Размисли за скоростни кутии.
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Размисли за скоростни кутии.
Здравейте. Тормозя се тук по един въпрос - кои кутии(ръчка) могат да се монтират на ТДС-а? И като предавателни числа да са възможно най-близо до автомата на ЗФ - 5хп18 (1gear 3.66; 2gear 2.00; 3gear 1.41; 4gear 1; 5gear 0.74). Или поне последната да е понижаваща. За сега с последна понижаваща намерих само Гетраг 260. Подходяща ли е за печката? Някакви други предложения?
Последна промяна rottweiler на 31 Юли 2011, 13:09, променена общо 1 път

- BMW/E21 Varna
- Потребител
-
- Кара: Е30/325I, E24/650
- Мечтае да кара: в българия,по хубави пътища!
- Детайли за колата: E30 M50B25 ,E24 S62B50,
Re: Размисли за скоростни кутии.
Здравеи колега,съжелявам за "офф",но можеш ли да ми кажеш от каде намери
информация за предавателните числа на автомата , че не мога да намеря за моета
ZF5HP30 na M60.. благодаря предварително
информация за предавателните числа на автомата , че не мога да намеря за моета
ZF5HP30 na M60.. благодаря предварително

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Най-обикновенна ръчка от ранен ТДС мисля ще ти свърши работа
Там 5-та беше 0.8х, ако не ме лъже паметта

Там 5-та беше 0.8х, ако не ме лъже паметта

- rottweiler
- ентусиаст
-
ако се сещаш кой модел е кутията на раните тдс? няколко думи за Гетраг 260? Според гугал се е слагала на 525ТД. Ще има ли усложнения да се сложи на ТДС?

- rottweiler
- ентусиаст
-
малко да префасонирам въпроса - на тдс може ли да се сложи кутия от 524ТД?

По принцип може, но дефакто не, защото двата двигателя са монтирани под различен ъгъл в коша (разликата е около 10 градуса) и кутията ще стои завъртяна, респективно трябва да преправяш тампоните и/или конзолата на кутията, както и лоста ако искаш да стои като другия.
П.П. Да ти отговоря и на въпроса от първото мнение - най-близки до тези числа е Гетраг 260/5 от 525 М50, ранните. Тя може да се монтира на М51.
Само едно уточнение да направя - не съм сигурен дали М51 се монтира под същия наклон в коша, както бензиновия М50. Ако е така - всичко което писах е така, ако наклона е друг - написаното не е вярно.
П.П.2 Ако сложиш Гетраг 260/5 мисля, че няма да има усложнения - кардан от нормален ТДС с ръчни скорости ще стане, инак самата кутия с диф 2,65 по мое мнение не е особено подходяща - прекалено "дълги" ще бъдат предавките...
П.П. Да ти отговоря и на въпроса от първото мнение - най-близки до тези числа е Гетраг 260/5 от 525 М50, ранните. Тя може да се монтира на М51.
Само едно уточнение да направя - не съм сигурен дали М51 се монтира под същия наклон в коша, както бензиновия М50. Ако е така - всичко което писах е така, ако наклона е друг - написаното не е вярно.
П.П.2 Ако сложиш Гетраг 260/5 мисля, че няма да има усложнения - кардан от нормален ТДС с ръчни скорости ще стане, инак самата кутия с диф 2,65 по мое мнение не е особено подходяща - прекалено "дълги" ще бъдат предавките...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Postman написа:...
Проблема с градусите се решава с магаре от ТД скорости(магарето на самите скорости)

Не е гаранция че ранно м50 ще е с Гетраг 260/5, при мен са 2 такива със ЗФ като на късна 20-ка м50

Камбаната като е фабрично отлята с 10 градуса разлика бих искал да видя как магарето от ТД ще я изправи в М51, но не пречи да се пробва де 
Гаранция има само като видиш на отливката да пише 260/5. Аз моята сегашна кутия (260/5) я взех от ранна 525 (06.90) без ванос и затова го написах.

Гаранция има само като видиш на отливката да пише 260/5. Аз моята сегашна кутия (260/5) я взех от ранна 525 (06.90) без ванос и затова го написах.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
За камбаната си много прав, не се бях замислил, въпреки че все си мислех че са различни
Колкото до гетрага и зф-а от м50... абсолютна мешавица е

Колкото до гетрага и зф-а от м50... абсолютна мешавица е

- rottweiler
- ентусиаст
-
Благодаря Ви за дискусията. Изглежда няма да е толкова бързо и лесно както си мислех. Все повече скланям да заложа на по-сигурния вариант да сложа скорости от тдс и да мирясам най-накрая. Поне няма да има "дали" или "ако".

- rottweiler
- ентусиаст
-
малко да поразбутам темата - ех ако имаше гарнитурки между кутията и двигателя всичко щеше да е много по лесно. Но сега ще сравнявам по снимки.
Оригинална тдс-ова:
Гетраг-а:

Като гледам имат разлики, отделно че дупката за помпата на гетрага е много по малка. А и остава въпроса с съеденителя и двумасовия маховик
Оригинална тдс-ова:

Гетраг-а:

Като гледам имат разлики, отделно че дупката за помпата на гетрага е много по малка. А и остава въпроса с съеденителя и двумасовия маховик

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Ако не бъркам ставаше от м50 маховик и за а не береш ядове вземи плътн маховик не двумасов!
BMW Service Team
- rottweiler
- ентусиаст
-
всичко ще е от 1 кола донор. сваля се и се слага. надявам се скоро да се отърва от мудния и тромав автомат и да се похваля 

13 мнения
• Страница 1 от 1