двете предни бомбета изглеждат различно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34 2.5i
Мечтае да кара: на ALF космическия кораб

двете предни бомбета изглеждат различно

Мнение от bu4komobil_kks » 13 Яну 2011, 2:45

имам следния проблем,колата ми лопа доста здраво отпред отляво(със сигурност е амортисьор или нещо по макферсона),но се оказа че това е най-малкия ми проблем:2та ботуша изглеждат съвсем различно.
левия
Изображение
десния
Изображение
кажете кой е верния :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: двете предни бомбета изглеждат различно

Мнение от NikiNikolov » 13 Яну 2011, 10:13

Левия, но този десния с тази ламаринка е за задницата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 13 Яну 2011, 11:36

NikiNikolov написа:Левия, но този десния с тази ламаринка е за задницата
Не е за задницата. Точно си е за предницата но е големият тампон за амортисьора с дебелият стержин който го слагат на 2.5 и нагоре.
На колегата ще кажа само че май някой неандерталец преди тебе е сложил различни амортисьор. Квот е имал според мен и затова и тампоните са различни :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 13 Яну 2011, 11:53

и двата са оригинални и двата вида се монтират,въпроса вече е какъв ти е амортисьора!Има два вида с по-тънкото стебло(първият на снимката)тампона за него струва 30лв,втория тип са с големия лагер и самия тампон няма нищо общо с този от първата снимка(стеблото на амортисьора е по дебело)цена на тампона за единична бройка в най-добрия случай 150лв!Така че нз от колко години я имаш колата но със сигурност е била с голямия тампон и явно се е скъсал та по евтино са сменили амортисьора и тампона с по-евтиния...тия работи ги пиша от личен опит,защото аз бера дертове с тея тампони...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 13 Яну 2011, 11:54

И моята кола е с този тампон.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bu4komobil_kks » 13 Яну 2011, 12:40

колата я имам от 1 година,не съм правил нищо по окачването засега.явно обемът на двигателя има значение за тези тампони моят е 2,5i

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Яну 2011, 17:07

bu4komobil_kks написа:колата я имам от 1 година,не съм правил нищо по окачването засега.явно обемът на двигателя има значение за тези тампони моят е 2,5i

С тия амортисьори и пружини бозата е толко ферментирала, че от една глътка дрегера ще покаже 25 промила :banghead:

Иначе дай да започнем от начало:
1. Коя година ти е колата?
2. Точно кой мотор е?
3. Най-добре дай вин :!:
4. Лопането може да не е от амотрисьор :idea:
5. Аман от шофери и майстори... :ranting:

Ако искаш вин-а може и на лично да ми го дадеш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 13 Яну 2011, 19:48

slavianko написа:
NikiNikolov написа:Левия, но този десния с тази ламаринка е за задницата
Не е за задницата. Точно си е за предницата но е големият тампон за амортисьора с дебелият стержин който го слагат на 2.5 и нагоре.
На колегата ще кажа само че май някой неандерталец преди тебе е сложил различни амортисьор. Квот е имал според мен и затова и тампоните са различни :mhihi: :mhihi:

+ 1 :yes:
и не се вълнувай ,какъв ти трябва слагай два големи тампона с амортесьори за тях

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 13 Яну 2011, 21:50

VesoPesa написа:
bu4komobil_kks написа:колата я имам от 1 година,не съм правил нищо по окачването засега.явно обемът на двигателя има значение за тези тампони моят е 2,5i

С тия амортисьори и пружини бозата е толко ферментирала, че от една глътка дрегера ще покаже 25 промила :banghead:

Иначе дай да започнем от начало:
1. Коя година ти е колата?
2. Точно кой мотор е?
3. Най-добре дай вин :!:
4. Лопането може да не е от амотрисьор :idea:
5. Аман от шофери и майстори... :ranting:

Ако искаш вин-а може и на лично да ми го дадеш ;)
Братле няма смисъл да му искаш данни за колата. Кво значение има коя година е и къв вин е и къв мотор като в момента колата е с два различни амортисьора и същевременно и с два различни тампона. И каквито и с каквито и да е била фабрично вече е без значение понеже някой пишман майстор както си написал ти вече я е осрал. Все едно е и с какъв мотор, какъв вин и коя година е една Е34-ка защото можеш да сложиш и единият и другият тампон + амортисьора към него. Та в тоя ред на мисли момчето нека си разкачи всичко отляво където му тропа и да останови проблема и тогава да реши с кой от двата вида амортисьори и тампони да си остане.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 13 Яну 2011, 22:34

Ако със сигурност има изпуснал амортисьор, и/или лопането е от него, най-разумното решение е два нови тампона (от "малките", евтините, разбира се :-) + два нови амортисьора. Ако колегата смята да кара колата следващите няколко години, де. Ако не, БГ варианти бол - даже някой вече ги е почнал по колата...

Потребител
Аватар

Мнение от bu4komobil_kks » 14 Яну 2011, 1:59

благодаря ви за отзивчивостта(колата наистина е зле поддържана на реални километри е но :no: :no: :no: повдигачите как чукаха като я взех малеее)та в контекста не съм вече сигурен дали и 2та варианта са правилно сглобени :kuku: в събот ще разглобя лявата страна и ще пиша.ако някой може да ми помогне със схемичка на окачването...колата е 89г. с обем на двигателя 2.5 с мощност ч70к.с простете за невежеството но съм нов и незнам кода на двигателя.но VIN е:WBAHC110604233904

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 29 Май 2011, 13:38

Колеги,знам че темата е стара,но днес като разглобих колата(след лек инцидент)забелязах че и при мен тампоните на макферсона са различни.Ако някои може да ми каже за 520 93-та г какъв трябва да е да сподели ;) А я разглобявам защото преди няколко дена за да избегна птп с един простак минаващ на червено обърсах един бордюр и отнесох борда на джантата,но не това е проблема.Оправих си джантата и я дадох за реглаж(сходимост).От сервиза ми казаха че има криво по окачването и не могат да го направят :confused: Днес я разглобих на части но носачите са прави :roll: Според вас може ли да е амортисьора....?Къде другаде да търся :conf: Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Май 2011, 13:53

fox1981 написа:Колеги,знам че темата е стара,но днес като разглобих колата(след лек инцидент)забелязах че и при мен тампоните на макферсона са различни.Ако някои може да ми каже за 520 93-та г какъв трябва да е да сподели ;) А я разглобявам защото преди няколко дена за да избегна птп с един простак минаващ на червено обърсах един бордюр и отнесох борда на джантата,но не това е проблема.Оправих си джантата и я дадох за реглаж(сходимост).От сервиза ми казаха че има криво по окачването и не могат да го направят :confused: Днес я разглобих на части но носачите са прави :roll: Според вас може ли да е амортисьора....?Къде другаде да търся :conf: Поздрави

Както каза Славянко - големия тампон е за големите мотори (над 2.5 24В), а малкия за малките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 29 Май 2011, 16:00

Да бе то си пише :oops: на бързо я прегледах ;)Значи от страната на удара е този Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Май 2011, 16:22

518 i 520 са с малкия тампон без ламарината. Всичко де е произведено след това е с голям тампон. Изключение правят М техник тампоните които са с изместен център и са още по скъпи. golov_bg е с тампоните с изместеният център за това са 150лв и само оригинални можеш да ги намериш.

Поздрави и си сложи правилните тампони и амортесьори за да не се пребиеш някъде.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34