стъпково моторче М50В20 - демонтаж?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
стъпково моторче М50В20 - демонтаж?
Не можах да намеря тема по този въпрос, затова ако някой е наясно как това става най - безболезнено, моля да сподели

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: стъпково моторче М50В20 - демонтаж?
bUmeR2 написа:Не можах да намеря тема по този въпрос, затова ако някой е наясно как това става най - безболезнено, моля да сподели![]()
вадят са два мъркуча и една букса

за кво безболезнено приказваш се едно ша цепиш моторетката

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
аз като почиствах моето махнах въздушния филтър заедно с кутията му, дебитомера и "Г" образния гофриран маркуч, че да ми се отвори малко повече място за работа иначе е голяма теснотия да бъркаш изпод колекторите за да го извадиш.
но ти ако искаш може да пробваш и с по-малко разглабяне...
иначе моторчето е мушнато в един гумен пръстен който го държи чрез една скоба за блока на двигателя.
към него има закачени 2 маркуча и една букса.
демонтирането на моторчето е лесно - трудно е докато стигнеш до него...
дано да съм ти бил полезен
но ти ако искаш може да пробваш и с по-малко разглабяне...
иначе моторчето е мушнато в един гумен пръстен който го държи чрез една скоба за блока на двигателя.
към него има закачени 2 маркуча и една букса.
демонтирането на моторчето е лесно - трудно е докато стигнеш до него...

дано да съм ти бил полезен

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ще ползвам тази тема, за да не пускам нова.
Кажете как да разбера дали работи нормално това дяволче? Имам съмнения че то ми създава всичките главоболия. Мога ли да го замеря някак? Чистих го с бензин преди месец и от тогава имам ядове
Кажете как да разбера дали работи нормално това дяволче? Имам съмнения че то ми създава всичките главоболия. Мога ли да го замеря някак? Чистих го с бензин преди месец и от тогава имам ядове

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Хора , нека някой да обясни как точно се чисти стъпковия мотор ?!
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Преди време аз пуснах тема "как се вади" това моторче и ми беше доста добре обяснено, особено от колегата dj_ennsy_1. Дори си спомням, че се обиди малко дето се съмнявах в "норматива" му за сваляне ...
... но сега не си спомням точно името на темата
По другия въпрос:
Има два основни начина на чистене, които за съжаление са взаимно изключващи се
1. ВД40 - отстранява натрупаните налепи доста успешно, но остава зоната доста мазна от самото ВД40, а това не е добре за формирането на гориво-въздушната смес. От друга страна мазният филм, които оставя ВД40 способства за по-лесното движение на клапичката.
2. Спрей за карбуратори и дроселни клапи - безупречно отсранява всичко излишно от клапата и оставя идеална суха среда. Е, точно дали трябва да е идеално суха среда е спорният момент
Поздрави,
Д
Аз, лично го почистих с ВД40. Това имах тогава, това сложих. Работи. Но дали свърших правилно работата
Сега имам и спрей за карбуратори и дроселни клапи. Изчистих си дроселната клапа перфектно. Светна като нова, но на моторчето не съм пробвал
Преди време аз пуснах тема "как се вади" това моторче и ми беше доста добре обяснено, особено от колегата dj_ennsy_1. Дори си спомням, че се обиди малко дето се съмнявах в "норматива" му за сваляне ...

По другия въпрос:
Има два основни начина на чистене, които за съжаление са взаимно изключващи се

1. ВД40 - отстранява натрупаните налепи доста успешно, но остава зоната доста мазна от самото ВД40, а това не е добре за формирането на гориво-въздушната смес. От друга страна мазният филм, които оставя ВД40 способства за по-лесното движение на клапичката.
2. Спрей за карбуратори и дроселни клапи - безупречно отсранява всичко излишно от клапата и оставя идеална суха среда. Е, точно дали трябва да е идеално суха среда е спорният момент

Поздрави,
Д
Аз, лично го почистих с ВД40. Това имах тогава, това сложих. Работи. Но дали свърших правилно работата

Сега имам и спрей за карбуратори и дроселни клапи. Изчистих си дроселната клапа перфектно. Светна като нова, но на моторчето не съм пробвал

7 мнения
• Страница 1 от 1