Табло с чек на ТДС?
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Табло с чек на ТДС?
Възможно ли е да се замени на тдс таблото с уредите(мисля на всички тдс-и е без чек) с бензиново със чек? Не или е много близко до невъзможното? Колата е 93г, с обц
Последна промяна kosa4a на 08 Юни 2010, 21:06, променена общо 2 пъти
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Табло с чек на ТДС ?
СТава. Колега тук във форума го е правил.
мерси! предполагам че задачата е с повишена трудност и разясняването и ще бъде от полза не само за мен .
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
kosa4a написа:мерси! предполагам че задачата е с повишена трудност и разясняването и ще бъде от полза не само за мен .
Само да спомена- трябва ти таблото с буксите барабар и кабелите се пререждат(поне това си спомням)!
Но дали ще проработи самия чек на таблото?!?!
BMW Service Team
IAV написа:Само да спомена- трябва ти таблото с буксите барабар и кабелите се пререждат(поне това си спомням)!
Но дали ще проработи самия чек на таблото?!?!

Първо да подчертая че трансплантацията е успешна само ако твоето оригинално табло е било с електронният брояч за изминатите километри. Ако е с въртящите се цифри като на старите водомери НЕ СТАВА. колегата с мадамата от аватара знае това най добре.
(от него я имам информацията и му се извинявам че го бях подвел)
viewtopic.php?f=7&t=195850
При тдс-а обортомера ще показва грешни стойности с бензиновото табло!!!!
Трябват ти таблото, буксите за него общо четири на брой с кабелите от тях с дължина около 20 см.
Режеш твоите две оригинални букси и на тяхно място снаждаш кабел по кабел, цвят по цвят кабелите от инсталацията на колата към четирите букси. Всички идващи от колата с ги има на буксите от донора. някои от тях бяха с различно сечение, но въпреки това са същите. Когато вържеш всички еднакви по цветове кабели ще ти останат мисля че бяха осем кабела.
Палиш колата и трябва да ти работят всички уреди които са работили до сега. Температура, гориво, километри и обороти.
Три от останалите кабели ги връзваш към борд компа този който е до касетофона по следния на4ин към таблото.
номер 23 бяла букса на таблото към номер 14 от буксата на борд компа.
номер 23 бежава букса на таблото към номер 15 от буксата на борд компа.
номер 3 бежава букса на таблото към номер 2 от буксата на борд компа.
След връзването на тези три кабела на големият дисплей на таблото вече трябва да ти излизат Час, дата, среден разход 1, среден разход 2, гориво за оставащи километри и другите данни от борд компа.
жълто 4ервен на борда е за управление към маса.
След това ти остават четири кабела те са за LKM и CCM
IAV написа:Но дали ще проработи самия чек на таблото?!?!
Ако си набавиш
LKM

с релетата към него и ги навържеш към инсталацията ще работи.
Проблема ще е с CCM

Трябва да набавиш и много датчици
- този за нивото на течността за чистачките както и казанчето
- този за нивото на охладителната течност както и водният радиатор
- този за нивото на маслото в мотора
има и други сигурно но не се сещам за тях.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Мисля и кабели до вратите трябва да се пуснат, както и за крушките.
А на самото табло могат да му се сменят рисунките на показателите и да си стане като за тдс. Вече сериозно се замислям за смяна на таблото с такова от е32. Единственото което ме спира е това, че за да тръгне всичко ще трябва да се разглоби половината кола и да се прокарат нови жици. Иначе датчици бол
А на самото табло могат да му се сменят рисунките на показателите и да си стане като за тдс. Вече сериозно се замислям за смяна на таблото с такова от е32. Единственото което ме спира е това, че за да тръгне всичко ще трябва да се разглоби половината кола и да се прокарат нови жици. Иначе датчици бол

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
между другото съм забравих да отбележа че бенз.табло е от е32,колата от която взимам таблото е на разположение за нужните части ,стига да ги има.ЛК модула каква функция изпълнява? към ЦЦмодула се навързват всички датчици за ниво на течности ит.н. нали така?
а,тишо,за умата дюза,за подгревните свещи едва ли има обособен сигнал на дисплея,изобщо да кажеш кой известия няма начин да бъдат показани,(дюза, свещи ...),за проблем в автоматика ще сигнализира ли,разбира се при положение че всички датчици са вързани.
всъщност основния ми въпрос е каква е разликата на таблото с чек и самодиагностиката на динозаб(много се изненадах и на тази екстра)с лампата на дюзата, като предоставена информация. ако самодиагностиката отчита същите повреди и известия за мен е по лесно да изгуба малко време в дешифрирането на морз
,отколкото да преоборудвам цялата кола с датчици .
а,тишо,за умата дюза,за подгревните свещи едва ли има обособен сигнал на дисплея,изобщо да кажеш кой известия няма начин да бъдат показани,(дюза, свещи ...),за проблем в автоматика ще сигнализира ли,разбира се при положение че всички датчици са вързани.
всъщност основния ми въпрос е каква е разликата на таблото с чек и самодиагностиката на динозаб(много се изненадах и на тази екстра)с лампата на дюзата, като предоставена информация. ако самодиагностиката отчита същите повреди и известия за мен е по лесно да изгуба малко време в дешифрирането на морз

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re:
kosa4a написа:ами че то имало тдс с чеккрай на въпросителните ) благодаря ви.

tisho_ написа:...При тдс-а оборотомера ще показва грешни стойности с бензиновото табло!!!!
Колега при това положение не става ли да се смени оборотомера от едното на другото табло би трябвало да стане гимнастиката и да показва верни стойности

Последна промяна dinozab на 09 Юни 2010, 10:38, променена общо 1 път
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Табло с чек на ТДС?
Май се сменя самата картинка на оборотомера и скоростомера.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- IAV
- младши ентусиаст
-
по скоро варианта на dinozab- самите уреди е елементарно да се сменят и би трябвало да стане!
BMW Service Team
казаха ми за един тдс,ще разпитам и ще пиша,щом казвате че нема може да се окаже че и той е правен..
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Остава другия проблем как ще светнат лампата за подгряване и на DDE (дюзата) като таблата с чек нямат такива просто 

- IAV
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Остава другия проблем как ще светнат лампата за подгряване и на DDE (дюзата) като таблата с чек нямат такива просто
Е как по български с импровизации!

BMW Service Team
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2