Вода в краката на шофьора

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 323I
Мечтае да кара: BMW E30 s50b32

Вода в краката на шофьора

Мнение от JoHNyB » 18 Мар 2012, 0:59

Колеги знам, че има и друга тема относно този въпрос, но проверих всичко що беше писано.за втора година в моите крака се пълни здраво с вода, ама много вода, под мокета гъбата е подгизнала.Днес надигнах мокета почти до тунела да видя от какво може да е за да се уверя дали няма дупка на дюшемето.Но е в идеално здраве- ръждичка няма даже.Също установих че зад педалите е сухо от страната на тунела около парното също е сухо.Споменаха ми да си проверя уплътнението на предното стъкло и махнах кората на колонката за да проверя но от там нищо не видях общо взето,пък и уплътнението си е легнало идеално.Наливах и вода през шибедаха и гледах дали ще се намокри отнякъде вътре, но нищо - изтича си се безпроблемно през тръбичката.Проверих и под чистачките - отсега където е моторчето за тях дали няма нещо запушено, но и тези тръбички са отпушени.Излях 2 туби вода там и нищо не текна в купето.Нз само за средната част-точно под това моторче, но ми казаха че при положение че са ми отпушени отворите за водата не може да тече от частта където е моторчето.Вече без идеи останах...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Re: Вода в краката на шофьора

Мнение от brankovv » 18 Мар 2012, 1:38

без да чета какво си написал освен заглавието ще те попитам, случайно да губиш антифриз ? ако да - клапак парно пиши 1 лично имам ще ти дам един ;)

П.П. стана ми интересно и изчетох всичко :D ако не ти тече от парното според мен или имаш дупка някъде от доло или някой ти е направил магия :mhihi:

Свали мокета и виж :) 10 мин работа е :Р
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 18 Мар 2012, 7:16

сваляш мокета пускаш маркуча и дебниш :mhihi: другия варянт на които не ми се вярва... някаде да имаш дупка от ръжда и в тея дъждовни месеци гумата да ти пълни от някаде колата.От десния край мокро ли е?без сваляне на мокета няма да минеш и без това ше трябва да го сушиш :)
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 18 Мар 2012, 9:06

Значи дупки по дюшемето няма.Аз вчера го дигах мокета.И аз също се съмнявах да тече от парното, но първо мокета от нея страна по високото/откъдето би се стичал антифриза е сух и другото, което е водата в краката ми наистина е много и не е мазна като антифриза.Иначе да, колата ми губи вода, но това е защото радиатора ми прокапва/поне така мисля/.Между дрогото колата лятото изсъхва, след като я изцедя разбира се :D, но нали парното е свързано постоянно.То потази логика според мен трябваше целогодишно да се пълни вътре а не само зимата...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 18 Мар 2012, 9:08

Btw може ли тапите да правят тоя ташак.Изглеждаха в добро здраве, самоо едната която е на малко по високо зад педалите беше ръждива/като я гледах даже май не е като другите а е метална, не пластмасова...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 18 Мар 2012, 19:53

извади мокета ,хем да го изпереш навън че 30 години се е събирала гняс,после го мятай някъде да изсъхне...
през тва време слагай седалката и газ през локвите и гледай,после с маркуча отвсякъде и пак гледай..
така с надигане леко на единия край на мокета нищо няма да разбереш,то от де идва ,де се стича кой да ти каже :mhihi:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Мар 2012, 19:59

100% съм сигурен ,че нямаш здрав под
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 18 Мар 2012, 20:09

Колега, аз имах подобен проблем с другата ми кола. Течеше в краката на пасажера обаче. Беше се запушила дупката, която отвежда водата стичаща се от предното стъкло и се пълнеше казанчето.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JoHNyB » 18 Мар 2012, 21:25

Благодаря за съветите,пак ще търся, но съм сигурен че пролема не е в дюшемето.Купето ми няма абсолютно никъде ръжда или гнило.Плюс това в сервиза също ми проверяваха купето за евентуални гнилочи/дупки, но нямаше.Имам големи съмнения за стичането от предното стъкло по колонката, но нищо не можах да установя като отварях.Таблото трудно ли се сваля на е30-ката за да проверя да не би да идва от мястото, където стои моторчето на чистачките.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 18 Мар 2012, 22:22

това че нямаш ръжда няма да го коментирам,много хора си мислят че нямат,докато не разчоплят.....
таблото се сваля лесно и бързо,но по добре първо мокета махни ;)
иначе може да влиза и от уплътнението на парното
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 18 Мар 2012, 22:49

Ако можеш да свалиш лайстната на прага,както седалката и барчето,така ще искараш целия мокет и провериш със сигурност...Защото ако си гледал само отпред няма как да бъдеш 100% сигурен дали не е отзад под седалката примерно... И аз така си мислех че купето ми беше здраво и мокета беше мокър заради парното,но уви след като го дигнах разбрах за ужасната участ...
Поздрави !
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от gesho » 18 Мар 2012, 23:35

аз бих допълнил ако имаш шайбедах може да са ти се запушили трабите за отвеждане на водата и случайно да тече в купето.ако не 100% имаш ражда и не е нужно да е на пода може да е горе по подкалника на гумата.
DDT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 18 Мар 2012, 23:43

Явор написа:100% съм сигурен ,че нямаш здрав под

и аз мисля че имаш пробоини някаде по пода и както каза колегата махни си мокета и газ през локвите или с помпи с маркуча отдоло и ще си покаже
;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Мар 2012, 9:57

Интересното при е30 местенце за пълнене на краката с водица гледам не е споменато.
Погледни си в заборника за въздух - решетката под лявата чистачка:

1. Махни рамото на чистачката и я извади.
2. Свали черната пластмаса, на няколко щипки е - гледай да е топло навън като я сваляш - въпреки че обмислям да правя рекламация в Мюнхен , за 25 години не виждам къв зор вижда тая пластмаса да се удърви :no:
3. Изчисти мнооого добре всички трупове на насекоми + игличките от борче и цвета от липа !
4. Свали си кората под волана, и се опитай да откачиш мокета от горната част .. да го отметнеш надолу към пода с цел да имаш видимист към предния щит - ламарината м/у мотора и коленцата ти.
5. Приятел с бутилка водица започва да пълни ваничката под въздухосъбора, чийто пластмасов капак свали в стъпка 2. От тук парното смучка въздух и има някво моторче на чистачките, което ти пречи да видиш гнилоча + сцепеното.

В случай че видиш вода да се стича по щита седейки на колене и гледайки към кормилния прът (в стъпка 4 си свалил кората и мокета и имаш видимост към ламаринката) - имаме пробойна.
Вариантите за оправяне свършват там където свършва и човешката изобретателност, въображение и главно безпаричие.
Успех и дано наистина нямаш дупка в краката, щото там има една "планка" която 99% от сервизи и гумаджии мислят че е ПОДЛОЖКА ЗА КРИК ! :banghead: :banghead: :censored: :censored:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 19 Мар 2012, 11:46

Аз съм в същото положение. И при мен има теч на вода в краката. Нямам изгнил под, направих профилактика на моторчето на парното и същевременно изчистих около него и около моторчето за чистачките всичи листа и боклуци, отпушена е отводнителната тръбичка, нямам теч и загуба на антифриз, зад конзолата с високоговоритела е сухо, но при дъждовно време ми се мокри мокета.....
Ще пада сваляне на мокет и разглобяване на табло.....
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

Следваща

Назад към E30