола и скоростна кутия кой точно е датчика.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ing_parts/
Виж си за твоята кола и скоростна кутия кой точно е датчика.
Така като гледам от схемата (а и от тази, която е за моята скоростна кутия) до този превключвател се достига само отдолу. Понеже колегата ///peter спомена за някаква бяла букса под скоростния лост, която разбрах, че се намира под скоростния лост, но като махнах плоскостта на барчето отдолу нищо не видях 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ако машнеш и дунапрена да остане по мокет ще видиш 1 кабел идващ/отиващ под колата около скоростния лост, като го намериш e с бяла букса, откачаш я и този кабел който отива към таблото го даваш на късо, даваш на контакт и ламбите трябва да светят, ако не светят звънкаш кабели с мултицета. 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2